Herstel



Pasen 2017, mijn man en ik zouden via srprsme op roadtrip, omdat we toe waren aan samen zijn, buiten ons huis en het maakte geen ene fck uit waar naar toe. Dit leek ons een leuke optie.

We kregen post van hun, zowel digitaal als in de brievenbus en mensen om ons heen waren ook nieuwsgierig waar de reis naar toe ging.

Enkeltje gesloten afdeling voor mij, zo bleek 2 dagen van tevoren.
Ik had nog zo met mezelf afgesproken dat ik het nimmer zo ver wilde laten komen dat ik mezelf zo compleet kwijt zou raken.
Sterker nog, dit was ook totaal niet aan de orde. Ik had een aantal EMDR sessies gehad, super heftig, maar het gaf me minder angst in het leven en minder PTTS-klachten, waardoor concertbezoekjes, festivals, vakanties en dergelijke gewoon weer lukten.

De zaterdag van tevoren kwam ik in een situatie terecht die super onschuldig was, maar wel in een paar seconden flink hard aan m'n traumageschiedenis raakte.
Dat zou niet uit moeten maken na de behandeling en EMDR maar dat was het wel.
Onmacht vloog me om de oren en hoewel ik 3 dagen heb geprobeerd m'n trauma re onderdrukken kwam het in alle hevigheid me gewoon om de oren vliegen.

En zo geschiedde de gesloten afdeling. Ik heb me daar flink wanhopig gevoeld omdat de hulpverleners daar duidelijk niet te maken hebben gehad met dissociatie en CPTTS en daar ook duidelijk niemand zat met dezelfde klachten.
Er waren voornamelijk mensen die dachten dat ze Jezus waren, waar zij ook niks aan kunnen doen, maar dat maakte het wel dat mijn kamerdeur op slot moest en ik me flink eenzaam voelde.

Godzijdank kon ik met 1 therapeut wel goed praten en die maakte veel tijd voor me. Hij heeft als enige met me durven praten over de wanhoop die ik voelde, het dissocieren, over de behandeling die ik had gedaan, over dat de moed me in de schoenen was gezakt, over euthanasie, over als deze behandeling niet had gewerkt, welke dan wel, etc etc.
Twee avonden, mijn laatste avonden daar, heeft ie naast mijn bed op mijn kamer gezeten, ruim de tijd genomen en geluisterd naar alles wat zwart was en dat gaf me licht.
We spraken over het meest zwarte in mijn hoofd en juist dát gaf me licht.
De hele week hadden allerlei hulpverleners met de handen in het haar gezeten, ik kwam zonder medicatie binnen en kreeg iedere dag weer wat extra erbij, ze hadden het over opsluiten, niet naar buiten en al die 'straffen meer, maar van hem mocht het er zijn.

Dat was het begin van een lange weg naar leven en ook al weet hij tot op de dag van vandaag nog steeds niet wat hij voor mij betekent heeft, hij maakte verschil.
04 aug 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van suusje
suusje, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende