Gelezen boeken juni

Ik heb in juni echt enorm weinig gelezen, terwijl de zin er op zich wel was. Wat niet helpt, is dat ik niet heel veel goede boeken gelezen heb so far dit jaar. En ik ben ook aan het gamen geweest. En ik had natuurlijk de lancering van mijn eigen nieuwe boek, die heel tof was, maar tegelijkertijd ook best wat energie kostte. En ik koos trouwens ook wat vaker voor podcasts, bijvoorbeeld over astrologie.
Minder focus dus op lezen, maar wil dat deze maand wel echt even inhalen en verbeteren. Er zijn echt berg boeken die ik dolgraag wil lezen. En ik weet vrijwel zeker dat ik straks in augustus, als ik mijn nieuwe werk heb, waarschijnlijk ook wat minder zal lezen.

Deze boeken las ik in juni:

- Natasha Ngan – Girls of paper and fire (Engels, young adult)
- Steven Mark Weiss – Signs of success: the remarkable power of business astrology (Non-fictie, Engels)
- Vanessa Gerrits – vissen naar verliefdheid (Chicklit, Nederlands)

Totaal gelezen in juni: 3 boeken
Totaal gelezen dit jaar: 44 boeken

Nu aan het lezen:

- Aesop – Aesop’s illustrated fables (Klassieker, Engels)
- Hara Aso – Alice in Borderlands vol 3 (Manga, Engels)
- Mari Silva – Chiron in Astrology – the ultimate guide to the wounded healer (Non-fictie, Engels)

Dit vond ik van de boeken:

Natasha Ngan – Girls of paper and

Dit is een Young adult boek, dat wat mij betreft beter de stempel new adult kan krijgen. Het gaat over een jonge meid, die in een wereld leeft met daarin demonen die half dier zijn en half mens. De hoofdpersoon is een meisje zonder magie en wordt ook als onbelangrijk gezien. Tot ze op een dag wordt meegenomen om een paper girl te zijn voor de demon king. Samen met een groep ander meiden moet ze hem ‘behagen’.
Dit boek zou echt niet door iemand jonger dan zestien gelezen moeten worden. Het zit vol met verkrachting en de hoofdpersoon wordt gezien als een heldin omdat ze zich niet laat verkrachten. Ik vind dat echt een verkeerde uitstraling richting de meiden die het wél lieten gebeuren. Of die in het echte leven is overkomen.
Verder hoop pracht en praal, want kasteel, en mooie jurken. Maar de inhoud van het verhaal is zoek. Begin van het boek was super intrigerend, met de hele politieke situaties, maar juist daar werd nauwelijks wat mee gedaan. Omdat het begin oké was, geef ik het toch nog twee sterren.

2 sterren

Steven Mark Weiss – Signs of success: the remarkable power of business astrology

Als je veel slechte boeken leest, is het fijn een keer een boek te vinden dat wél goed is. Dit boek gaat over bedrijfsastrologie en daar is vrij weinig over te vinden. De auteur heeft duidelijk superveel research gedaan naar bekende leidinggevenden. Hij kijkt naar hun zonteken, maar ook naar belangrijke transities en legt dit helder uit.
Enige nadeel is dat de auteur bij de transities zegt dat hij er geen grafieken bij gaat plaatsen, omdat dit het boek rommelig maakt. Ik vond het juist nu wat lastig lezen, omdat ik inmiddels best wel gewend ben om geboortehoroscopen te zien. Het zou het voor mij visueler en duidelijker maken. Nu moet ik zelf de charts opzoeken om het echt goed te begrijpen. Maar verder: top boek.

4 sterren

Vanessa Gerrits – vissen naar verliefdheid

Van chicklit-boeken kan ik best veel vergeven, omdat de diepgang vaak al weinig aanwezig is en het vooral om de leuke situaties gaat. Bij de vorige twee boeken in deze reeks, kon ik een hoop onzin-dingen rondom astrologie nog best begrijpen. De hoofdpersoon gelooft er immers niet in en weet er ook weinig over. Het voelde voor mij als een ‘de auteur heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt’.

Na het lezen van dit deel heb ik echter besloten niet meer verder te lezen. En dat komt omdat het voor mij totaal ongeloofwaardig en zelfs irritant wordt hoeveel onjuistheden er in het boek zitten. De hoofdpersoon gaat in dit deel daten met iemand met sterrenbeeld vissen. Op een gegeven moment gaat ze naar een astroloog, om over vrienden te praten. De astroloog vraagt naar de geboortetijd, maar die weet de hoofdpersoon niet. Even denk ik nog: ‘ah kijk, auteur snapt tóch het belang van geboortetijden.’ In de hele reeks sprak de astroloog namelijk alsof je met alleen het sterrenbeeld álles al weet. Wat klinkklare onzin is en zelfs onmogelijk.
Maar nu, astroloog vraagt dus om geboortetijd en tot twéé keer toe in het boek geeft ze aan dat ze dit nodig heeft, omdat je daarmee het zonteken kunt berekenen.

Hele. Dikke. Facepalm. Het zonteken is het enige dat van de persoon in kwestie al bekend was! Zonteken is namelijk synoniem met sterrenbeeld. Het is het teken dat bepaalt dat iemand die op 1 januari geboren is, een steenbok is. Bijvoorbeeld. Het geboortetijdstip is nodig voor de ascendant of het rijzende teken. Níet het zonteken. Ook is het tijdstip belangrijk voor de huizenindeling.
En als je als auteur een astroloog in een boek hebt, die veel wijsheid zou moeten hebben. Die nog niet eens de ultieme beginners-basiskennis heeft… dan is mijn geloofwaardigheid volledig verdwenen en heb ik nul zin om de serie verder te lezen.

Ik vind het zelf superbelangrijk om research te doen. Ik neem mijn lezers enorm serieus en ik wil niet dat ik bepaalde onderwerpen aanhaal die niet helemaal kloppen. Ik verwacht hetzelfde respect naar mij toe als ik een boek lees. Maarja.. voor mij dus niet de rest van de serie.

2 sterren


De komende maand

Ik wil de komende maand dus echt meer lezen dan slechts één boek. En juist omdat ik al zo weinig echt goede boeken heb gelezen dit jaar, besluit ik nu makkelijker om series niet verder te lezen. Het is het niet waard.

Al moet ik wel zeggen dat ik één ding jammer vind: ik las dit jaar al 9 boeken van Sandy Kirkman, over alle tekens in de astrologie. Ik wilde eigenlijk de reeks afmaken: nog 3 te gaan. Maar de app, waar ik deze boeken las, heeft alle titels eraf gegooid. En ik ga niet de boeken fysiek kopen, want zo goed waren ze ook weer niet. Het was vooral vermakelijk. En ik vind het jammer dat ik er dus net drie mis nu.

Maar ja, zulke dingen gebeuren.

Ik wil de boeken sowieso uitlezen waar ik nu in bezig ben. Verder heb ik een superdik astrologieboek dat ik graag wil lezen. Dat wordt wel een flinke uitdaging, haha. Heb sowieso wel vermoeden dat boeken deze maand meer op astrologie gericht zijn, omdat ik mogelijk op een beurs ga staan en nog echt wat huiswerk wil doen voor die tijd. Alle extra kennis die ik kan opdoen is mooi meegenomen.
02 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende