Games ABC challenge

Ik heb al eens geschreven hoe ik in de loop der jaren ontzettend veel Steam-games heb verzameld. Vaak via mystery key bundles, omdat ik van verrassingen houd. Een groot deel van die spellen is echter ongespeeld en dat vind ik zonde. Maar als je zo veel spellen hebt, is het ook best lastig om te kiezen welke je gaat doen. Een ander ding dat ik leuk vind, is proberen alle achievements van spellen te halen. Dat lukt echt niet altijd en er zijn ook zeker spellen waarbij ik denk: ‘nah laat maar, hoef ze niet allemaal.’ Bijvoorbeeld omdat het te uitdagend of gewoon te vervelend wordt.

Laatst las ik over een ABC-challenge onder de achievement-hunters. Namelijk: begin met een spel dat begin met de letter A, haal daar alle achievements van en ga vervolgens naar de letter B, C, tot je het hele alfabet hebt gehad.

En eigenlijk vind ik dit wel een leuk idee. Je hebt beperktere keuzes in games als je naar beginletter kijkt, dus het is minder overweldigend. En het is een leuke manier om games te proberen die ik anders misschien toch nog links had laten liggen.

Voor deze challenge zoek ik wel games waarbij het niet té moeilijk is om alle achievements te halen, en waarbij de speeltijd niet extreem lang is. Er zijn spellen waar je na 100 uur spelen nog steeds niet alles hebt gedaan. Ik zie dit als ene manier om op een leuke manier 26 spellen te spelen en de lijst van ongespeelde spellen te verlagen.

De afgelopen tijd heb ik de eerste drie letters al weggewerkt en ik vond het wel leuk om er eens iets over te schrijven.

A: Aquarist


Ik houd van spellen waarin je dingen maakt en decoreert. Dit spel sprak me daarom ook wel aan. Je krijgt in dit spel van je vader een aquarium, dat je in moet richten en vanuit daar breid je steeds verder uit. De aquaria worden groter en je speelt steeds grotere en bijzondere vissen vrij. Ook kun je gaan duiken en probeer je op verschillende manieren geld te verdienen.
Echt heel leuk spel, je hebt constant iets om naartoe te werken en je kunt heerlijk creatief zijn. Heb hier heel erg van genoten!

B: Beacon Pines


In dit spel kun je de verhaallijn constant veranderen, afhankelijk van woorden die je vindt. De meeste verhaallijnen hebben geen goede afloop, maar uiteindelijk kom je toch bij het juiste einde uit. Je switcht in tijdlijnen en het verhaal is veel mysterieuzer en creepy dan je zou denken bij het zien van de schattige dieren. Vond het een heel interessant concept, zeker als schrijver zijnde kon ik dit erg waarderen.

C: Cat lady: the card gameDit is een kaartspel en geloof dat er ook een echt bordgame van is. Het is best een simplistisch spelletje, maar wel eentje met veel verschillende tactieken om te winnen. Elk spelletje duurt maar een paar minuten en er gebeurt heel veel in die tijd.
Ik vond dit echt een heel leuk kaartspelletje, maar één van de achievements voelde wel vervelender dan de rest. Je moet de challenge 100 keer willen. Als je allang alle andere hebt, ben je nog steeds bezig met die ene achievement. En hoewel de spelletjes kort duren, is het echt nog niet zo makkelijk om te winnen. Dit had van mij net iets minder gemogen, maar tegelijkertijd: heb me niet verveeld met dit spel.

Ik denk dat een extra DLC of uitbreiding trouwens niet zou misstaan.

Volgende letters

Ik ga me vanaf nu melden zodra ik een nieuwe letter heb voltooid. Ik geef mezelf geen deadlines ofzo, want gamen moet wel leuk zijn en zit ook met werk en alles
25 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende