hoofd boven water

ik reken me suf.


gevalletje verdien-net-te-veel hier.
als in, ik heb geen hoog inkomen..ik kom rond, en ik kom rond net boven een speciale potjes en flinke toeslagen rond.
ik ben flexkracht, en werk fulltime..een vast rooster, dus ik kan enigzins uitgaan van mijn inkomen, nu al 2 jaar bij justitie.
het salaris is prima, ik ga met mijn achtergrond en werkzaamheden nergens in Nederland meer verdienen dan hier, ik mag kan en hoef zeker niet te klagen.

het is ook niet dat het allemaal mis is financieel, maar ik moet.zo creatief zijn met de cijfertjes elke week, elke maand.
vorig jaar ben ik natgegaan op de kinderopvang toeslag.
omdat Saar naar een gastouder gaat die per uur factureert en daar met het oog op vakanties en onverwachte vrije dagen nog regelmatig iets schuift in de uren, is het lastig om bij te houden of ik teveel of te weinig toeslag ontvang.
een onverwachte promotie gooide me ongeveer met 200 euro op mijn jaarinkomen over een toeslag randje en ik betaal tot maart 2019 elke maand 250,00 af aan de belastingdienst om teveel ontvangen toeslag terug te betalen.
toen de brief op de mat viel schrok ik enorm; het ging net zo lekker allemaal.
de creditcard was bijna afbetaald, er stond zowaar een bedrag met 3 nullen op de spaarrekening en de vakantie was al betaald! tel een kapotte wasmachine en een dure autoreparatie erbij op ennnn ik had andere keuzes gemaakt als ik die brief eerder ontvangen had!

den afgelopen 2 jaar ben ik 4x verhuisd, nu gelukkig in een permanent stekje. per verhuizing ben ik steevast zo'n 500,00 kwijtgeweest aan dubbele energielasten, verhuiskosten, en aanschaf van benodigdheden. Dat is 2000,00 los van de 1200 die ik nodig had om in mijn permanente plekje vloeren te leggen, wanden te sauzen en de voortuin te bestraten.

ik heb 2 jaar geleden mijn auto gekocht met een creditcard, na de scheiding had ik een restschuld en ik was al lang blij dat die afbetaald was..sparen was echt geen ruimte voor met 1200 euro inkomen en het moeten halen van mijn rijbewijs.

de creditcard wil ik graag volledig aflossen en opzeggen, maar het lukt maar niet.
ik sta op dit moment -959,00 in de min op mijn betaalrekening, en mijn creditcard staat op een dieptepunt van -1800,00.
tel mijn belastingschuld van zo'n 4500,00 erbij op en dan tilt er zo nu en dan een behoorlijk gewicht op mijn schouders.
vanmorgen heb ik er even heel veel last van.

ik weet dat ik mijn best doe.

ik kan meer doen, maar ik vrees dat ik dan gek word.

onlangs ben ik langsgegaan bij een financieel adviseur van het gebiedsteam van mijn gemeente, na 2 uur overleg en doorrekenen kwam ze tot de conclusie mij niet te kunnen helpen; ik doe wat ik moet doen en het is als zwemmen in het diepe zonder bandjes; af en toe ga je kopje onder. komt er echt een probleem, dan kunnen ze me verder helpen.
ik vermoed dat die hulp schuldsanering betreft, of iets wat er op lijkt.
Dat ik al braaf op 40,00 per week zit voor ons 2en met boodschappen, mijn fiets al maanden kapot in de schuur staat, ik geen nieuwe kleren voor mezelf koop, ik niet uitga, niet naar de kapper ga, er zal weinig veranderen denk ik.

waarschijnlijk komt het ook "goed".
over een maand krijg ik een fijne teruggave van mijn energie. zo'n 600 euro aan teveel betaald voorschot, en daar komt nog eens zo'n 600 bij op aan opbrengsten van de zonnepanelen hier.
zonder dat geld zou ik niet rondkomen dit jaar.

ik heb deze maand mijn huur niet kunnen betalen, daar verwacht ik aankomende week de 1e herinnering van. ook het voorschot van mijn zorgverzekeraar heb ik moeten storneren eergisteren, de tank was leeg en zonder auto kan ik niet naar mijn werk.

Herman weet van mijn financiën, maar niet hoe lastig het nu even is. hij snapt zowiezo niets van krap zitten, verdient goed en heeft nul kosten. spaart elke maand zo'n 600..lijkt me heerlijk :-)

ik ben het gewoon zo zat dat hoezeer ik ook mijn best doe ik niks opbouw.
Dat als mijn wasmachine nu stopt, er gewoon ff geen nieuwe kan komen.
dat als de auto af is, ik ECHT een probleem heb en waarschijnlijk weer op de een of andere manier geld moet lenen voor een "nieuw" gammel bakkie.

En ja, ik heb een dak boven mijn hoofd, en ja, ik kook nog elke dag, en nee, Sarah komt niks tekort, en ja, we zijn gezond en gelukkig samen..

over 2 kopjes koffie ziet de wereld er weer anders uit, maar ik ben nu even in de stress en daarom typ ik het uit.

ik ben zo klaar met kansloos zijn.
04 nov 2017 - bewerkt op 04 nov 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Aereola
Aereola, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende