Halfjaar

Een halfjaar geleden zagen we elkaar voor het laatst. We appten, belden en mailden vaker, mijn zus en ik. Gisteren zag ik je weer. Je warme energie, belangstelling en hartelijkheid deden mij erg goed.

Ik zou willen dat jij en ik dat ook hadden. Tegen beter weten in had ik die hoop. Ik had al meer afstand genomen want je nimmer aflatende kritiek is moeilijk voor mij. Mij onderuit halen, nooit iets positiefs zeggen, altijd kwetsend. Het stopte gisteren daar. Ik laat mij niet langer kapot maken. En kies voor mijzelf. Ik heb mijn eigen leven, gelukkig met een aantal lieve mensen om mij heen, en jij hebt jouw leven. Ik had het graag anders gezien maar nu kies ik voor mij. Niet langer meer voor jou en de slechte band die wij hebben. Al doet het mij veel verdriet omdat ik niet weet waar het mis ging. Anderen zeggen dat het 'gewoon je karakter' is. Niet meer op mijn tenen lopen. Niet meer kost wat kost je goedkeuring willen.

Ik kan niet meer en ik wil niet meer. Daarom neem ik afscheid van je. Helaas houdt dat in dat ik daardoor een ander persoon ook minder zal zien. Maar hij en ik weten dat we in elkaars hart zitten, voor altijd.
22 jun 2020 - 246x gelezen
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 49 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende