Gelezen boeken oktober

In oktober las ik de volgende boeken:

- Alyson Santos - Night Shifts Black (Engels, Romance)
- Kathryn Freeman - Een extra wens voor kerst (Nederlands, romantisch)
- Washington Irving - Sleepy Hollow and Other Short Stories (Engels, classic, verhalenbundel)
- Mary Weber - To Best the Boys (Engels, young adult fantasy)
- R.L Stine - Goosebumps Horrorland: Revenge of the Living Dummy (Engels, horror, kinderen)
- R.L Stine - Goosebumps Horrorland: Creep From the Deep (Engels, horror, kinderen)
- Kan ik niet noemen ivm Google (Nederlands, verhalenbundel)
- Stephen King - Het instituut (Nederlands, horror)
- N.R. Walker - The weight of it all (Engels, romance)
- R.L. Stine - Goosebumps Horrorland: Monster Blood For Breakfast! (Engels, horror, kinderen)
- Steven Pressfield - The War of Art: Break Through the Blocks & Win Your Inner Creative Battle (Engels, Nonfictie)
- Peyo - De smurfenheld (Nederlands, strip)
- R.L. Stine - Goosebumps Horrorland: The Scream of the Haunted Mask (Engels, horror, kinderen)
- R.L. Stine - Goosebumps Horrorland; Dr. Maniac vs. Robby Schwartz (Engels, horror, kinderen)

Totaal deze maand: 14
Totaal dit jaar tot nu toe: 79

Ik heb meer gelezen deze maand dan ik vooraf had gedacht. En het was echt een enorm diverse maand qua gelezen boeken. Toegegeven, er zaten wel een aantal dunnere boeken tussen, maar alsnog: veel meer gelezen dan ik had gedacht. En dat was lekker.
Ik had een enorme leesvibe. Zo erg dat ik eigenlijk telkens niet kon kiezen welk boek ik wilde lezen, omdat ik overal zin in had.

Ik ben onlangs begonnen met een toffe klus qua werk en die kost wel veel energie, en op zulke dagen lees ik ook echt een stuk minder, maar andere dagen ben ik echt bewust lekker gaan lezen op bed.

Ik wilde graag wat meer andere genres gaan lezen deze maand en niet alleen romance, zoals de laatste tijd. En ik wilde ook echt wat doen met de Halloween-maand, aangezien dat meer bij de tijd van het jaar past. En dat heb ik best goed gedaan. Ik las meerdere boeken van R.L. Stine. Ik heb gekozen voor de Goosebumps Horrorland serie. Dit is een soort vervolgserie op Goosebumps (ofwel Kippenvel) en elk boek bevat twee verhalen. Eerst een typisch kippenvel-verhaal en daarna een vervolgverhaal over een pretpark. Ieder deel van dat vervolgverhaal gaat over de kinderen die de hoofdrol hadden in het eerste verhaal, alleen nu dus in een eng pretpark. Leuk gevonden en ik vind R.L. Stine sowieso geweldig. Ik had deze al eens gelezen, maar omdat ik mijn vriend erover vertelde had ik er opeens weer zin in.

Verder las ik de nieuwste van Stephen King: het Instituut. Ik vind Stephen King echt geweldig, maar denk dat ik al een paar jaar niets meer van hem gelezen heb. Mijn vriend gaf me laatst dit boek cadeau en ik besloot hem ook te lezen. Een dikke pil, van zeker 550 pagina's ofzo. En ik begon er op vrijdag mee. En op zaterdag had ik hem uit. Not kidding. Ik heb er echt van genoten. Wat een goed boek! Denk wel het beste boek dat ik gelezen heb.

Verder las ik romantische boeken, young adult fantasy, een stripboek, een klassieker en een non-fictieboek. Een andere aanrader vond ik the Weight of it all. Over een man die gedumpt is door zijn vriend, omdat hij overgewicht heeft. En hij krijgt dan een personal trainer.

Niet geslaagd vond ik Sleepy Hollow. De film ervan vind ik echt geweldig en ik was hier zó nieuwsgierig naar, maar wat een draak van een boek. Langdradig. Verhaal is iets van 30 pagina's en de eerste 25 pagina's is een omschrijving van het dorpje. Daarna is het 'spooky' gedeelte er, dat ook wel echt een beetje tegenvalt. Tweede verhaal begon eigenlijk net zo en toen heb ik hem maar niet meer uitgelezen.

Ook een slecht boek was The war of art. Idee erachter is heel tof, maar er zitten zulke rare uitspraken in. Het is een heel extreem boek. Waarbij er bijvoorbeeld wordt gezegd dat mensen die uitstelgedrag vertonen tumors en mentale stoornissen ontwikkelen. ook vindt hij dat bepaalde ziektes zoals ADHD en angststoornissen niet echt zijn. Not my cup of tea.

In het algemeen erg tevreden met mijn leesmaand. Leuke boeken gelezen. Genoten. Paar mindere boeken, maar eigenlijk zijn die te verwaarlozen.


Momenteel lees ik:

- Rubin Gretchen - The Four Tendencies (Engels, non-fictie)
- Michel Faber - Het boek van wonderlijke nieuwe dingen (Nederlands, Sci-fi)

Ik bedacht dat ik Rubin Gretchen nog op mijn wenslijst van het leesjaar had staan, dus toch tijd om die maar eens te lezen. Michel Faber werd door mijn vriend uitgekozen toen ik hem vroeg: 'welke zal ik nu lezen'. Hij pakte deze dus uit de kast. Snap waarom, want hij ziet er prachtig uit en ik had er echt goede verwachtingen van. Collega auteurs vonden hem geweldig. Maar tot nu toe trekt het me totaal niet. Ik wilde stoppen met lezen, gaf het nog een kans, en daarna eigenlijk geen zin meer gehad om het boek te lezen. Ik denk ergens dat ik het dus maar ga laten. Helaas.

Komende maand wil ik sowieso lekker door blijven lezen. Ik wil sowieso proberen iets te lezen van het romantische boekenevent in juni. Daar komen namelijk echt superveel auteurs en wil dit keer echt meer gelezen hebben dan afgelopen editie. Dus wil iedere maand tenminste iets lezen.
Verder wil ik kijken of ik ook wat dikkere boeken kan lezen. Dat probeerde ik deze maand al, met Stephen King en ook met Michel Faber. Ik pak eigenlijk nooit dikkere boeken. Weet niet goed waarom. Want kan er wel enorm van genieten.

En verder, geen idee wat ik wil gaan lezen. Hoop dat ik mijn leesvibe nog wel even vast kan blijven houden. Heb nog genoeg liggen dat gelezen moet worden.
Al weet ik niet hoe november zal lopen, want dan ga ik ook weer meedoen met NaNoWriMo en wil ik tenminste 50.000 woorden schrijven voor een nieuw boek. Betekent dat ik waarschijnlijk minder tijd zal hebben om te lezen.
Maar we gaan het meemaken... Beetje ontspanning is ook belangrijk.
31 okt 2019 - 260x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende