Gelezen

De afgelopen periode weer een aantal boeken gelezen. Vind het leuk om er iets over te vertellen. Het zorgt ervoor dat ik zinnen logisch op een rijtje moet zetten. Af en toe merk ik (en anderen) dat ik wat vergeetachtig ben/wordt en meer moet zoeken naar woorden. Irritant.

Tweestrijd van Linda Jansma gaat over een vrouw die, voor de buitenwereld, alles heeft. Prachtig huis, getrouwd met een knappe arts, dure auto. Niemand weet dat ze wordt mishandeld en bedreigd door haar man. Tegenover haar komt Sonja wonen. Een rechercheur bij de Utrechtse politie. Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, compleet met eigen lettertype. Het leest vlot. Al was het niet makkelijk want na één hoofdstuk riep de dader al zoveel agressie bij mij op ..... Maar dat is te danken aan de schrijfster. Zij zorgt ervoor dat je gelijk in het verhaal zit.

M.J. Arlidge schreef Iene Miene Mutte, waarin mensen in tweetallen worden ontvoerd, gevangen gehouden en uitgehongerd waarna ze een onmogelijke dilemma krijgen voorgelegd. In dezelfde ruimte ligt namelijk een pistool en een kogel. Degene die de ander vermoord, wordt vrijgelaten. Een vrouwelijke inspecteur en haar team maken jacht op de psychopaat die dit mensen gewetenloos aandoet. Ik heb genoten van dit thrillerdebuut (het boek is al wat ouder). Het is een origineel verhaal. Inmiddels heeft M.J. Arlidge meerdere titels op zijn naam staan zoals Pluk een roos, Wie niet weg is, Klein klein kleutertje, In de maneschijn, Klikspaan, Naar bed, naar bed en Alles in de wind.

James Patterson's 48 uur lag al een tijdje te wachten. Maar wat lees ik graag zijn boeken. In dit boek draait het om Amy Cornwall, een Amerikaans inlichtingenofficier. Als ze op een dag thuiskomt blijken haar man en dochter verdwenen te zijn. Op tafel ligt een telefoon. Ze krijgt een ultimatum. Binnen 48 uur moet ze een naamloze gevangene vinden en bevrijden. Als het haar niet lukt dan zullen haar dochter en man het niet overleven. Ik heb op het puntje van de bank gezeten tijdens het lezen, haha.

Op naar het volgende boek ! vrolijk
28 sep 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende