Gelezen boeken april

Gezien april bijna voorbij is en ik echt niet meer verwacht te lezen, hier mijn maandelijkse overzicht. Ik heb zó veel meer gelezen dan ik vooraf had gedacht. Komtie!

- Rick Riordan – The Battle of the Labyrinth (Engels, fantasy)
- Klaus Schwab & Thierry Malleret – Covid-19, the great reset (Engels, non-fictie)
- Sayaka Murata – Convenience Store Woman (Engels, roman)
- Jomny Sun - Everyone's a Aliebn When Ur a Aliebn Too (Engels, Graphic Novel)
- Alice Oseman – Heartstopper Volume 1 (Engels, graphic novel)
- Toshikazu Kawaguchi – Before the coffee gets cold (Engels, roman)
- Ilja Leonard Pfeijffer - Monterosso mon amour (Nederlands, roman)
- Alice Oseman – Heartstopper Volume 2 (Engels, graphic nove)
- Alice Oseman – Heartstopper Volume 3 (Engels, graphic nove)
- Alice Oseman – Heartstopper Volume 4 (Engels, graphic nove)
- Timothy Ferris – The 4-hour Workweek (Engels, Non-Fictie)
- Lisa Tahir - The Chiron Effect: Healing Our Core Wounds through Astrology, Empathy, and Self-Forgiveness (Engels, non-fictie)
- Brandon Sanderson – Skyward (Engels, Sci-Fi)
- AUTEUR – TITEL (Nederlands, Graphic Novel)

Gelezen boeken in april: 14
Totaal gelezen in 2022: 20

Nu aan het lezen:
- Brandon Sanderson - Starsight

Eigenlijk had ik zelfs nog een boekje gelezen bij mijn vriend, maar dat is in geen enkele app te vinden. Misschien maar goed ook. Het is bedoeld als lief, maar oogt tegelijkertijd enorm creepy, met zwart-witfoto’s. Denk dat het maar goed is dat dit boek nauwelijks te vinden is ergens. Haha.




Ik las dus veel. 14 boeken maar liefst. Toegegeven: daar zaten meerdere graphic novels en korte boeken tussen. Die zijn dus erg snel uit, maar toch. 14 boeken! En er zaten echt een hoop goede tussen. Al heb ik ook wat minder goed werk gelezen. Het laatste boek in de lijst kan ik niet noemen, omdat ik de auteur in kwestie ken en niet wil dat mijn dagboekje gevonden wordt als deze auteur zichzelf Googled. Ik zal over dit boek verder ook niets zeggen, behalve dat ik het 4 sterren gaf.

Hier verder mijn bevindingen:

Rick Riordan – The Battle of the Labyrinth

Een Percy Jackson boek, de een na laatste uit de reeks. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het eerste boek uit de reeks nog best leuk vind, maar dat ik het daarna eigenlijk een soort herhaling vind telkens. Ik vind het concept heel tof: Griekse Mythologie in de wereld van nu, maar het is voor mij net wat te veel van hetzelfde. Geen onaardig boek, maar moet wel zeggen dat ik blij ben als ik het laatste deel ook gelezen heb en klaar ben met de serie.

3 sterren

Klaus Schwab & Thierry Malleret – Covid-19, the great reset

Vorige keer vond ik erg veel over het boek ‘The fourth industrial revolution’ van Klaus Schwab. Dit is het boek dat hij tijdens de Coronacrisis schreef en publiceerde. Hij vertelt hoe de wereld een reset nodig heeft, omdat we te milieubelastend zijn en de economie ook niet meer werkt. Hij legt uit hoe Covid-19 voor een sneltreinvaart heeft gezorgd qua technische ontwikkelingen. Ook schrijft hij hoe goed het is voor de wereld dat mensen meer thuis zitten en hij haalt regelmatig China aan als voorbeeld. Alsof China het allemaal zo goed doet.
Er zaten soms nog best interessante stukken in en ik moet hem op bepaalde punten ook zeker gelijk geven. Maar tegelijkertijd mis ik heel vaak onderbouwingen. Ook is het op veel vlakken erg onsamenhangend. Extra bijzonder is hoe hij de dood van George Floyd aan de Great Reset koppelt. Verder leest het boek moeizaam, maar wel wat beter dan het vorige boek (hij heeft duidelijk nu een co-auteur). Ander klein voordeel is dat hij tenminste erkent dat het voor mensen niet altijd goed is om veel thuis te zitten en dat dat psychisch voor problemen kan zorgen. Beetje jammer dat hij niet veel later schrijft dat het niet zo erg is om in een dystopische wereld te leven.

Nog een boek van hem te gaan. Ik heb er geen zin in, maar ik wil het vooral lezen om toch een beeld te krijgen van waar mensen zich druk over maken. Ik denk wel dat veel wat wordt geroepen over de Great Reset overtrokken is. Toch denk ik ook dat oplettendheid belangrijk blijft. The World Economic Forum zit immers overal mee om tafel, terwijl niemand voor deze lui hebben gestemd. En er zijn absoluut ideeën die vergaand zijn in dit boek.

2 sterren

Sayaka Murata – Convenience Store Woman

Boek van een Japanse auteur over het werk in een soort seven eleven winkel. De hoofdpersoon is overduidelijk autistisch en houdt van haar werk, maar haar omgeving wil dat ze meer met haar leven doet. Prachtige kijk in het leven in Japan en in het hoofd van een autistisch personage. Heel prettig geschreven en er zit een mooie boodschap in.

5 sterren

Jomny Sun - Everyone's a Aliebn When Ur a Aliebn Too

Een soort filosofische graphic novel over een alien die naar aarde gaat om de mensen te bestuderen en vervolgens vooral dieren tegenkomt. Er zitten veel filosofische uitspraken in dit boek, waardoor iets dat simpel oogt, toch veel meer diepgang krijgt. Schrijfstijl met al die spelfouten wel wat vervelend.

4 sterren

Alice Oseman – Heartstopper

Ik zet even alle vier de Heartstopper boeken bij elkaar. Een graphic Novel reeks, over twee jongens die verliefd worden op elkaar. Geeft een zeer realistische kijk in het leven van gay tieners momenteel. Is schattig, lief en ook wel heftig met wat zware thema’s. Tekenstijl geweldig, verhaal grappig, herkenbaar en emotioneel allemaal door elkaar. Ben door de boeken heen gevlogen. Inmiddels is dit ook verschenen als Netflix als serie en heb ik de eerste aflevering gezien.

Elk boek 5 sterren (en de laatste 4,5 ster, omdat ik die net iets minder sterk vond)

Toshikazu Kawaguchi – Before the coffee gets cold

Tweede Japanse auteur op de lijst deze maand. Dit boek gaat over een cafe, waar je op een plek terug in de tijd kan. Maar: je moet wel op die plek blijven zitten en je mag blijven tot je koffie koud wordt. Dit boek laat vooral zien wat mensen zouden doen als ze even terug konden in de tijd. Je krijgt eigenlijk vier verhalen te zien van mensen die teruggaan in de tijd. Bevat best heftige thema’s, waaronder zwangerschappen en dementie. Goed boek, met veel echte emoties.

4 sterren

Ilja Leonard Pfeijffer - Monterosso mon amour

Dit was het boekenweekgeschenk van dit jaar. Meestal lees ik die niet, omdat ze voor mij net te literair zijn, maar ik wilde het toch wel proberen. Zeker omdat het thema dit jaar liefde was. Geen onaardig verhaal over een vrouw die naar Monterosso gaat, om daar een oude geliefde te vinden. Grappig detail is dat de auteur zichzelf in het boek heeft verwerkt. Wel op een beetje een arrogante manier, maar alsnog: ik kan dat wel waarderen.
Bepaalde omschrijvingen vond ik heel sterk, verhaal zelf wat simpel. Positief verrast, omdat ik dus de boekenweekgeschenken meestal niet zo leuk vind.

3 sterren

Timothy Ferris – The 4-hour Workweek

Dit boek begon heel goed, met handige tips om meer productiever te worden. Maar later begon ik de auteur wel vervelend te vinden. Hij heeft de typische ‘rode persoonlijkheid’ en die botst met mijn ‘gele persoonlijkheid’. Wel interessant om te zien hoe hij dingen aanpakt en hoe een rood persoon denkt. Jammer is dat dit boek niet voor elke beroepsgroep is weggelegd en dat veel tips echt goed kunnen als je Engelstalig bent, maar niet zo handig zijn wanneer je bijvoorbeeld Nederlands spreekt.
3 sterren

Lisa Tahir - The Chiron Effect: Healing Our Core Wounds through Astrology, Empathy, and Self-Forgiveness

Ik vind, als het over astrologie gaat, Chiron één van de meest interessante posities. Bij mijn readings merk ik dat mensen hier echt wat aan hebben. En dus leek het me boeiend om nog meer de diepte in te duiken en er een boek over te lezen. Dit was een grote teleurstelling. De auteur heeft overduidelijk nul astrologische ervaringen en legt daardoor verkeerde verbanden en mist nuances. Nauwelijks uitleg over Chiron zelf, maar vooral een héél lang stuk over meditatie. Als ze dan eenmaal over Chiron begint, merk je aan alles dat ze geen idee heeft waar ze het over heeft.

1 ster

Brandon Sanderson – Skyward (Engels, Sci-Fi)[

Eindelijk een boek van Brandon Sanderson gelezen. Ik ben begonnen met zijn boek Skyward, simpelweg omdat die dichterbij lag dan andere boeken die ik van hem heb. Waarom heb ik in hemelsnaam zo lang gewacht om iets van hem te lezen? Dit was geweldig! Goede verhaalopbouw, waarbij je telkens iets meer te weten krijgt, spannende scenes, tegelijkertijd ook emotionele scenes. Een gevechtsschip dat kan praten en meteen mijn favoriete personage uit het boek is. Ik ben ruim 500 pagina’s lang echt geboeid aan het lezen geweest en dat terwijl ik doorgaans niet zo heel veel heb met battleships sci-fi. Maar deze: tof! Ik heb meteen de twee vervolgdelen die er zijn besteld.

5 sterren

De komende maand

Na die knaller van Brandon Sanderson, wil ik zeker verder gaan met die reeks! Dit was zo enorm geweldig, dat ik reuzebenieuwd ben naar de rest. Nou ken ik mezelf en heb ik waarschijnlijk daarna niet meer zo veel zin in dezelfde auteur, maar ik wil in de toekomst wel zeker ook zijn fantasywerk lezen. Daar is hij immers echt bekend mee geworden.

Verder wil ik sowieso The Great Narative van Klaus Schwab lezen. Niet omdat ik zijn boeken nou zo geweldig vind, maar vooral omdat ik deze alle drie wilde lezen om beter te begrijpen wat deze man nou eigenlijk wil en waar hij voor staat. Enkel oordelen als ik het dus zelf heb gelezen.

Ik gok ook dat ik in mei nog wat meer Graphic Novels ga lezen. Die wil ik vooral lezen om wat research te doen.

En verder: geen idee eigenlijk. Ik vond het wel lekker gaan in april, door te lezen waar ik echt zin in had. Dat wil ik de komende maand dus blijven doen.
En men, wat heb ik dit gemist. Om zo veel te lezen, om zo heerlijk in een boek op te gaan. Op naar meer prachtige boeken.
29 apr 2022 - bewerkt op 29 apr 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende