Gelezen boeken in februari

Dit jaar is tot nu toe een heel gek leesjaar. De aantallen zijn prima, maar ik heb nog geen enkel 5-ster boek gelezen en ik grijp daarnaast ook vrij korte boeken. Het aantal boeken van alle boeken tot nu toe dat meer dan 300 pagina’s hebben is twee. De rest zit er allemaal onder. Ik merk vooral dat ik zoekend ben en dat de focus er niet is om bepaalde boeken nu op te pakken. Komt vooral omdat het met werk hectisch is. Ik maak lange dagen, vooral op de maandag. En ik ben na een werkdag gewoon kapot.
Hierdoor staat het dikke boek dat ik wilde lezen deze maand nog steeds op m’n ‘ben ik aan het lezen lijst’. Ben er deze maand een paar keer opnieuw in begonnen, en het wil gewoon ff niet daarmee. En dat terwijl ik wel verwacht dat het een vijfster boek zal zijn.
Maar goed, ik las deze maand niet eens een vierster boek. Dus het voelt gewoon wat.. méh.

Afijn. De volgende boeken las ik in februari:

- Sally Kirkman – Virgo: the art of living well and finding happiness according to your star sign (Engels, non-fictie)
- Sally Kirkman – Libra: the art of living well and finding happiness according to your star sign (Engels, non-fictie)
- Frans de Waal – Chimpanzee Politics (Engels, non-fictie)
- J.A. Hornbucle – Write sex scenes that sizzle! (Engels, non-fictie)
- Rhian Cahill – Truth or Dare (Engels, Erotisch)
- Brendan Powell Smith – The Brick Bible – A new spin on the old testament (Engels, ??)
- Sally Kirkman – Saggitarius: the art of living well and finding happiness according to your star sign (Engels, non-fictie)
Totaal gelezen in februari: 7
Totaal dit jaar: 18

De volgende boeken lees ik nu:
Brandon Sanderson – Misborn (Engels, Fantasy) – deze ligt ff on hold voor wanneer het wel weer gaat
- Sanne van Ooijen – De Weduwe (Nederlands, dark romance)

Dit vond ik van de boeken

De drie boeken van Sally Kirkman

Vorige maand las ik ook al een paar van de boeken van Sally Kirkman uit dezelfde reeks. Eigenlijk heb ik er nu niet heel veel meer over te zeggen als de vorige keer. Deze boeken hebben namelijk precies dezelfde indeling als die anderen uit de reeks en ik gaf opnieuw ieder boek dezelfde rating.
3 sterren

Frans de Waal – Chimpanzee Politics
Frans de Waal is een bioloog die in de dierentuin van Arnhem naar het gedrag van Chimpansees heeft gekeken. Hij vertelt hoe de apen zich gedragen en hoe er politiek bij hen is. Mijn vriend en ik hebben wel eens discussies over mensen en mijn vriend haalt dan de apenrots aan. Het was om die reden dat dit boek me interessant leek. En hoewel er zeker interessante informatie in zit, voelt het ook alsof er een hoop in beschreven is dat minder boeiend is.
Ik vond het interessant hoe veel gedrag van apen lijkt op ons gedrag. En wat ik ook boeiend vond, was dat het zich in Arnhem afspeelt. En ik heb daar voor een van mijn boeken ook achter de schermen mogen kijken, precies op de plek waar deze bioloog was.
Maar in het algemeen, dit boek had vooral beter opgebouwd en geschreven kunnen worden. Ik raakte te vaak de aandacht kwijt.

2 sterren

J.A. Hornbucle – Write sex scenes that sizzle!
Dit is een non-fictieboek met schrijfstips om erotische scenes voor in boeken te schrijven. Ik vond het een interessant boek, en ik leerde er ook zeker wat kleine dingen van die ik zelf niet helemaal wist. Soms wel onbewust toepaste, maar goed om het op deze manier uitgeschreven te zien worden. Geen hoogstaand boek vol met dingen die ik niet wist, maar wel leerzaam.

3 sterren

Rhian Cahill – Truth or Dare
Klaar voor een nieuwe ronde: ‘Nightfall zeikt erotische slechte boeken af’? Here we go. Truth or Dare gaat over een Jonge vrouw die meedoet aan een truth or dare spel tijdens een feestje. Elke keer als ze weigert, moet ze drinken en ze eindigt uiteindelijk straalbezopen. Ze wordt vervolgens meegenomen naar het huis van twee mannen die samen een bedrijf hebben en die het wel handig vonden om ook maar samen te wonen, ofzo. Totaal niet logisch. Afijn, zij vertelt dat ze 8 maanden geleden haar man is verloren aan een truth or dare, en dat ze daarom niet meedeed.
Vervolgens bieden die twee mannen haar een dare aan, namelijk om 24 uur lang seks met hen te hebben want ze willen haar allebei en willen haar graag delen. Ofzo. En zij zegt: ‘Wat een goed idee, dat doe ik.’
Terwijl ze vlak ervoor dus vertelde dat haar man is overleden vanwege een truth or dare. Anyhow, ze hebben seks. Op allerlei manieren, met z’n drietjes.
Na die 24 uur willen die twee mannen haar voor altijd want ‘ze houden van haar’ (juist, ja). Zij schrikt, gaat weg en binnen mum van tijd gaat ze toch weer naar hen terug want ‘ze houdt van hen’.
Wat er precies gebeurde met die man die overleed aan truth or dare? Geen idee, auteur komt er gewoon niet meer op terug.
Zo zonde dat auteurs niet eens moeite doen om er een goed verhaal van te maken. Het lijkt echt gewoon makkelijk scoren te zijn op lezers die graag erotiek lezen.
2 sterren

Brendan Powell Smith – The Brick Bible – A new spin on the old testament
Save the best for last. Juist.. Dit boek stond op een app als e-book. Oorspronkelijk heeft het ruim 1400 pagina’s, maar op Goodreads staat hij enkel met 293 pagina’s. En uiteindelijk ben ik na zo’n 310 pagina’s gestopt met lezen. Ik vind dus dat ik hem wel gelezen heb, althans om mee te tellen. Haha.

Anyhow. Dit is een boek vol foto’s van Lego bouwwerken. De maker ervan vertelt met Lego het bijbelverhaal. Alles. Ik heb niks met de Bijbel. Wel met Lego, en ik dacht: hey, laten we dit eens proberen.

Maar het viel tegen. Het verhaal lijkt heel erg selectief te zijn en het soms wel heel erg makkelijk te vertellen. Met vooral veel focus op elke verkrachting en moordpartij. Het oude testament had dit veel, maar als de rest zo’n beetje wordt weggelaten is het wel heel erg much. Erbij opgeteld waren de bouwwerken gewoon niet goed. Bijzonder om een geboorte of een voorhuidbesnijdenis in Lego afgebeeld te zien, maar… het voegt niets toe. Het was gewoon… niet goed.

Ik weet niet eens wat voor een genre dit boek is. Het is gewoon… raar. En ik zou iedereen aanraden vooral ver weg van dit boek te blijven.

1 ster

De komende maand

Goed, dit was dus een teleurstellende maand. Ik hoop dat daar komende maand verbetering in komt. Ik heb afgelopen maand helemaal geen manga gelezen, terwijl ik dat wel wilde. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik de komende maand wil lezen. Zoals ik al zei: ik ben wat zoekend. Ik weet gewoon niet goed wat ik wil lezen. En dan ga ik random shit lezen wat op apps staat waar ik nou niet bepaald heel erg blij van word.
Ik wil vooral blijven lezen. Ook deze maand belooft een hectische, drukke maand te worden. En ik hoop vooral dat ik boeken blijf lezen. En ik hoop ook dat daar eindelijk eens een goed boek tussen zit. Een écht goed boek.
01 mrt 2023 - bewerkt op 01 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende