Gepest

Ik heb een dochter die vrolijk en lief is. En heus geen engeltje. Ze zat op een basisschool sinds groep 1. Vanaf groep 5 werd ze gepest door de hogere klassen. Groep 5 speelde buiten met 6, 7 en 8. Treiterijen begonnen op het schoolplein. De leerkrachten deden hier niks mee. Ik voelde me als ouder totaal niet serieus genomen. Bijna elke dag kwam ze huilend uit school naar huis. Ik heb overwogen om haar thuis te houden, maar is dat wat je wil voor je kind? Dus in gesprek gebleven met de leerkrachten. Met ouders in gesprek gegaan over wat er zich afspeelde op school.

Op zoek gegaan naar een andere school maar omdat ze in het spectrum zit en wat extra ondersteuning nodig heeft, liep dat helemaal spaak. Ze bleek veel meer ondersteuning nodig te hebben dan waar wij van op de hoogte waren. Hoe kon dit nou? We hebben gesprekken gehad op school. Alles zit boven het gemiddelde omdat we een intelligent kind hebben maar toch waren we er niet van op de hoogte dat ze woedeuitbarstingen had en dan ze extra aandacht nodig had in de klas. De intern begeleider werkte ons in alles tegen om weg te gaan van die school. Dus pas toen we weg wilden, kwam alles naar boven.

We werden afgewezen door twee scholen. Mijn vraag was toen, als ze zoveel ondersteuning nodig heeft. Is speciaal basisonderwijs dan niet een betere optie? Nou dat was het zeker niet want dat was helemaal niet nodig. Waar ze nu zat was goed. En het ging nu beter. Ze ging door naar groep 6. Even leek het goed te gaan..

Totdat het weer begon. Het gebeurde op een maandag. Woensdag hoorde ik van mijn dochter en haar vriendin wat er nou gebeurd was. Haar vriendin vertelde dat het gepest en getreiterd nooit echt gestopt was maar dat het minder was. Mijn dochter was op het schoolplein met haar vriendinnetje. Toen zijn er 7 jongens om haar heen gaan staan en hebben haar geduwd en getrokken. Toen ik naar haar jas keek zag ik zat deze uit zn voegen was getrokken. Ik ben op hoge poten naar school gegaan. De meester zei dat de juf het toen heeft een opgelost. Hebben ze contact opgenomen met de ouders? Wat waren de consequenties? En waarom word ik in godsnaam niet ingelicht?! De meester zou het uitzoeken en het mij laten weten. Ik kreeg een berichtje: Nee ze hebben in groep 7 en 8 besproken; wat gaan we doen in de pauze en hoe houden we het leuk voor iedereen?

Mijn klomp brak. Ik kon hier met mijn hoofd niet bij. Die rotkinderen konden mijn kind ongestraft pesten. Het was een jaar aan de gang en het stopte niet. De wanhoop stond ons nabij. Ik was in staat om die kinderen zelf een rotschop te verkopen of mijn hond op ze af te sturen.

Op aanraden van een collega ben ik naar de school ernaast gegaan. Want ze hadden sinds dit jaar een continurooster. Ik heb mijn verhaal gedeeld. Alle kaarten open op tafel gelegd. Over de mentaliteit van die school, dat ik mij niet gehoord voelde, dat er geen anti-pest beleid is. De directeur begreep mij direct. De school waar mijn dochter op zat stond niet goed bekend om het gedrag van de kinderen EN de ouders.

Ik heb de oude school gemeld dat ik bezig was om mijn dochter van school te krijgen. Ze schrokken ervan, ik heb ze er toen op gewezen dat dit niet als verrassing kon komen omdat ze niet consequent handelen. De directeur van de oude school wilde ondanks dat mijn dochter van school zou gaan nog een gesprek met mij over wat er dan beter zou kunnen.

Na uitvoerige gesprekken op de nieuwe school. Met zowel de leerkrachten van groep 6 als 7 en 8, omdat mijn dochter extra ondersteuning nodig heeft, is ze aangenomen op de nieuwe school. Na de herfstvakantie mocht ze gelijk starten en wat een verschil. Ze straalt weer. Komt blij en vrolijk uit school. Er zijn nog twee incidenten geweest met de leerlingen van de oude school maar die heeft de huidige school gelijk de kop ingedrukt zoals het hoort.

Mijn dochter en ik zijn nog steeds elke dag ontzettend blij dat ze daar weg is. En van de directeur van de oude school heb ik nooit meer iets vernomen.
12 dec 2023 - bewerkt op 12 dec 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van delicious
delicious, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende