Gelezen boeken december

Aangezien ik niet verwacht dat er nog boeken bijkomen, hier alvast mijn maandoverzicht. Deze maand heb ik meer gelezen dan ik had gedacht, al zaten daar wel een aantal zeer korte titels tussen. Ik had opeens wel een kleine kerstvakantie, dus dat heeft meegeholpen. De volgende boeken las ik in december:

- Animal Crossing: New Horizons: Deserted Island Diary, Vol. 2 (Engels, manga)
- Andy C.E. Brown - Declutter And Simplify - 33 Proven Ways To Declutter And Simplify Your Life (Engels, ebook, non-fictie)
- Junji Ito - Shiver: Selected Stories (Engels, manga)
- Morgan O’Brien - Matchstick Mouse: Merry Little Christmas (Engels, ebook, kinderboek)
- Poppy Parkes - Sexting Santa (Engels, ebook, Erotica)
- K.L Fast - Holiday With A Scrooge (Engels, ebook, Erotica)
- Cal Newport - Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World (Engels, Non-fictie)
- [KAN TITEL EN AUTEUR NIET NOEMEN) (Nederlands, young adult, verhalenbundel)
- Rivière, François – Tien kleine negertjes (Nederlands, strips)

Aantal boeken gelezen deze maand: 9
Aantal boeken dit jaar gelezen: 60

Mijn doel was 52 dit jaar, dus dat is sowieso gelukt, maar ik ga nog een eindejaarslijstje maken hiervan.
In het algemeen heb ik niet bepaald goede boeken gelezen deze maand. Geen uitspringers, vooral tegenvallers.

Anyhow, hier komen ze.

Animal Crossing: New Horizons: Deserted Island Diary, Vol. 2
Ik had vorige maand het eerste deel hiervan gelezen. Daar was ik al niet zo enthousiast over. Eigenlijk geldt voor dat boek hetzelfde als voor deze.

2 sterren

Andy C.E. Brown - Declutter And Simplify - 33 Proven Ways To Declutter And Simplify Your Life

Ik kon een keer niet slapen en besloot een e-book op mijn telefoon te lezen. Eentje die ik gratis via Kindle heb gedownload. Gelukkig maar dat deze gratis was, want wat een drama. Ik ben een rommelkont, dus dacht: wellicht haal ik hier inspiratie uit.
Elk hoofdstuk is hetzelfde. Eerst is er een titel, bijvoorbeeld: je garage opruimen. Dan volgt er een alinea over waarom de garage vaak zo rommelig is. En dan komen de tips. En die tips zijn: ‘pak een vuilniszak en gooi spullen weg’. Kid you not. Deze tip kwam in IEDER hoofdstuk terug.
No shit, sherlock. Dit boek geeft nergens échte tips. Daarnaast liepen zinnen niet lekker. Drama dus.

1 ster

Junji Ito - Shiver: Selected Stories
Ik las eerder dit jaar een andere manga van deze tekenaar en die vond ik geweldig goed. Dit boek is een bundel met werk van hem. Horrorverhalen, die vaak erg absurd zijn. Een aantal verhalen zijn heel goed en anderen een stuk minder goed. Dat heb je altijd wel bij bundels. Een gemiddeld boek daardoor.

3 sterren

Morgan O’Brien - Matchstick Mouse: Merry Little Christmas
Ik was vergeten een boek mee te nemen naar mijn vriend en de boeken die daar nog van mij lagen spraken me even niet aan. En dus besloot ik wat meer gratis boeken te downloaden die op Kindle worden aangeboden. Ik downloadde ook dit boek, omdat het me een beetje deed denken aan het boekje van mijn vriend.
Een prentenboek, over een muis. Prachtig getekend, kerstgerelateerd. Maar het verhaal pakte me niet helemaal. Er gebeurde weinig. Maar wel een lief, schattig verhaaltje op zich.

3 sterren

Poppy Parkes - Sexting Santa
Dit was een novelle die ik downloadde op kerst. En men. Weer een tegenvaller. Het boek gaat over iemand die ergens als kerstelf werkt, en verliefd is op haar collega. Ze besluit hem te appen, maar ze heeft per ongeluk het telefoonnummer van een andere collega. Namelijk degene die zich verkleedt als de Kerstman. Ze gaan appen, en doen aan sexting.
Nu komt er een spoiler, maar trust me: je mist niks. Ze ontdekt dat ze de verkeerde heeft, maar ze weet niet wie hij is. Je leest het boek afwisselend vanuit beide perspectieven, dus als lezer weet je het wel. En de kerstman dacht eerst dat het aan hem was gericht, maar ontdekt dat ze de verkeerde naam gebruikt. Afijn… Ze weten allebei niet wat ze moeten doen en ghosten elkaar. Maar hey, ze hadden wel afgesproken voor een diner. En daar gaan ze tóch allebei heen. En omg, toch een klik, dus daarna hebben ze seks thuis.
Ik snap er niets van. Waarom zou je iemand ghosten om vervolgens wél uit eten te gaan, terwijl je niet eens weet wie het is. Ze hadden ook gewoon via de app alles beter kunnen communiceren. Omschrijvingen zijn heel slecht. Gewoon, niet een al te best verhaal.
Nou, ja. Dom verhaal dus.

1,5 ster

K.L Fast - Holiday With A Scrooge
Dacht je dat het vorige plot dom was? Nou. Dit is nog veel dommer. Eveneens een gratis ebook, gedownload met kerst. De hoofdpersoon vertelt haar baas dat ze een vriend heeft, maar eigenlijk liegt ze. Eigenlijk vindt ze hem leuk. En op een dag vertelt ze aan hem dat ze helemaal geen vriend heeft. Vervolgens verklaren ze de liefde aan elkaar en hebben ze seks.
That’s it. Waarom Scrooge in de titel staat? Geen idee. Omdat hij haar baas is ofzo? Ik heb geen problemen met seks in een boek, maar.. come on. Doe een béétje moeite voor een boeiend verhaal. Dit sloeg echt nergens op. En ook weinig interessante omschrijvingen in dit boek.
Lesson learned? Toch maar wegblijven bij dit soort ebooks?

1 ster

Cal Newport - Deep Work: Rules
Dit non-fictieboek leek me erg boeiend. Ik verwachtte een boek over hoe je gefocust kan blijven werken, met veel nieuwe inzichten. Het viel tegen. De auteur vindt zichzelf heel wat, citeert voornamelijk anderen en komt met allerlei voorbeelden. De voorbeelden zijn niet heel inspirerend, omdat het telkens meer van hetzelfde is. Als je de samenvatting van dit boek leest, heb je eigenlijk alle nuttige informatie gekregen.

2 sterren

KAN TITEL EN AUTEUR NIET NOEMEN
Deze kan ik niet noemen, omdat het een bundel is waar ik zelf in sta. Ik heb eindelijk de verhalen van mijn collega’s gelezen. Ivm google kan ik de titel of auteurs niet noemen hier. Zou niet willen dat collega’s of lezers dit dagboekje vinden.
Omdat ik zelf in de bundel sta, geef ik het geen beoordeling. Dat zou gek zijn.

Rivière, François – Tien kleine negertjes
Deze strip had een goede vriend van me bij de kringloop gevonden en toen ik bij hem was, liet hij het me zien. Ik had echt nét een paar dagen ervoor het boek van Agatha Cristie gelezen en ik was eigenlijk wel benieuwd naar deze variant. Ik mocht hem lenen, dus gelezen.
Ik wist natuurlijk al hoe het plot liep en wie de moordenaar was. Strip was aardig, maar boek geeft toch meer diepte in de personages, waardoor je meer mee kunt puzzelen. Zou dus vooral het boek aanraden en niet de strip. Tekenstijl prima. En boek wordt goed gevolgd.

3 sterren

Komende maand

Januari is het begin van een nieuw jaar. Ik begin dan weer van voor af aan. Ik wil vooral lekker door blijven lezen, maar zal in mijn jaaroverzicht meer specifiek
31 dec 2022 - bewerkt op 31 dec 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende