Gelezen boeken juli

Tijd voor mijn maandelijkse leesoverzicht. Ik heb – vanwege de beurs die we hadden – vooral veel focus gelegd op astrologie. En dan met name via podcasts en video’s. En dat deed ik dan vaak terwijl ik een game aan het spelen was.

Maar, ik heb ook nog boeken gelezen. En eindelijk ook een aantal hoge sterren kunnen geven. Namelijk de volgende:


- Aesop – Aesop’s illustrated fables (Klassieker, Engels)
- Hara Aso – Alice in Borderlands vol 3 (Manga, Engels)
- Mari Silva – Chiron in Astrology – the ultimate guide to the wounded healer (Non-fictie, Engels)
- Douglas Adams – The hitchhiker’s guide to the galaxy (Sci-fi, Engels)
- Haro Aso – Alice in Borderlands Vol 4 (Manga, Engels)
Mari Silva – Pluto in Astrology - the ultimate guide to the planet of transformation, regeneration and rebirth (Non-fictie, Engels)

Totaal gelezen in juli: 6 boeken
Totaal dit jaar tot nu toe: 50 boeken

Deze boeken lees ik nu:

Talia Hibbert – Highly suspicious and unfairly cute (Feelgood, Engels)
Derek Parker, Julia Parker – Parker’s Astrology – the definitive guide to using astrology in every aspect of your life (Non-fictie, engels)


Dit vond ik van de boeken

Aesop – Aesop’s illustrated fables
Aesop was een Griekse slaaf die allerlei fabeltjes schreef. Dit deed hij ergens 500 voor Christus. En tot de dag van vandaag kennen we deze fabels nog steeds. Denk aan De schildpad en de haas, of de Wolf in schaapskleding. Ik heb een prachtige bundel gelezen vol illustraties en het was echt een genot. Er zaten zo veel mooie, leuke en bijzondere verhaaltjes tussen. Helemaal bijzonder als je bedenkt hoe oud het is.
Niet ieder verhaaltje was even sterk en soms zit er wat herhaling in. Maar eigenlijk moet iedereen dit eens gelezen hebben.

4 sterren

Haro Aso – Alice in Borderland

Ik voeg ze even samen, en ga er niet te veel over zeggen omdat dit deel 3 en 4 zijn uit de reeks. Ik vond ze allebei geweldig. Mooie achtergrondverhalen ook en toffe sidestories die niet in de tv-serie zaten. Allebei gewoon perfect.

5 sterren

Mari Silva

De beide boeken van Mari Silva zijn erg vergelijkbaar. Prima boeken om meer over een planeet in astrologie te leren. Veel achtergrondinformatie. De specifieke informatie kon net wat beter.

3 sterren.

Douglas Adams – The hitchhikers guide to the galaxy

Dit is onderhand wel een soort klassieker. Ik had hem al een keer eerder gelezen en er zijn zo veel bekende uitspraken die hieruit afkomstig zijn. Ik wil niet te veel over de inhoud vertellen, maar het boek is grappig en goed beschreven.

5 sterren

De komende maand

Geen idee hoeveel ik de komende maand ga lezen. Ik begin namelijk met werken in loondienst, dus er zal superveel gaan veranderen. Maar ik wil natuurlijk wel blijven proberen veel te lezen. Sowieso wil ik de boeken lezen die ik nu lees. En vooral Parker’s astrology zal even een uitdaging worden.
Dit boek heeft iets van 450 pagina’s, en lijkt daardoor niet dik, maar het is een heel groot boek met superveel tekst per pagina. Dus dit wordt wel echt een uitdaging.

Hopelijk lukt het me om behalve de twee boeken die ik nu lees, nog meer te lezen. Maar ik wil nergens vanuit gaan. Een nieuwe baan, nieuwe indrukken. Dat vergt ook energie. Erbij opgeteld moet ik een boek voltooien in ongeveer twee maanden tijd, dus dat wordt ook nog even enorm knallen. En ik wil nog schrijfwerk ernaast blijven doen voor andere opdrachten.
Te veel te doen dus weer. Lezen? Hopelijk ook nog. Geen idee.
01 aug 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende