Gelezen boeken mei

Het is juni, dus er is weer een maand voorbij. Ik heb in mei niet zo veel gelezen als in april, maar ik las toen ook wel extreem veel. En deze maand behoorlijk veel naar de hoorzitting tussen Johnny Depp en Amber Heard gekeken. Nu gisteren daar de uitspraak van was, is er komende maand wel weer meer ruimte om te lezen, gok ik zo.

Gelezen boeken in mei:

- Mirjam Hildebrand – Opsekop wereld (Nederlands, prentenboek)
- Klaus Schwab & Thierry Malleret – The great narrative (Engels, non-fictie)
- Molly Knox Ostertag – The girl from the sea (Engels, graphic novel)
- Brandon Sanderson – Starsight (Engels, Sci-fi)
- Wayne W. Dyer - Niet morgen maar nu (Nederlands, Non-fictie)

Aantal gelezen in mei: 5
Totaal gelezen dit jaar: 25

Nu aan het lezen:
- Brandon Sanderson – Cytonic (Engels, Sci-fi)
- Yasmin Boland – Leven met de sterren… ontdek wat astrologie voor jou kan betekeken (Nederlands, non-fictie)

Ik had liever wel wat meer gelezen, maar alsnog: dit is zo veel meer dan hoe het de afgelopen jaren ging. Allang blij mee dus.

Mirjam Hildebrand – Opsekop wereld

Dit prentenboek zat in een goodiebag en heb ik even snel gelezen. Grappig concept en natuurlijk duidelijk gericht op peuters en kleuters. Over de gewone wereld, maar hoe het zou zijn als alles anders is. Ik ben duidelijk niet de doelgroep, maar vermoed dat kinderen het wel leuk zullen vinden.

3 sterren

Klaus Schwab & Thierry Malleret – The great narrative

Dit is het tweede deel van het Great Reset book, maar ik heb er eigenlijk weinig over te zeggen. Het voelt heel erg als een herhaling van de vorige twee boeken. Ik weet niet, veel obsessies met covid-19 vaccinaties, veel lof voor wat voor een technologische ontwikkeling dan ook en veel uitspraken waarvan ik denk: man, wat sta jij ver van de maatschappij vandaan. Heel veel bladvulling trouwens ook. Zou veel geschrapt kunnen worden in dit boek. Blij dat ik nu de drie boeken van deze man allemaal heb gehad.

1 ster

Molly Knox Ostertag – The girl from the sea

Dit is een fantasierijke graphic novel over een meisje die verliefd op wordt op een silkie. Het brengt behalve wat fantasierijks ook een belangrijk thema rondom uit de kast komen. Best een leuk verhaal, lieve tekeningen en tussendoor herkenbare whatsapp-gesprekken. Klein nadeel vond ik dat hoofdpersonage haar vriendinnen best beroerd behandeld. Ergens snap ik waar het vandaan komt, maar het zou zo veel makkelijker opgelost kunnen worden.

3 ster

Brandon Sanderson – Starsight

Ik vond het eerste deel van deze reeks echt fantastisch. Dit boek kostte me wat moeite om in te komen. Er zitten opeens allemaal niet personages in en een groot deel van het boek lijkt een herhaling van het eerste boek te zijn. Komt dus wat moeizaam op gang. Maar, toen ik er eindelijk goed in zat, las hij weer als een trein en was ik toch ook weer nieuwsgierig naar het volgende deel, dat ik nu dus ook aan het lezen ben.

4 sterren

Wayne W. Dyer - Niet morgen maar nu

Dit boek legt hoe je gedachtes jouw emoties beïnvloeden. Interessant boek, met best wel wat goede dingen om bewust van te zijn. Wel een onderwerp dat je vaker in psychologieboeken en zelfhulpboeken ziet, dus lang niet alles was nieuw voor me. Dat geeft niet: het is alsnog erg leerzaam. Al vraag ik me wel af of ik alles zo eenvoudig toe te passen is als de auteur het doet lijken. Ik heb niet die indruk.

3 sterren


De komende maand


Uiteraard wil ik de boeken uitlezen waar ik nu mee bezig ben. Verder: ik weet het niet precies wat ik wil gaan lezen. Ik merk dat ik me heel graag eens wil richten op een dikker boek. Nou heb ik vorige maand wek Skyward gelezen, met meer dan 500 pagina’s. Maar meestal laat ik de dikkere boeken toch iets makkelijker links liggen dan de dunnere. Ik weet niet precies wat dit is, misschien omdat ik veel behoefte heb aan verhalen en kennis, en daardoor liever niet superlang in één wereld zit. Het is hetzelfde wat ik met series heb: meestal lukt het me niet om een serie in één keer achter elkaar te lezen.

Maar ik heb dus wel echt behoefte nu aan een dikker boek. Dus wellicht dat ik dat ga doen. Verder, geen idee. Ik merk dat het best fijn is om gewoon een boek te pakken die me op dat moment aanspreekt.
02 jun 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende