Games ABC: Letters H en... S?

Voor de letter H van mijn games ABC Challenge dacht ik eerst aan twee andere spellen. Honey, I Joined A Cult, een management-spel waarbij je een hele cult moet bouwen en organiseren. Allemaal gebaseerd op de jaren 70.Echt een superleuk spel en sterker nog, ik heb het gisteren ook weer gespeeld. Er zit humor in en het hele management en bouwen is verrassend diepgaand. Op de één of andere manier had ik er alleen voor de challenge niet helemaal zin in.

Toen dacht ik aan het spel Hexceed. Een puzzelspel, vergelijkbaar met mijnenveger, maar dan met net wat meer verschillende functies en daardoor verrassende puzzels. Maar toen ik ontdekte dat de meeste mensen honderden uren bezig zijn om alle achievements te halen, viel die voor de challenge af.En daarom besloot ik uiteindelijk Hokko Life te voltooien. Dit is een spel dat heel veel weg heeft van animal crossing: je komt in een dorpje en je moet spullen verzamelen om huizen te bouwen voor verschillende dieren. Ik speelde dit spel vorig jaar ergens al en heb het toen weer opzij gelegd. Ik besloot het nu te voltooien en alle achievements te halen.Hokko Life is een heel schattig en leuk spel. En ik vind het heel knap dat dit is gemaakt door slechts één persoon. Zoiets vind ik altijd extra tof. Het is echt een casual game, waarbij je alles op jouw tempo kan doen. Tof is dat je eigen meubels kan maken, helemaal zoals jij het wil. Je hebt er echt superveel mogelijkheden en vrijheden in. Maar het spel kent ook nadelen. Om meer te kunnen, moet je bepaalde zaken vrijspelen en dat is een behoorlijke grind. Om één meubel van hout te maken, heb je allerlei materialen nodig. Al helemaal als je het ook nog eens wilt verven. Hierdoor ben je voornamelijk bezig met materiaal verzamelen, in plaats van decoreren.

Ik vind het een leuk spel, maar niet leuk genoeg om constant te blijven doen. Het is gewoon net wat te veel van hetzelfde en te weinig échte uitdagingen. Ik raakte er om die reden vorig jaar daardoor ook een beetje op uitgekeken. Het creatieve aspect vond ik echt een groot pluspunt. Het is zo tof om bijvoorbeeld helemaal een stoel te maken vol kleine details, die echt uniek zijn, omdat jij ze precies op die plek hebt geplaatst.

Maar ondanks dat ik er op uitgekeken was geraakt, is dit wel altijd een spel geweest waar ik alle achievements graag van wilde halen. Dus dat heb ik gedaan vrolijk En ik verwacht dat ik dit spel niet snel meer weer zal openen. Het was leuk voor wat het was, maar dat was het dan ook. Tenzij er misschien een keer een update komt.


En toen moest ik een spel gaan spelen met de letter I. Maar dat deed ik niet. Er verscheen namelijk een nieuwe game, waar ik echt naar uitgekeken heb: Sticky Business.Dit is ook een echte cozy game, en véél minder vervelend en grindy dan Hokko Life. In het spel open je je eigen stickershop. Een soort Etsy-winkel. En het is de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende stickers te ontwerpen en verkopen. Hoe meer je verkoopt, hoe meer nieuwe afbeeldingen je kunt vrij spelen waar je ook weer stickers mee kunt ontwerpen.

Een sticker ontwerp je door verschillende kleine afbeeldingen bij elkaar te plaatsen om er één sticker van te creëren. En hier is superveel in mogelijk. Het is een leuke manier van creatief bezig zijn. Je hebt geen tekentalent nodig, maar je kunt wel op een aparte manier afbeeldingen bij elkaar zetten.
Bijvoorbeeld, deze, die ik maakte:Het flesje dat je ziet, zit onder de 'magie' categorie. Het water dat je ziet, is eigenlijk een planeet en op die manier heb ik er een vissenkom van gemaakt.

Ik maakte ook deze:Hier zitten echt heel veel verschillende afbeeldingen in. Echt heel veel. En ik heb geprobeerd het verhaal van de schildpad en de haas te laten zien.

In principe maakt het niet uit of je stickers mooi zijn of niet. En juist dat maakt het zo casual. Bepaalde verhaaltjes zorgen ervoor dat je verder komt in het spel. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd of je iets kan maken met een dinosaurus er in.

Ik heb deze gespeeld met een astrologie-podcast aan, om mijn kennis te verbreden en ondertussen deed ik dit. Het was echt heel fijn. Ik hoop dat er nog uitbreidingen of toevoegingen gaan komen.


En de letter I dan?

Ja, ik had eigenlijk de I moeten doen, en ik heb van de week ook wel een spel gespeeld met de letter I dat ik erg leuk vond.

maar ik merk dat ik nu veel meer richting bepaalde andere games word getrokken. En eigenlijk is dat goed: door de eerste letters van het alfabet even goed te bekijken, merk ik hoeveel leuke games ik heb die ik graag zou willen spelen. Spellen waarvan ik alweer vergeten had dat ik ze had, of waarvan ik niet eens doorhad dat ik ze had (tja, veel via gratis keys en/of mystery keys verkregen).


De laatste dagen ben ik bijvoorbeeld best veel DJ Max Respect V aan het spelen. Dit is een rhytm game, waarbij je op de maat van de muziek noten moet indrukken. En dit spel wordt echt gezien als één van de beste in z'n genre. Ik heb meer van dit soort spelen gespeeld en ik hou ervan.
Dit is een spel waarvan ik niet eens verwacht dat ik er alle achievements van ga halen. Ik ben namelijk echt niet zo goed als andere spelers (als je ziet hoe extreem goed Aziaten zijn, holy shit), en ik houd niet van multiplayer, maar in dit geval vind ik dat niet erg.

Hier een review om te laten zien hoeveel er mogelijk is in het spel:
Anyhow. Ik merk dus dat ik behoefte heb aan wat anders. Aan een enorme vorm van ontspanning. Dat komt vooral omdat ik weet dat er binnenkort een extreem chaotische tijd en vooral een hele nieuwe fase gaat beginnen. Dan ga ik weer in loondienst aan de slag en wil ik daarnaast een hoop andere dingen doen. En daar wil ik me mentaal op voorbereiden.

Momenteel zie ik dus echt even als een vorm van vakantie en een vorm van de ultieme ontspanning zoeken. En in dat geval spreken bepaalde games me even meer aan dan anderen. Ik wil me dus nu even niet richten op de rest van het alfabet, maar vooral op dat wat me trekt. En als dat vandaag een ritmisch spel is, en morgen bij wijze van spreken een moeilijke platformer, dan.. so be it vrolijk


Maar het het doel was wel geslaagd: ik wilde eens wat meer spellen spelen dan ik normaal gesproken deed en mezelf wat verbreden. En dat is zeker gelukt. Wat ik helemaal leuk vond, is dat ik door te kijken naar alleen de spellen beginnend met een bepaalde letter, ik opeens heel anders naar de spellen keek en opeens begon in te zien waarom ze mogelijk heel tof zijn. Dus alleen al van al mijn spellen van letters A tot en met H heb ik meerdere games die ik graag zou willen spelen.


Lang verhaal dus. Ik blijf nog wel even doorgamen, al zal het binnenkort stuk minder zijn. En dat is goed, want dan ben ik weer met andere dingen bezig. Voor nu: genieten. Haha.
28 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende