Gemeenteraadsverkiezing

Ik heb niet echt het geloof dat het veel uitmaakt wat je voor de gemeenteraadsverkiezing stemt. Veel wordt vanuit Den Haag bepaald. Maar toch wilde ik wel mijn stem laten horen, hoe klein die stem ook is. Daarom ben ik woensdag naar de stemlocatie gegaan.

Wat ik bij de Tweede Kamerverkiezing belangrijk vond, was dat er mensen in de Tweede Kamer zijn die je kunt vergelijken met een Pitbull. Wanneer de overheid duidelijk liegt en bedriegt en zelfs probeert om kamerleden de mond te snoeren, zoals gebeurde rondom de toeslagenaffaire, is mij maar één ding duidelijk: je hebt kamerleden die door en door blijven gaan tot de waarheid naar boven komt. Die niet bang zijn om lastige vragen te stellen en die zich niet laten afwimpelen met een kulverhaaltje.

Ik wil actie zien. En dat geldt eigenlijk ook voor de gemeenteraadverkiezingen. Eerlijk gezegd hoor ik van alle lokale partijen die we hebben nauwelijks iets. Met één uitzondering: de SP. Toen de SP hoogte kreeg van de absurde manier hoe de woonstichting hier met verbouwingen van huizen om was gegaan, zijn ze alle deuren in die wijk langsgegaan met de vraag hoe de verbouwingen waren verlopen. Wat er fout was gegaan, wat goed. En daar zouden ze een dossier van maken.

Er was rondom die verbouwing hier behoorlijk veel misgegaan, dus ik heb dit gedeeld met ze. En ik moet toegeven: dankzij de SP kregen we allemaal toch nog een vergoeding voor gemaakte schade. Maar dankzij SP werden er ook speciale woningen ingericht voor mensen wiens huis wordt verbouwd. Wonen in je huis tijdens een verbouwing is namelijk totaal niet te doen, maar wij kregen helemaal geen alternatief aangeboden. Nu zijn er in heel de gemeente een stuk of 50 woningen hiervoor speciaal ingericht, zodat mensen tijdelijk even ergens anders heen kunnen.

Ook rondom andere lokale zaken zie ik vooral de SP. Andere partijen hoor ik niet. Behalve dan wanneer het tijd is om te stemmen. Dan heeft GroenLinks opeens een pand in de binnenstad waar je ‘binnen kunt lopen om vragen te stellen’ of staan ze bij de winkel zakjes uit te delen waar je groente en fruit in kunt doen (????). Van de andere partijen hoorde ik al helemaal niets en zag ik alleen maar wat posters hangen.

Mijn stem is dus gegaan naar de partij die daadwerkelijk de mensen opzoekt. Die daadwerkelijk laten zien te luisteren naar wat de burgers belangrijk vinden op lokaal gebied. De SP dus.

Uiteindelijk is de SP niet de grootste partij geworden hier. Dat had ik ook niet verwacht. Toch ben ik blij dat mede dankzij mijn stem ze in ieder geval een paar zetels hebben gekregen hier en door kunnen gaan met de goede dingen die ze doen.
18 mrt 2022 - bewerkt op 18 mrt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende