Gelezen boeken november

Het is december. November was een hele rare maand voor me. Ik kreeg opeens een andere grote klus erbij en vlak daarna had ik wat gezondheidsproblemen waardoor focus laag was. Ik heb zelfs een paar werkdagen moeten missen hierdoor. En daarna lag focus alleen op werken. Daarbuiten kon ik weinig. Weinig in huishouden, maar ook; weinig lezen. Gelukkig gaat het inmiddels wel wat beter en hoop ik elke dag verbeteringen te blijven zien.

Dus, ik heb niet heel veel gelezen en vooral zelfs vrij dunne boeken. Maar, hier is mijn gelezen lijst voor november:

- Agatha Christie – Moord in de Oriënt-Expres (Nederlands, detective)
- Paul Millerd – The pathless path: imagining a new story for work and life (Engels, non-fictie)
- Agatha Christie – En toen waren er nog maar… (Nederlands, detective)
- Kokonasu Rumba – Animal Crossing: New Horizons Vol. 1 (Engels, manga)

Totaal gelezen in November: 4
Totaal gelezen dit jaar: 51

Nu aan het lezen:

- Cal Newport – Deep work: Rules for focused success in a distracted world (Engels, non-fictie)
- Kokonasu Rumba – Animal Crossing: New Horizons Vol. 1 (Engels, Manga)

Goed, ik wilde ‘wat meer lezen dan twee of drie boeken’ en het waren er uiteindelijk 4. Haha. En het waren eigenlijk alle vier hele dunne boeken. Maar, goed. Deze maand had ik best een logische reden om wat minder te lezen. En eigenlijk: mijn doel voor het jaar was 52 boeken. Dus nog één boek en dan heb ik dat tenminste bereikt.

Wat vond ik van de gelezen boeken?

Agatha Christie – Moord in de Oriënt-Expres

Agatha Christie is nog steeds extreem populair. Haar moordmysteries doen het al vanaf de jaren 30 goed. En als ik met mensen over boeken praatte, werd me regelmatig gevraagd wat ik van Agatha Christie vond. Ik moest dan toegeven: ‘nooit gelezen’. En hoewel ik wel al een tijd meerdere titels van haar hier in huis heb, heb ik ze nooit opgepakt om te lezen. Tot nu!
Ik ben begonnen met Moord in de Oriënt-Expres, omdat dit volgens veel liefhebbers toch wel een van haar beste boeken is.

Het kostte me in het begin even moeite om in het boek te komen. Dat kwam vooral door de schrijfstijl. Daar moest ik even aan wennen. Ik lees toch voornamelijk moderne boeken en geen klassiekers. Maar tegelijkertijd vloog ik er doorheen. In dit boek gaat de detective met iedereen in de trein in gesprek om te achterhalen wie een moord in de trein heeft gepleegd. Je merkt al snel dat de verhalen elke keer nét iets van elkaar verschillen.
Ik zag het einde niet aankomen en kon mezelf haast wel voor m’n kop slaan, want er was vooral één opmerking waardoor ik het wel had kunnen weten. En dat is tof. En ook meteen de kracht van Agatha Christie, zoals iedereen me al vertelde. Ik heb er dus van genoten. Van mij had het boek net iets dikker mogen zijn. Al snap ik ook wel dat het juist het concept is dat het een dun boekje is.

4 sterrenPaul Millerd – The pathless path: imagining a new story for work and life

Het concept van dit boek sprak me enorm aan: hoe je succes kunt krijgen door van het ‘gewenste pad’ af te wijken. Dus niet: studeren, werken in loondienst. Maar juist afwijken Anders doen wat anders is. Eigenlijk qua concept erg vergelijkbaar met Milionaire fastlane, wat ik eerder dit jaar las.

Helaas vond ik dit boek allesbehalve interessant. De auteur vertelt eigenlijk alleen wat hij zelf heeft gedaan en hoe hij ondernemer werd nadat hij een succesvolle baan had. Het hele boek voelde vooral als een soort ‘kijk mij geweldig zijn’, en ik werd als lezer totaal niet meegenomen. Er waren geen tips en als er tips in het boek stonden, kon ik er weinig mee. In zijn eigen verhaal vertelt hij hoe hij, nadat hij een topbaan had, besloot te gaan bloggen. Hij stopte met werken en investeerde in zijn nieuwe bedrijf. Hij had een flinke investeringsmogelijkheid, omdat hij die topbaan vooraf had. En ik denk: tja, en als je dat niet hebt?
Ik weet niet. Het boek viel tegen. Is me weinig bijgebleven. Was zelfs vergeten dat ik hem had gelezen, tot ik het overzichtje weer zag van mijn gelezen boeken deze maand.

2 sterren

Agatha Christie – En toen waren er nog maar…


En toen waren er nog maar… is een ander extreem populair boek van Agatha Christie. En na de vorige titel had ik zin in meer. Dit boek heette eerst ‘tien kleine negertjes’, maar dat mag natuurlijk niet meer. Wel vreemd ergens dat de titel is veranderd, vooral als je nagaat dat er in het boek zelf constant over de negertjes uit het gedicht wordt gepraat, en de personages zelfs op negereiland zitten. Dat is dus allemaal niet aangepast.
Afijn. In dit boek zitten tien mensen op een eiland en een voor een sterven ze, en precies op de manier die omschreven wordt in het gedicht. Al snel realiseren de mensen dat één van hen de moordenaar is. Maar wie?

Hoewel dit boek erg populair is, vond ik hem veel minder sterk dan Moord in de Oriënt-Expres. Dat kwam voornamelijk omdat ik vrij snel een idee had van de moordenaar. De uiteindelijke uitleg van wat er gebeurt was, vond ik ook een beetje.. meh. En te veel afhankelijk van het toeval. Desalniettemin wel genoten van het boek.

3 sterren

Kokonasu Rumba – Animal Crossing: New Horizons Vol. 1

Ik vind de game Animal Crossing geweldig. Al vanaf de Gamecube heb ik dit regelmatig gespeeld. En dat er een manga over is, sprak me ook enorm aan daardoor. Maar, wat was dit een tegenvaller. Vier vrienden gaan naar een eiland en komen onderweg verschillende figuurtjes tegen die we kennen uit Animal Crossing. De humor is extreem flauw en past ook totaal niet bij de game. En het verhaal.. tja. Meh. Het is animal crossing, dat is leuk. De illustraties zijn schattig. En bepaalde dingen zijn herkenbaar. Maar verder. Nah, niet mijn ding.
En ja, ik ben nu deel 2 aan het lezen. Dat doe ik niet omdat ik deel 1 zo fantastisch vond, maar vooral omdat ik het boek hier al heb liggen en ik het anders waarschijnlijk nooit meer zal lezen.

2 sterren

Komende maand

Komende maand is het echt afwachten hoeveel ik ga lezen. Ik wil zó graag meer lezen dan dit, maar ik weet ook dat ik megadruk ben. Geen kerstvakantie, twee grote freelanceklussen en waarschijnlijk veel op en neer rijden. Ik wil in ieder geval zéker tot die 52 boeken in een jaar komen, en hopelijk zelfs nog wat meer.

Uiteraard wil ik de twee boeken die ik nu aan het lezen ben uitlezen. En nog steeds de bundel lezen waar ik zelf in sta. Ik ken de andere 11 verhalen namelijk nog niet. Ik had die eigenlijk vorige maand al willen lezen, maar ja.. omstandigheden hè.
02 dec 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende