HiepHoiHuis gekocht!

Het was weer even stil uit deze hoek, maar ik ben er nog en springlevend! Ik wilde nog niks online zetten over het hele koop-proces want het kan misgaan tot de laatste seconde denk ik dan maar, en ik had er geen zin in om het aan het digitaal papier toe te vertrouwen om het naderhand weer te moeten rectificeren.

Maat het is gelukt, we hebben het huis, ons huis, we zijn nu al bijna 37 uur huisbezitters!
Ofja, T is natuurlijk al 9 jaar huisbezitter maar voor mij is de ervaring spiksplinternieuw verliefd
Gisteren om 0815 moesten we bij de notaris zijn om onze kriebel te zetten zodat ons huis ook écht van ons zou worden, en daarna zijn we er meteen naartoe gereden om nog een keer te kijken. Het is toch anders wanneer het "van jou" is, en dan gebruik ik die woorden losjes want het is natuurlijk pas echt helemaal van ons over 30 jaar wanneer het afbetaald is haha.
Stap 1 was het leeghalen van Rs bus, ongelooflijk hoeveel hij er eigenlijk in had liggen. (Timmerman hè, gereedschap in het kwadraat) Nu staat alles in de woonkamer, en ik kan nu al niet wachten tot hij het heeft verplaatst naar de schuur!
Daarna zijn we een keer op en neer gereden naar onze oude stek om zoveel mogelijk dozen al hierheen te brengen, zodat ik een begin kon maken aan het uitpakken terwijl R en z'n maat L de grote dingen op zouden halen.
Eigenlijk ging het allemaal heel soepel, we hebben nog niet alle spullen hier want er was simpelweg niet genoeg tijd, maar de bank, koelkast en wasmachine zijn er al!
Met het dressoir wachten we nog even, we hebben besloten dat we het laminaat uit de woonkamer op de slaapkamer en de hal boven gaan leggen.
Als we genoeg hebben dan komt het misschien ook op de 2e slaapkamer, maar dat wordt een sportkamer dus ergens denk ik dan 'joh, beetje te veel moeite'.

Komende tijd wordt nog hard werken hier, 8 november wordt de vloerverwarming ingefreesd en dan moeten we het gaan egaliseren, en wanneer dat gedroogd is moeten we de nieuwe vloer erin leggen (pvc, en in visgraatpatroon want dat wil R heel graag).
Er moet geverfd en behangen en geïsoleerd worden, er moeten nieuwe meubels komen want het huis is veel te groot voor de hoeveelheid spullen die we hebben haha.
Maar stap voor stap dus.
Vrijdag komt de internetmeneer, en maar goed ook want ik ben alweer door mijn bundel heen...

Vandaag gaan we de schuur gedeeltelijk inruimen, en de loods een beetje leeghalen

20:01
HA, wat een optimisme over wat we gingen doen vanochtend!
Inmiddels zijn we weer thuis van een veel te drukke dag. We hebben niks aan de schuur gedaan en we zijn alleen langs de afrit richting de loods gereden haha.
We kwamen er namelijk achter dat de knoppen van de radiatoren zo'n beetje allemaal naar de gallemiezen zijn, dus eerst gingen we naar een CV-bedrijf, maar die vroeg 45 voor een knop. Ja daag!
Dus zijn we naar Hornbach (Alblasserdam) gereden voor die knoppen, en hebben meteen raamfolie voor de badkamer, een bezem, behang (etcetera waslijst) opgepikt, daarna door naar de Action (Arkel) voor de dingen die Hornbach niet had en het restant heb ik maar online besteld want ik was af.
No rest for the wicked tho, door naar het oude huis voor weer een lading zooi, én het bed want dat was te zwaar voor ons tweetjes gisteren. Het is een boxspring met bergvakken dus die kan in delen maar we hadden natuurlijk alle gereedschap in het nieuwe huis. Driedubbel zucht.
Goed, vandaag waren we voorbereid dus lag het in no time achterin.
Toen naar huis voor een welverdiend dutje?
Niks ervan!
We moesten nog naar Schoonmoeders want die heeft vandaag voor ons gekookt, superfijn dat.
Oh! Ze heeft ons trouwens ook twee binnendeuren cadeau gedaan, ik had haar namelijk een paar laten zien op marktplaats waar we interesse in hadden, en 's avonds stuurde ze een printscreen dat ze twee dezelfde had gevonden, voor een heel schappelijke prijs en vergelijkbaar met wat wij mooi vinden.
Ze staan nu in de woonkamer want ze moeten nog een beetje ingekort worden, al staat dat nu nog even vrij laag op de prioriteiten lijst.
R is nu bezig met ons bedje helemaal klaar te maken zodat we daar straks gewoon in kunnen slapen.
Afgelopen nacht hebben we op de bank gelegen, was net kamperen maar dan anders. Gelukkig is de bank 2.80 bij 2.25 (hoekbank) dus ging het wel, heel romantisch handjes vastgehouden voor welgeteld 3 seconden want we waren allebei zo moe dat we vrijwel meteen sliepen.

Morgen gaan we de inbouwkoelkast eruit slopen en onze huidige koelkast op diens plek zetten, dat inbouwkreng is echt te goor en heeft maar een piepklein vriesvak. Weg ermee!
De magnetron die hier stond hebben we aan Schoonmoeder gegeven en het oventje gaat naar een vriendin in Zwolle.
Kan het wel proberen te verpatsen maar ik heb zo'n hekel aan dat gesjacher, moet je 10 berichten versturen voor een paar euro, gaan ze zeuren om extra foto's en dan pingelen omdat er ergens een vlekje zit en ben je weer 20 berichten verder. Mij echt niet gezien.
Verder gaan we morgen écht naar de loods want we hebben nog maar een week om 'm leeg te halen, we willen de sportkamer behangen en er is een zwart muurtje op zolder, foeilelijk dus die moet geverfd.
En ik hoop dat we alvast een begin kunnen maken aan het weghalen van het laminaat in de woonkamer, maar als dat er niet inzit kom ik daar ook nog wel overheen.
Man, wat een werk dit.

Maar weet je?
Ik ben Eindelijk Thuis.
25 okt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Soy
Soy, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende