Hablo Espanol

Nou ja, een beetje dan. Zeer gebrekkig. Vandaag zit ik op 111 dagen Spaans leren via Duolingo. Iedere ochtend zit ik te leren, terwijl mijn vriend het ontbijt regelt. "Si," roept hij dan vanuit de keuken. Of hij herhaalt woorden die hij hoort.

Iedere dag leer ik een beetje bij of herhaal ik dingen die ik eerder heb geleerd. Het is niet veel. Ik stop er geen uren in ofzo, dus het is een langzaam proces, maar het is zo leuk om te doen. 111 dagen op een rij, zonder een dag te missen. En daar ben ik al best trots op.

Laatst vond ik twee Spaanse boeken van Disney in de kringloopwinkel en ik heb ze meegenomen. Ik wil binnenkort eens kijken wat ik ervan begrijp, maar ik durf het nog niet aan. Ik ben bang dat ik er echt te weinig van volg en dat het niveau nog wat aan de hoge kant is.Vandaag werd ik door een vriendin getagd in een reeks met grappige plaatjes voor mensen die Spaans spreken of leren. En ik heb echt enorm gelachen. Vooral om deze:
En deze is hoe mijn vriend Spaans probeert te praten:Er zijn echt meer talen die ik wil leren. Pools, al is het maar een beetje, voor mijn schoonmoeder. En voor het werk waar ik nu zit Duits, Frans en Italiaans. (Pools trouwens ook, hahahaha)
Lijkt me echt te gek als ik met collega's uit Italië of Duitsland kan communiceren.

Alleen dan moet ik misschien toch wat sneller door de Spaanse leerstof gaan dan wat ik tot nu toe heb gedaan...

25 okt 2019 - 297x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende