Gelezen boeken april

April is (bijna) afgelopen en ik heb weer lekker gelezen. Ik verwacht niet dat er nog een titel bijkomt deze maand, omdat ik vandaag niet veel meer zal lezen. Meer boeken dan ik had gedacht dat ik had gelezen. Ik heb weer een vijfster-boek gelezen, en dit is het eerste niet-manga boek dat ik dit jaar lees met een beoordeling die hoger is dan 3 sterren. Finally!
Maar, ik las ook veel ‘meh’ boeken deze maand. En dat begint wel vervelend te worden. Soms kies ik er bewust voor, maar ik wil tegelijkertijd ook gewoon goede boeken lezen en genieten van de verhalen op papier.

Deze boeken las ik in april:

- Mark Manson – The subtle art of not giving a fuck (non-fictie, Engels)
- Natasha Madinson – Flirten met de baas (Erotica, Nederlands)
- Kandi Steiner – A love letter to Whiskey (Romance, Engels)
- Luna Malcolm – Dogstrology: unlock the secrets of the Stars with Dogs (Non-fictie, Engels)
- Alice Oseman – The heartstopper Yearbook (Non-fictie/graphic novel, Engels)
- Tatsuya Endo – Spy Family vol 5 (Manga, Engels)
- Sally Kirkman – Gemini: the art of living well and finding happiness according to your star sign (Non-fictie, Engels)
- Shaun David Hutchinson – We are the Ants (Sci-fi, Engels)
- Cherry Hampton – Yes Sir (dark romance, Engels)
- Tatsuki Fujimoto – Chainsaw Man vol 1 (Manga, Engels)

Gelezen deze maand: 10 boeken
Totaal gelezen dit jaar: 33 boeken

Momenteel aan het lezen:

Travis Baldree – Legends & Lattes (Cosy Fantasy, Engels)
Sally Kirkman – Leo: the art of living well and finding happiness according to your star sign (Non-fictie, Engels)

Mark Manson – The subtle art of not giving a fuck

Ik houd Meestal best wel van zelfhulp boeken en ik had altijd hoge verwachtingen bij dit boek. Maar men, wat viel het tegen. Het hele idee: je niet te druk maken, is best goed. Maar de auteur lijkt een soort gevoelloze klootzak en iedereen te veroordelen. Hij praat non-stop over zichzelf, en hoe geweldig hij is. En hij komt met anekdotes die gewoon pijnlijk zijn. Zo was hij uiterst negatief tegen iemand die zijn kind is verloren en ontbrak enige vorm van empathie. Of is hij er trots op dat hij zijn vrouw zegt dat ze er niet uit ziet. Want, eerlijkheid, ofzo.
Auteur komt op mijn zeer narcistisch over.
Er zitten soms wel wat interessante pareltjes in die leerzaam zijn, maar je moet wel door alle andere zooi weten te kijken.

2 sterren


Natasha Madinson – Flirten met de baas

Omdat het boek dat ik schrijf deels op kantoor afspeelt, besloot ik dit boek te lezen. Het is een populair boek in wat facebookgroepen. Maar helaas, het viel me erg tegen. Het gaat over een vrouw die naar haar nieuwe werk rijdt, onderweg een aanrijding krijgt met een man die later haar baas blijkt. De twee kunnen elkaar niet uitstaan en uiten dat in de vorm van ‘pranks’. Zij doet bijvoorbeeld op een gegeven moment laxeermiddelen in zijn koffie.
Het is een bizar boek, waarbij ik de pranks echt over de top vond en de hele sfeer allesbehalve professioneel vond. Allebei de personages lijken wel stel tienjarigen. Als ze elkaar dan toch uiteindelijk weten te vinden, voel ik weinig. Ze zijn allebei gewoon geen leuke personages.

2 sterren

Kandi Steiner – A love letter to Whiskey

Ik vroeg mijn vriend een boek voor me te kiezen om te lezen. Eentje die ik dus nog in mijn kamer heb staan. Voorwaarden waren wel dat het geen deel 2 mocht zijn en als ik het boek al gelezen had, dat hij andere moest pakken. Hij pakte deze van Kandi Steiner en ik had er hoge verwachtingen van. Ik heb een ander boek van haar gelezen dat ik echt geweldig vond en de auteur ontmoet in Londen, een paar jaar geleden. Toen mijn vriend dit boek paste, dacht ik dan ook: leuk!

Helaas. Ook dit boek viel erg tegen. Het gaat over twee mensen en je volgt ze vanaf hun tienertijd. Telkens komen ze elkaar tegen, maar dan is een van hen bezet. Of allebei. Er is aantrekkingskracht, maar ja, er is al een andere partner. Dit idee is eigenlijk heel tof, hoe je elkaar telkens toch niet kunt krijgen omdat er iemand anders is. Maar waar het de mist in gaat, is hoe vaak deze personages vreemd gaan om bij elkaar te komen. Niet één keer, niet twee keer, zelfs niet drie keer.
Voor mij is dit echt een issue. Ik ben erg tegen vreemdgaan. Kan het in sommige gevallen best begrijpen, maar zoals in dit boek. Absolute no-go voor me. Schrijfstijl was wel heel goed, maar het verhaal viel gewoonweg enorm tegen.

2,5 sterren

Luna Malcolm – Dogstrology: unlock the secrets of the Stars with dogs

Dit boek kocht ik voor een paar euro tijdens een middagje shoppen met mijn vriend. Het is geen serieus boek. Er staan wat foto’s in van honden, wat uitleg over sterrenbeelden. En lijstjes over sterrenbeelden. En nog meer foto’s van honden. Het is best een grappig boek, maar qua astrologie leer je er nauwelijks over. Meer zo’n boek om lachend met je vriend te bekijken. ‘Haha jij bent dat sterrenbeeld en daar staat deze hondenfoto bij!’
Verder weinig over te zeggen.

3 sterren

Alice Oseman – The heartstopper Yearbook

Ik heb vorig jaar echt genoten van de Heartstopper boeken. En deze zag ik toevallig in een winkel staan, wist niet eens dat het bestond. Het is een boek waarin de auteur eerste schetsen toont en wat deelt over het creatieproces van de reeks. Ook staan er een paar comics in die nooit eerder zijn vertoond. Leuk om te lezen, maar wel alleen als je Heartstopper zelfs hebt gelezen.

3 sterren

Tatsuya Endo – Spy Family vol 5

Dit is het vijfde deel van de Spy Family Manga reeks. Ik moet eerlijk zeggen: ik weet niet of ik de reeks verder ga lezen. Het is vermakelijk, maar ik merk dat het wat achteruit gaat. Qua inhoud kan ik er niet te veel op in gaan, omdat ik dan te veel spoilers geef. Heb wel genoten weer van het verhaal, maar ik denk dat het vanaf hier goed is.

3 sterren


Sally Kirkman – Gemini: the art of living well and finding happiness according to your star sign

Dit is het vijfde of zesde boek van Sally Kirkman in de reeks van sterrenbeelden die ik las. Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als bij de andere boeken. Leuk en informatief. Wist wel veel dingen, maar toch ook paar nieuwe inzichten gekregen.

3 sterren

Shaun David Hutchinson – We are the Ants

Dit boek staat al een paar jaar in mijn kast en ik heb hem toen gekocht omdat een YouTuber die ik volg het aanraadde. De boeken die zij goed vindt, vind ik vaak ook goed. Nu eindelijk opgepakt en daar heb ik geen spijt van. Wat een geweldig boek dit!
Het verhaal gaat over een jongen, die regelmatig wordt ontvoerd door aliens. En ze geven hem een grote knop. Als hij die binnen ruim honderd dagen indrukt, redt hij de wereld. Drukt hij de knop niet in, dan vergaat de wereld.
De jongen in kwestie heeft geen fijn leven. Wordt gepest, zijn vriendje waar hij verliefd op heeft had zelfmoord gepleegd, en ook in zijn familie heeft hij een hoop dingen die niet lekker gaan. Hij heeft geen reden om op de knop te drukken.. of toch wel?

Het lijkt een beetje een vaag verhaal, met die alien ontvoeringen. Maar de uitwerking van het boek is heel goed gedaan. Het is bijna filosofisch en werkelijk ieder personage heeft meerdere lagen. Als lezer kom je steeds meer te weten over de situaties en dingen zijn nooit zo zwart wit als ze leken. Erbij opgeteld zitten er prachtige beschrijvingen in.

Echt. Heel goed. En ik ben zo blij dat ik eindelijk een vijfster boek heb gelezen! Eerder een manga, nu een echt boek. En dat had ik echt even nodig.

5 sterren

Cherry Hampton – Yes Sir

Van dit boek waren mijn verwachtingen al niet al te hoog. Ik wist wat ik ging lezen. Een soort bundel met twee verhalen die vooral bondage en billionare thema’s hebben. Ik las het vooral vanwege het boek en de reeks die ik schrijf. Want erotische scenes schrijven is niet makkelijk.
Was het goed? Nee. Het was bijna porno. Met veel bondage, een uberrijke kerel en totaal geen realisme. Niet heel goed, maar dat wist ik dus al toen ik ermee begon.

2 sterren

Tatsuki Fujimoto – Chainsaw Man vol 1

Deze manga las ik vanochtend op de app die ik heb. Op die app is deze reeks de meest populaire. Ik heb de eerste volume gelezen om eens te kijken wat het is. Het gaat over een jongen met een demondog als huisdier. Die hond is een soort hond met een kettingzaag op zich. En de hond geeft zijn leven voor de jongen, waardoor de jongen verandert in een soort kettingzaag-man die met demon-hunters op pad gaat.
Eigenlijk is het leuker dan het klinkt. Er gebeurt lekker veel. Enige wat ik wel jammer vond, is dat de jongen maar één doel heeft: ‘borsten aanraken’. Yep, het is weer zo’n soort manga. Hij gaat op pad met zijn extreem sexy demon-hunter partner, en zijn baas is ook heel sexy en behandelt hem als een hond. Het is allemaal heel vaag, maar op de een of andere manier, is het in het verhaal zelf heel logisch.

Geen vooruitstaande manga, maar ook niet heel slecht ofzo.

3 sterren


Komende maand

Ik wil uiteraard de boeken uitlezen die ik nu aan het lezen ben. Eentje ervan is een cosy fantasy en dat is een genre waar ik onbekend mee ben, maar wel even meer in wil duiken. Misschien dat ik meer boeken in dit genre wil lezen, geen idee.

Ik wil me vooral weer laten sturen door waar ik zin in heb. En ik wil ook echt gaan proberen om meer goede boeken te lezen, in plaats van ‘meh’ boeken. En ik wil denk ik wat meer nog van de astrologiereeks lezen.
30 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende