Gelezen boeken juni

De volgende boeken las ik in juni:

Liv Zander - The King of Flesh and Blood (Engels, Dark Romance)
Kaiu Shirai - The Promised Neverland 13 (Engels, Manga)
Rachel Greenlaw - Compass and Blade (Engels, Young adult)
(Eentje die ik niet noem ivm mijn privacy} (Nederlands, jeugd)
Kaiu Shirai - The Promised Neverland 14 (Engels, Manga)
Jean Roba – Wat was dat leuk! (Nederlands, strip)
Kelly Collins – Verslind me (Nederlands, new adult)
Henry David Thoreau – Walden (Engels, Filosofie)

Totaal gelezen deze maand: 8
Totaal gelezen dit jaar: 24

Gezien het feit dat ik de eerste maanden van dit jaar helemaal niets las, ben ik eigenlijk best tevreden met mijn aantal van 24 boeken. Het was qua kwaliteit van boeken een wisselende maand. Hier is mijn korte mening over de boeken:

Liv Zander - The King of Flesh and Blood
Dit is een dark romance boek over een demon/god die alles beheerst rondom de doden, het ‘vlees’ en het bloed van mensen. De hoofdpersoon wordt door hem meegenomen en daar moet ze zijn seksslaaf zijn.

Het is een Dark Romance, dat mag best duister zijn en in het genre mogen ook dubieuze dingen voorkomen, zoals ontvoeringen en verkrachtingen. Ik kan best tegen zulke onderwerpen. Waar ik in dit geval vooral moeite mee had, was dat het verhaal enigszins leek te ontbreken en ook de romance vanuit haar kant was er niet. Hij neemt haar, zij wil alleen maar weg en er komt nooit een moment waarop ze hem op de een of andere manier wel ziet zitten. Het idee van dit boek vond ik geweldig. De uitwerking… mwah

2 sterren

Kaiu Shirai - The Promised Neverland
Ik voeg weer meerdere boeken samen uit de reeks. Al las ik er deze maand maar 2. Dat kwam vooral omdat ik andere boeken ook een beetje een kans wilde geven. Anders is het echt alleen maar manga. Maar wat ik las, was weer heel goed. Er zaten twists in die ik niet zag aankomen. Beide boeken dezelfde beoordeling gegeven en ik ben erg benieuwd naar de rest van de reeks!

4 sterren

Rachel Greenlaw - Compass and Blade
Dit boek begon geweldig. Over eilandbewoners die schepen verwoesten om ze te plunderen. Tot op een dag de vader van de hoofdpersoon wordt ontvoerd en de hoofdpersoon besluit hem te redden. Ze gaat mee met een onbekende knul.
De plekken waar ze komt waren magisch en gaven echt een goed ‘piraten-gevoel’. Ik vond de world-building tof en ik dacht echt: ‘dit gaat een hoge beoordeling worden’.
Toch niet. De laatste pak en beet 150 pagina’s hebben ervoor gezorgd dat het een grote teleurstelling werd. Zonder te veel spoilers te geven: het hoofdpersonage maakt hele domme fouten, gedraagt zich enorm naïef. Ze maakt dezelfde fout meerdere keren. En naja, het haalde echt de vaart en de kwaliteit uit het verhaal. Ik kan dit boek dan helaas ook niet hoger beoordelen dan ik heb gedaan en ik hoef ook niet de rest van de delen, die later zullen verschijnen, te lezen. Helaas.

2,5 sterren

(Eentje die ik niet noem ivm mijn privacy)
Ik ken de auteur van dit boek, vandaar dat ik het boek hier niet noem. Ik wil niet dat de auteur gaat Googlen en zo mijn dagboek tegenkomt. Anyhow, dit was een jeugdthriller die ik las toen ik een keer niet kon slapen. Leuk boek, niet onaardig.

3 sterren

Jean Roba – Wat was dat leuk!
Een simpel stripboek van Bollie en Billie, die al een paar jaar bij mijn vriend lag. Ooit eens meegenomen vanaf een rommelmarkt. Als kind las ik deze strips vaak en toen ik laatst bij mijn vriend zat, dacht ik: ‘waarom ook niet?’ Veel korte verhaaltjes, met een leuke grap op het einde. Over een hond en een jongetje en het gezin waar ze wonen.

3 sterren

Kelly Collins – Verslind me
Pff, dit boek… Het was een worsteling. Ongeloofwaardig, niet goed geschreven en extreem voorspelbaar. Boek gaat over een jonge vrouw die een relatie start met een aantrekkelijke detective. Maar ze wordt ook gevolgd door iemand… Tegen het einde zit er een soort ontvoering in die echt extreem ongeloofwaardig is. Ook heeft de auteur er een handje van om het constant over ‘Hij’ te hebben, zonder de naam te noemen. Wat soms echt verwarrend wordt. Over welke ‘Hij’ hebben we het hier? Ik denk dat ik nog best mild ben in mijn beoordeling. Dit boek was gewoonweg niet goed.

Henry David Thoreau – Walden
Deze las ik, n.a.v. mijn bericht over 100 boeken die de wereld veranderden. Het is een taai boek, wat ik wel had verwacht. Maar eigenlijk ook erg interessant. Het is een boek geschreven door iemand die een behoorlijke tijd ‘in de wildernis’ ging wonen. Weg van alle luxe, in een blokhut. De auteur deelt interessante, filosofische vraagstukken. Die stukken waren superboeiend, maar er waren ook hele stukken die je prima over kon slaan. Ook heeft de schrijver een soort zelfingenomenheid die niet altijd even prettig is. Ik begrijp wel waarom dit een boek is dat ‘de wereld veranderde’, maar tegelijkertijd is het nu wel erg gedateerd. Desalniettemin ben ik wel blij dat ik hem heb gelezen.

3 sterren

Deze boeken lees ik nu
Kaiu Shirai - The Promised Neverland 15 (Engels, Manga)
Danielle L Jensen – Het Koninkrijk der Bruggen (Nederlands, young adult)

Doelen afgelopen maand
Vorige maand had ik meerdere doelen, waaronder The Promised Neverland uitlezen. Dat is niet gelukt. Ook heb ik geen boek over netwerken gelezen. Ik wilde ook meer non-fictie lezen. Dat is deels gelukt, omdat ik wel Walden las. De boeken die ik vorige maand nog aan het lezen was, heb ik netjes alle drie uitgelezen.

Doelen voor deze maand
Deze maand wil ik sowieso de twee boeken lezen die ik nu aan het lezen ben. Ik zou het ook echt tof vinden om verder te komen met The Promised Neverland, maar even kijken of dat gaat lukken. Een ander doel dat gelijk is van vorige keer: meer non-fictie. Ik heb echt wat interessante boeken hier liggen, die passen bij een boek dat ik aan het schrijven ben. Dus het is wel een goed idee om hier wat meer mee te doen.

Ik wil vooral lekker gaan lezen. De zomer is aangebroken en ik heb er zin in om mijn gelezen boeken flink op te schroeven. En nu ik weer een toffe betaalde klus heb, die niet fulltime is, is daar ook wat meer ruimte voor. Minder stress, dus meer ruimte voor ontspanning.
01 jul 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende