Geld challenge: dag 2

Goed, nu lijkt het net alsof ik 2 dagen op dezelfde dag publiceer, maar dat is niet het geval. Ik plaatste de vorige net na middernacht.

Anyway. Ik heb dus meer geld nodig. Flink meer geld. En ik moet er natuurlijk rekening mee houden dat alles wat ik nu verdien, ook weer deels richting de belasting moet. Het laatste wat ik wil is in een vicieuze cirkel terechtkomen.

Het leek me goed om een aantal van mijn ‘sidehustles’ op een rijtje te zetten. Hier zit wellicht laaghangend fruit tussen, waar ik makkelijk wat meer geld van kan maken. Deze dingen leveren me nu geld op. Soms heel weinig, slechts enkele euro’s per maand. Maar ieder beetje is natuurlijk iets:

- Advertenties op eigen websites (zowel display ads als affiliate ads);
- Royalty’s op boeken via uitgever;
- Royalty’s op zelfgepubliceerde ebook onder pseudoniem;
- Astrologie-readings.

Ik denk dat er op sommige plekken zeker meer te verdienen valt. Sowieso gaat er in mei dit jaar een nieuw boek verschijnen en ben ik druk bezig met twee nieuwe boeken én wil ik graag de boeken die ik ooit geschreven had weer herpubliceren. Dit is wel allemaal langetermijn, dus op de korte termijn helpt het me niet.
De advertenties op eigen websites gaan niet heel lekker. Het is de laatste tijd alleen maar afgenomen en hoewel ik met veel plezier werk aan de website, moet het uiteindelijk ook wel wat opleveren. En dat is tot nu toe toch te weinig om te zeggen: hier ga ik nu veel tijd en energie in stoppen.

De astrologie readings is wel echt meer uit te halen en dus wil ik meer gaan doen met mijn astrologiesite. Ik merkte tijdens de laatste beurs waar ik was, dat mensen na afloop van mijn lezing in de rij gingen staan om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Het is wel iets dat ik echt moet opbouwen, maar ik denk dat hier dus echt veel uit te halen is en ik wil er dus ook meer mee gaan doen.

Verder ben ik druk bezig met het promoten van een blogabonnement via een netwerkgroep waar ik lid van ben. Er is al interesse, dus het is afwachten wanneer de eerste abonnees daadwerkelijk komen. E
Morgenochtend ga ik daar weer heen. De komende tijd wordt het vooral veel aandacht leggen op de abonnementen, maar vooral mooie, nieuwe connecties maken. Want die zijn waardevol. Samenwerkingen die jaren meegaan. Daar word ik blij van.

En daarna ga ik naar mijn nieuwe werkgever, omdat we gewoon alvast gaan beginnen met onze samenwerking. Dat doen we op mijn vrije dag. De overige vier dagen werk ik dan bij het bedrijf waar ik in maart weg moet. Levert me tijdelijk juist wat meer aan loon op en we hebben vandaag best een mooie constructie bedacht. 0-uren contract nu, en wanneer mijn andere contract afloopt maken we er 3 vaste dagen van.

Heb wel zin in morgen. Wordt zorgen voor meer zichtbaarheid. Ik ben een marketeer, dus ik weet hoe ik voor zichtbaarheid moet zorgen. Het voelt alleen wat awkward om dat voor mezelf te doen.
02 jan 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende