Gelezen boeken mei

Paar dagen later dan normaal, maar; here we go. Mijn overzicht van gelezen boeken in mei. Ik merk dat ik nog steeds relatief korte boeken lees, maar goed… ik lees. En dat is fijn. Ook heb ik nog steeds niet echt veel geweldige, 5 ster boeken gelezen. Toegeven: deze maand las ik eigenlijk vrij weinig. Aantal titels is hoog, maar gezien het dunne boeken waren, viel het best mee.

Dit las ik in mei:

- Sally Kirkman – Leo: the art of living well and finding happiness according to your star sign (Non-fictie, Engels)
Paul van Dijk – Australische herder (Non-fictie, Nederlands)
- Sally Kirkman – Taurus: the art of living well and finding happiness according to your star sign (Non-fictie, Engels)
- Travis Baldree – Legends & Lattes (Engels, fantasy)
- T. Taylor – 7 figure fiction (Non-fictie, Engels)
- Vanessa Gerrits – Ramkoers naar romantiek (Chicklit, Nederlands)
- Sally Kirkman – Picses: the art of living well and finding happiness according to your star sign (Non-fictie, Engels)
- Vanessa Gerrits – Week van de waterman (Chicklit, Nederlands)

Totaal gelezen deze maand: 8 boeken
Totaal dit jaar so far: 41 boeken

Nu aan het lezen:

- Natasha Ngan – Girls of Paper and fire (Fantasy young adult, Engels)
- Steven Mark Weiss – Signs of success – The remarkable power of business astrology (Non-fictie, Engels)

Dit vond ik van de boeken

Sally Kirkman boeken

Deze komen elke maand wel een paar keer terug en ik zet ze bij elkaar, omdat ze allemaal eigenlijk hetzelfde zijn en dus eenzelfde beoordeling krijgen. Het zijn grappige boeken, niet de beste, maar ze bieden een leuke basis over de sterrenbeelden.

3 sterren

Paul van Dijk – Australische herder

Ik was heel benieuwd hoe dit boek in elkaar zat, omdat het het enige boek is over dit hondenras in NL (nou ja, ondertussen niet meer) en ik het ook wilde doen. Ik was enorm teleurgesteld. Dit is een zeer slechte vertaling van een Duits boek en er staan enorm veel fouten in. Informatie klopt niet, opmaak is verschrikkelijk. Nou ja, kan er gewoon niks positiefs over zeggen.

1 ster

Travis Baldree – Legends & Lattes
Dit boek wilde ik dolgraag lezen en ik had echt het gevoel dat dit een hoge waardering zou krijgen. Niet dus. Het is een cozy fantasy, een relatief nieuw genre. Het gaat over een orc, die een koffieshop opent in een dorpje. Het klinkt superleuk en schattig, maar… naja er gebeurt echt niets. Het was elke keer hetzelfde eigenlijk. Ik verveelde me behoorlijk bij dit boek. Ik zie wel de appeal hiervan, maar… dit boek was niet helemaal voor mij.

2 sterren

T. Taylor – 7 figure fiction

Dit boek werd in een Facebookgroep aangeraden voor auteurs die willen leven van hun boeken. Een interessant boek, wat vooral ingaat op ‘universele fantasieën’, dingen die veel lezers in boeken willen. Het was best boeiend, maar op sommige momenten net te veel op de Amerikaanse markt gericht. Maar, geen verkeerde read.

3 sterren


Vanessa Gerrits boeken

Dit waren de eerste twee boeken van Vanessa Gerrtis in een serie. Het zijn chicklit boeken over iemand die op de redactie van een emagazine werrkt en gaat daten met jongens die verschillende sterrenbeelden hebben, om columns te schrijven over haar ervaring.
Deze boeken zijn heel leuk geschreven. Lekker vlot, leuke situaties en prettige schrijfstijl. Nadeel vind ik wel – als iemand die echt serieus met astrologie bezig is – dat de auteur rondom astrologie wel de klok heeft horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt. Het voelt regelmatig als een soort ‘voor aap zetten van…’. De astroloog in de boeken is verre van een astroloog. Maar, het zijn dus wel vermakelijke boeken om te lezen.

3 sterren


Komende maand

Het voelt als een herhaling; ik wil 4 en 5 ster boeken lezen. Ik wil boeken lezen die me echt blij maken. En ik heb er echt wel een paar opgepakt deze maand waar ik dat van hoopte, maar waarbij het niet lukte.

Ik hoop opnieuw dat ik de komende maand wél goede boeken te lezen. Iets waar ik echt blij van word, wat echt goed is. Verder merk ik dat ik enorme behoefte heb om een aantal boeken over astrologie te lezen die diep gaan. Ik heb er een aantal waar ik erg nieuwsgierig ben en het boek dat ik nu lees op dat vlak is ook al erg boeiend so far.

Maar ik wil me ook weer laten sturen door mijn gevoel, waar ik gedurende het moment zin in heb om te lezen. Nu de zon meer begint te schijnen kan het maar zo zijn dat ik andere soort boeken wil gaan lezen. We wachten het af 😊
06 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende