how to get over your oldest crush

ongeveer 24 jaar, zo lang ken ik hem al. Mijn oudste vriend, T.
De eerste 12 jaar van ons leven was het altijd alleen hij en ik. Wij deden alles samen als kind en ontwikkelden een hechte band. Er kwamen ook wat gevoelens bij kijken, maar als kind konden we dit allebei nog niet zo goed plaatsen. Hij was heel verlegen en maakte moeilijk contact met andere mensen. In de pubertijd maakte ik nieuwe vrienden en kreeg ik nieuwe interesses. We groeiden iets meer uit elkaar, maar bleven contact houden.

Ik kreeg op mijn 17e mijn eerste vriendje, maar ik bleef met T. in mijn gedachten zitten en bleef hopen op een relatie met hem ooit. We hielden contact, meestal via digitale weg, maar ik was te verlegen om mijn ware gevoelens voor hem te uiten. Mijn relatie met mijn eerste vriendje liep op de klippen. Ik was intussen 19 en wilde weten welke kant ik uit kon met mijn leven. Ik ben eens naar hem toe gegaan en heb voorzichtig een gesprek met hem aangeknoopt over relaties.
Hij vertelde dat hij nog niet toe was aan relaties en daar ook nog niet mee bezig was. Hij stortte zich op zijn studies en interesses. Ik heb toen voor mezelf besloten dat het tijd was om hem iets meer los te laten. Al hielden we wel contact, na het middelbaar zagen we elkaar fysiek bijna nooit meer. We bleven echter toevallig wel in hetzelfde dorp wonen.

Ik ben intussen gelukkig getrouwd met een lieve, zorgzame en respectvolle man waarmee ik al enkele jaren samen ben.
De laatste maanden sturen T. en ik meer berichten naar elkaar. We wilden weten hoe het met elkaar ging en wat de ander intussen deed met zijn/haar leven.
Hij vertelde me intussen dat hij vroeger iets te gefocust was op zijn studie en dat hij intussen meer sociale contacten kan leggen en ervoor open staat om een relatie te beginnen. Hij vertelde ook nog dat hij vroeger bij mij beter had moeten communiceren, waaruit ik opmaak dat hij zelf ook wel ergens spijt heeft.

Ik ben enerzijds blij voor hem dat hij zich eindelijk meer durft open te stellen, maar langs de andere kant was dit een stomp in mijn maag, omdat hij nu alles vertelde waar ik 10 jaar geleden zo op hoopte. Gisteren zei hij me dat hij naar een evenement in de buurt zou gaan en daar misschien een meisje zou tegen komen die hij had leren kennen. Hij vertelde dat ze gewoon een vriendin was, maar ik werd misselijk bij de gedachte alleen al.
Het was alsof ik liefdesverdriet ervaarde bij het lezen van dat bericht. Ik kreeg plots 10 schoppen in mijn maag.
Ik weet niet wat ik met deze gevoelens moet doen.
Het is eigenlijk echt niet oké dat dit mij allemaal nog zo veel doet. Ik heb tenslotte al jaren een vaste relatie en hij heeft nog nooit een relatie gehad. Ik zou hem dit moeten gunnen en ik heb zoveel jaar geleden besloten om voor nieuwe relaties open te staan... Toch kan ik het tot op de dag van vandaag moeilijk loslaten dat wij nooit een koppel geweest zijn, dat mijn gevoelens voor hem nooit helemaal beantwoord zijn geraakt.

Begrijp mij niet verkeerd, ik hou zielsveel van mijn man en hij is de liefste man die ik me maar kan wensen en heb een heel goede relatie. We denken zelfs aan kinderen.
Toch doet T. nog steeds iets met me, zeker nu hij veranderd is in de persoon die ik wilde dat hij was toen we nog pubers waren.
Ik heb al vaak gedacht om al het contact met hem te verbreken, maar dat kan ik niet. Wij hebben zo veel mooie herinneringen samen en zijn samen opgegroeid, ik wil onze vriendschap niet verpesten.

Ik kan dus echt wel wat tips gebruiken. Hoe raak ik over mijn crush op mijn oudste vriend zonder onze vriendschap kwijt te raken?
01 jul 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lithoeva
Lithoeva, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende