Gelezen boeken tot nu toe

Ik schreef laatst dat ik weer meer wilde lezen en ik heb daarom deze maand ook wel zeker meer gelezen dan de afgelopen tijd. Omdat ik dit jaar al twee boeken had gelezen, benoem ik ze even allemaal en niet alleen van de maand maart.

Mijn leesdrang begon pas half maart, dus ik had niet verwacht heel veel te lezen. En de boeken die ik zei te willen lezen heb ik helemaal niet opgepakt. Dat komt vooral omdat ik opeens flink de griep te pakken had en er bewust voor koos om wat kinderboeken te lezen, iets waar ik niet te veel op hoefde te focussen. Verder lag er nog een boek op mijn nachtkastje, klaar om gelezen te worden en ben ik in een tweede boek van Klaus Schwab begonnen. Ik heb in totaal drie boeken van die man en hoewel het draken van boeken zijn, wil ik ze wel graag allemaal lezen.

De boeken die ik tot nu toe las zijn best een rare mix. Zowel qua beoordeling als soort boeken.

Afijn. De volgende boeken las ik tot nu toe dit jaar:

- Stephen King - 11/22/63 (roman, Nederlands)
- Klaus Schwab - The Fourth Industrial Revolution (Engels, Non-fictie)
- Jeff Lemire - Sweet Tooth Compendium (Comic, Engels)
- Rachel Renée Russell - Dagboek van een muts: Avonturen uit een niet-zo-perfect leven (jeugd, Nederlands)
- Jeff Kinney - Het leven van een Loser (jeugd, Nederlands)
- Brittainy C Cherry – Mixtape (Romance, Engels)

Totaal boeken gelezen dit jaar: 6

Nu aan het lezen:

Timothy Ferris – The 4 hour Workweek
Klaus Schwab – Covid-19: The Great Reset


Omdat ik niet zo heel veel boeken gelezen heb, vind ik het wel leuk om overal korte toelichting op te geven wat ik ervan vond.

Stephen King - 11/22/63

Ik ben een groot Stephen King fan en deze stond al lang op mijn ‘wil ik lezen lijst’, maar ik vond dit boek helaas erg tegenvallen. Het concept is heel tof: iemand kan terug in de tijd, en gaat dit doen om de moord op Kennedy te voorkomen. Maar het geheel voelde wat.. vlak. Er zaten een paar toffe elementen in, maar grotendeels vond ik het wat tegenvallen. Ik wist al dat het geen thriller of horror was en het was niet zo dat ik die elementen miste. Het boek pakte me gewoonweg niet.

2 sterren

Klaus Schwab - The Fourth Industrial Revolution

Ik vind dat ik pas echt ergens een mening over mag hebben, als ik me ergens in verdiept heb. En daarom heb ik 3 boeken van Klaus Schwab gekocht, de frontman van het World Economic Forum en de man die vindt dat er een great reset moet komen. Er wordt van alles over hem en The Great Reset geroepen, maar tegenwoordig weet je online echt niet meer wat je kunt geloven. En dus besloot ik de boeken zelf maar te lezen en te kijken wat het eigenlijk is.

Dit boek is enkele jaren voor Covid-19 gepubliceerd. In dit boek vertelt Schwab dat er een vierde industriële revolutie komt, en dat dit betekent dat we vele, grote technische vooruitgangen zien. Denk aan 3D-printen van protheses, zelfrijdende auto’s, etc, etc. Hij blikt in de toekomst wanneer we dit soort grote technische ontwikkelingen gaan zien en wat onderzoekers erover zeggen.

Ik vond dit boek soms nog best interessant, maar wat wel opviel tijdens het lezen is dat de auteur vooral alle positieve kanten hiervan belicht. Als hij eens iets negatiefs noemt (zoals: veel banen zullen wegvallen) dan is de oplossing volgens hem simpel (zoals: omscholen naar zwaar technische beroepen). Ik miste daarin wel wat diepgang. Wat te doen met mensen die bepaalde vaardigheden echt niet kunnen of die te oud zijn maar wel nog moeten werken? Elke technische vooruitgang kent ook nadelen, maar die ontbraken dus. Achterin staat een vreemde survey, over wanneer technische vooruitgangen zouden moeten komen volgens de mensen die bevraagd zijn. Maar omdat nergens wordt benoemd wie hiervoor gevraagd is en hoe deze survey is ontstaan, voelt het als loze bladvulling.

En: deze man kan echt niet schrijven. Zinnen lopen niet lekker, conclusies zijn volledig onlogisch en de lezer wordt niet voldoende meegenomen om bepaalde denkpatronen te begrijpen en het leest daardoor moeizaam. Vooral daarom kostte het me heel veel moeite dit boek uit te lezen.

1 ster

Jeff Lemire - Sweet Tooth Compendium

Toen ik de serie Sweet Tooth keek op Netflix was ik hooked, en toen ik hoorde dat er ook een strip van was, moest ik die hebben. Dit is de bundel met het complete verhaal er in. Behoorlijk dik en het boek is ook wat lastig vasthouden.
Het verhaal zelf is gaaf. Heel tof, en héél anders dan de serie. Duisterder, maar ook de verhaallijn is anders. Tekenstijl beviel me ook goed.

3,5 sterren

Rachel Renée Russell - Dagboek van een muts: Avonturen uit een niet-zo-perfect leven

Een kinderboek, gevuld met grappige plaatjes. Een simpel plot, maar wel grappig op zich. Gaat over een meisje die een dagboek bijhoudt en eigenlijk een mobiel wil. Ze beschrijft wat ze allemaal meemaakt. Ik ben geen kind, maar heb me prima vermaakt met dit boek terwijl ik met griep in bed lag. Wel veel randomness, maar dat hindert niet.

4 sterren

Jeff Kinney - Het leven van een Loser

Dit is eigenlijk de oorspronkelijke ‘dagboek en strip’ reeks, waar dagboek van een Muts ook op gebaseerd is. Dus dit bevat ook grappige plaatjes en een soort dagboek van iemand. Het was absoluut vermakelijk, maar ik vond de grapjes soms net wat simplistisch en minder goed dan het dagboek van een muts.

3 sterren

Brittainy C Cherry – Mixtape

Eigenlijk las ik deze vandaag uit, en zou die eigenlijk bij mijn april moeten horen, maar grootste deel las ik toch echt voor die tijd.
Ik denk dat Brittainy C Cherry één van mijn meest favoriete romance auteurs is. Ze heeft een geweldige schrijfstijl en dit boek was eveneens weer geweldig. Het gaat over een muzikant die moeite heeft met het verwerken van de dood van zijn tweelingbroer en een alleenstaande moeder. De personages zijn levensecht en er zitten wat plottwists in die ik niet had zien aankomen. Deze auteur heeft me opnieuw veel laten voelen. Geweldig.

5 sterren

Komende maand

De komende maand wil ik sowieso de boeken uitlezen die ik nu aan het lezen ben. En ik denk dat ik dan ook maar meteen het laatste boek van Klaus Schwab wil lezen. Heb ik dat tenminste gehad. Verwacht er – zeker na het lezen van The fourth industrial revolution – weinig van. Maar goed: dan weet ik wel wat deze man nou eigenlijk wil en vindt.

Verder, zoals ik vorige maand al zei: ik wil de serie Percy Jackson graag uitlezen en ik wil beginnen met Brandon Sanderson. Ik heb ook twee novelle’s van collega-auteurs die ik graag zou willen lezen.

Uiteraard is het wel weer erg kijken waar ik zin in heb en hoe ik me voel tijdens deze maand. Als ik opeens in iets heel anders zin heb, dan is de kans aanwezig dat ik dat oppak.
We gaan het meemaken. Ben vooral heel erg blij dat het eindelijk zo lekker gaat met lezen. Ik heb dit zó gemist.
01 apr 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende