Games ABC: Letters E, F en G

Ik heb weer wat spelletjes gespeeld. Geen grote spellen waar je uren mee bezig moet zijn. Al ben ik wel met een aantal grotere spellen begonnen, maar merkte al snel dat deze niet helemaal binnen de challenge pasten. Of er waren andere redenen waarom ik ze niet nu verder speelde.

Ik speelde voor de letter E: Emily is AwayDit is een gratis spel, wat je terugbrengt naar de tijd van chatten in de vorm van AOL (Al gebruikten we in Nederland meer MSN). Je speelt iemand die probeert Emily dichter bij zich te krijgen en je moet keuzes maken in hoe je antwoord geeft.

Het verhaal is best vermakelijk, maar het jammere is dat het eigenlijk weinig uitmaakt hoe je reageert. De uitkomst is eigenlijk altijd hetzelfde. En de speeltijd is veel korter dan ik had verwacht. Maarja, gratis spel, en toch een beetje vermaak gehad. Haha.

Voor de letter F had ik meerdere opties waar ik vooraf al enthousiast van werd. De eerste die ik deed was Forager. Een spel dat ik, toen ik hem kocht, ook al speelde en wat ik altijd nog eens verder wilde spelen. Hij is leuk, superleuk. Maar ik merkte dat dit spel echt veel meer tijd opslurpt dan ik voor deze challenge wilde.
Toen ging ik naar het spel Fran Brow, waar ik supergoede dingen over heb gehoord. Dezelfde makers hebben ook Little Misfortune gemaakt, wat ik wel gespeeld heb en wat ik geweldig vond. Ik begon met Fran Brow en inderdaad: geweldig. Heel creepy ook, over een jong meisje in een psychische inrichting en als ze pillen eet, ziet ze superweirde shit. Het is een point & click spel met veel puzzels. Ik vond het echt geweldig en het spel zal waarschijnlijk ook bij de challenge passen, maar ik heb besloten dat ik deze samen met mijn vriend wil doen. Samen Little Misfortune doen was ook geweldig, en denk dat de puzzels ook leuk zijn om samen op te lossen. Dus ben daar weer mee gestopt.

Verder heb ik vele franchise games met de letter F. Fallout, Final Fantasy. Wil ik allemaal doen, maar niet voor deze challenge.

Uiteindelijk werd het iets heel anders, namelijk Find all 3: travelHet is een handgetekend zoekspel. Je moet objecten in de tekening zoeken. Er zijn telkens drie verschillende soorten objecten en je moet deze een X-aantal keer vinden. Bijvoorbeeld 8 katten, 5 sterren, 7 telefoons. Als je van één van de objecten alles gevonden hebt, komt er een nieuw object bij. En langzaamaan wordt de hele tekening gekleurd.

Het is vooral een ontspannend spel, met drie moeilijkheidsgraden en je moet deze alle drie hebben voltooid voor alle achievements. Ik heb terwijl ik dit speelde naar uitleg over astrologie zitten luisteren. Een hele fijne combinatie.

Als laatste de letter G. Ik wilde eerst Gas Station Simulator spelen, omdat ik houd van gekke simulatorspellen. Maar het spel was volledig in het Nederlands, zelfs na de Engelse taal instellen. En daar heb ik geen zin in. Dus heb vandaag een ander spel gedaan.
Namelijk: (The) Game of Life.Goed, begint eigenlijk met 'the', maar in Steam staat hij, als je op alfabet selecteert, gewoon tussen de letter G.
Dit is het bordspel Levensweg. Ik houd van bordspellen, en ik bedacht me dat ik levensweg serieus nooit gedaan heb. Dus heb deze vanmiddag zitten spelen, weer met podcast over astrologie aan. Een zelfde ontspannende vibe.
Ik had verwacht langer bezig te zijn om de achievements te halen, maar ik had het binnen een paar uur al voor elkaar. Er is ook nog een deel 2 van, met veel meer speelvariaties. Wie weet ga ik die ook nog eens doen, maar nu niet, want past niet binnen mijn challenge knipoog


Ik moet zeggen dat de challenge tot nu toe precies doet wat ik hoopte. Omdat ik per letter kijk, krijg ik opeens hele andere games in het vizier dan normaal. Er zijn echt wel wat spellen die mijn aandacht hebben getrokken om te gaan doen. Sommige heb ik ook al stukjes gespeeld, gewoon om een gevoel te krijgen. En het gaat het wel echt makkelijker maken om binnenkort eens iets anders te proberen. Met een groter spel te beginnen, omdat ik beter weet wat ik heb.

Volgens mij zitten er best wat parels tussen, wat ik me nooit heb gerealiseerd omdat ze vooral uit gamebundels kwamen.

En ik heb besloten deze maand nog ff lekker flink te gamen. Ik begin volgende maand voor het eerst in járen weer in loondienst en ik wil nu nog een soort 'eigen tijd' hebben. Even dingen doen waar ik blij van word. Even iets minder verplichtingen. Overigens ben ik wel nog bezig met aquisitie doen voor mijn bedrijf, maar ik leg even wat minder druk op mezelf.

Dat is fijn. Doe ik te weinig. Heb ik de laatste jaren sowieso te weinig gedaan. En als domme spelletjes spelen met een astrologie podcast aan me helpt mijn hoofd leeg te krijgen: helemaal mooi.
14 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende