Games ABC: Letter D

Een game vinden met de letter D kostte me iets meer moeite. Heb er genoeg, maar wil voor deze challenge wat kortere, haalbare games doen. Er waren een aantal titels die me erg aanspraken om te spelen. Twee ervan heb ik ook kort gedaan. Namelijk Disco Elysium en Doreamon Story of Seasons.

Volgens mij allebei toffe games, maar ook allebei een zeer lange gameplay tot je alle achievements haalt. Mensen die Disco Elysium hebben gedaan, deden er wel meer dan 100 uur over. Maar ik moet wel zeggen: het begin van dit spel was zeer intrigerend. Je moet een moord oplossen, en je personage is een dronkelap met meerdere stemmen in z'n hoofd. Die stemmen praten constant tegen je. Na mijn challenge wil ik deze wat meer tijd en aandacht geven:Doreamon Story of Seasons heeft alleen al een tutorial die ongeveer een uur duurt. Het is een klassieke farming game, gecombineerd met een anime. Door de lange tutorial aan het begin ben ik er eigenlijk al een beetje klaar mee. Ik denk dat er momenteel veel betere farming games zijn. Deze voelt aan de trage kant.Nou goed, toen ging ik dus op zoek naar een korte game. En ik kwam Dub Dash tegen in mijn lijst van ongespeelde spellen. Het is een arcade spel, waarbij je op het juiste moment obstabels moet ontwijken.
En ik genoot ervan. Het was echt een leuk spel. Wel eentje waarbij je vaak dood gaat en die best uitdagend was. En ik besloot: dit wordt mijn game van de challenge.
Elk level komt er een nieuwe vorm van gameplay bij en ik vond het oprecht leuk. Tot ik bij level 4 kwam. Het leuke veranderde in een hele nare vorm van frustratie. Je bent een soort wiel, waarbij je dus obstakels moet ontwijken. Qua besturing moet je dit doen vanuit het oogpunt van het wiel, en niet vanaf het camerabeeld. En ik kwam bij een stuk waar het wiel constant van richting verandert, maar de camera statisch blijft.

Ik heb dyscalculie. Dit betekent dat ik cijfers omdraai, maar ook dat ik moeite kan hebben met links en rechts. En tijdens deze gamemode, begreep mijn brein gewoon niet wat er gebeurde, waardoor ik telkens op de verkeerde knop drukte. Het telkens wisselen van richting was iets wat bij mij gewoon echt niet klopte of zo.
Na 500 keer op precies hetzelfde punt dood te zijn gegaan, besloot ik toch maar voor een ander spel te gaan. Een uitdaging, prima. Vaak doodgaan, ook prima. Maar dit was gewoon vervelend, omdat ik geen manier zag om mezelf te verbeteren.Dus, ik probeerde weer een andere game. En deze keer is het me wél gelukt om alle achievements te halen: Demolish and buil 2018.

Ik kan bouw en decoratie spellen best waarderen. Idem met simulatiespellen. Dit was zeker niet het beste spel dat ik ooit heb gespeeld, maar het was vermakelijk genoeg. Je krijgt simpele opdrachten, bijvoorbeeld om een muur op te blazen, of om boomstammen van een weg af te duwen.
Ergens hoopte ik dat er wat meer bouwen bij zou komen kijken, maar de focus lag toch echt meer op het slopen. Geen ingewikkeld spel om te spelen, maar ook niet echt iets dat memorabel is.Gelukkig is de letter D toch nog gelukt. De volgende wordt logischerwijs de letter E. Daar heb ik niet veel games mee, dus hopelijk zit er iets tussen dat haalbaar is voor deze challenge.

het spel dat ik trouwens voor de letter A deed, had gisteren een update. Hierdoor zijn er 8 nieuwe achievements verschenen. Dus hoewel ik alle achievements had op het moment dat ik hem uitspeelde, is hij niet langer meer compleet. Ik opende gisteren het spel, en zeven van hen had ik direct al te pakken, omdat ik die dingen al voltooid had. Slechts een van die achievements moet ik weer even moeite voor doen om te halen. Geen idee of ik dat nu ga doen, of pas na de challenge. We shall see. Ligt er ook even aan waar ik zin in heb.
30 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende