File

Na een week vakantie, moest ik gisteren naar de Randstad rijden voor een opdrachtgever. Ik werk al anderhalf jaar voor deze opdrachtgever, altijd vanuit huis, maar ze wilden graag dat ik eens naar kantoor kwam. Helemaal prima, leuk juist om de collega’s eens in het echt te zien in plaats van via een scherm. Er was een maandmeeting waar ze graag wilden dat ik iets zou vertellen.

De timing was niet heel handig. Als je op zondag thuiskomt na een weeklang gefocust schrijven, ben je nog eigenlijk best moe en vooral blij om even thuis te zijn. Het is wel een soort vakantie, maar eentje waarbij je wel echt aan het werk bent. Dus ik kwam zondag thuis, en maandag moest ik direct vroeg in de ochtend in de auto.

Alles ging prima. De heenrit, het werken daar. De meeting, nog een andere meeting met een collega. Heel leuk om het bedrijf eens te zien, gezichten te zien bij mensen en gewoon een beetje een gevoel te krijgen bij de sfeer daar. Het was leuk.

Ik besloot rond een uur of vier naar huis te rijden. Zo zou ik de spits nog een beetje voor zijn. En ik zat natuurlijk met de hond en papegaai, die me al een week niet gezien hadden en een hond die sowieso nog eruit moest. Ik verwachtte wel iets van file, maar… het pakte heel anders uit.

Een rit die normaal anderhalf uur moet duren, duurde nu ruim drie uur. En ik heb letterlijk tijdenlang stil gestaan zonder überhaupt te kunnen rijden. Paar minuten stil staan, paar meter rijden. En je kan geen kant op. En de file liep alleen maar op en op. Wat eerst werd aangekondigd als een: ’20 minuten vertraging’ werd al snel ruim een uur vertraging. En op de radio hoorde ik dat er later op dezelfde snelweg nóg een file stond van zeker 20 minuten.

Bij de splitsing bij Hoevelaken, kwam Google Maps met een alternatieve route. En die heb ik gereden, waardoor ik een stukje binnendoor reed en weer bij Barneveld de snelweg weer opkwam. Daar heb ik wel even in de file moeten staan, maar gelukkig geen 20 minuten.

Thuis heb ik eens uitgezocht wat er aan de hand was. Want ik had in de auto al het idee dat er een ongeval moest zijn gebeurd. Er is op deze punten altijd wel drukte, maar dit was wel heel extreem. ‘

Wat bleek?
Er was een ongeval met een vrachtwagen, waardoor er lading op de weg is. En in de file die ontstond, is er vervolgens ook nog een ongeval geweest tussen twee personenauto’s. Twee rijstroken moesten worden gesloten.

Ik ben blij dat Google Maps mij een alternatieve route heeft gegeven. Ik ben niet altijd fan van Google en Big Tech. Maar in dit geval heeft het me nog ruim driekwartier reistijd bespaard. En hierdoor heb beide ongevallen ook niet hoeven zien.

Maar God. Wat was ik uitgeput toen ik eindelijk thuis was.
14 sep 2021
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende