Europapegaai

Ik heb een papegaai. Ze is een herplaatser, al was ze nog heel jong toen ik haar overkocht. Haar vorige eigenaren hadden in de gaten dat ze veel meer aandacht nodig heeft dan dat zij konden bieden. Na een kennismaking ging ze in 2021 mee naar mijn huis.

Het begin was ongemakkelijk voor haar. Verlegen zat ze in de kooi, hele autorit gehad, compleet nieuw huis. Allemaal even wennen. Ik besloot haar een beetje met rust te laten en het gezellig te maken in huis. Ik zette mijn Spotify playlist aan. Een lijst met duizenden nummers, allemaal genres door elkaar.

Het eerste liedje waar mijn papegaai op reageerde, was ‘How much is the fish’ van Scooter. Ze begon zachtjes mee te doen met de muziek.De afgelopen jaren heb ik dat veel meer gemerkt. Aziatische happy, elektronische liedjes van rhytm games, zorgen ervoor dat ze echt heel vrolijk wordt.

Favoriete rockbands? Ballades? Andere vrolijke liedjes? Ook vaak wel reactie, maar het was al vrij snel overduidelijk: mijn papegaai houdt van over de top elektronische liedjes.

Als ik een hele dag weg moet, zet ik vaak iets van geluid aan voor haar. Bijvoorbeeld papegaaiengeluidjes of een radiozender. Af en toe kies ik ook voor een happy hardcore playlist. Speciaal, voor de papegaai.

En deze week was daar dan opeens Europapa van Joost Klein.En ik kan zeggen:

Mijn papegaai is fan (en ik stiekem ook).

Ze is een echte Europapegaai.
04 mrt 2024 - bewerkt op 04 mrt 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende