Escaperoom

Vandaag is de Dag van de Escaperoom. Inmiddels de achtste editie. Men heeft gekozen voor 1 oktober vanwege het woord escaperoom. De positie van de letter in het alfabet is een getal (E=5, S=19, etc). Als je deze getallen optelt kom je op het getal 110. Dat is 1-10, oftewel 1 oktober.

Mensen worden meestal opgesloten in een kamer en moeten door middel van puzzels en spelletjes binnen een bepaalde tijd er weer uit zien te komen. Zelf heb ik een aantal jaren geleden met familie een escaperoom 'gedaan'. In Arnhem. Het was een snikhete dag, daarom stond de deur van de kamer open. Helaas niet binnen de tijd, want de eigenaresse was vergeten om de laatste puzzel neer te leggen.

Tegenwoordig kan men ook een Escape Tour boeken via het internet. Deze kan worden gelopen in meerdere steden in Nederland. Het is een interactieve stadswandeling. Deelnemers vertrekken vanaf een vaste startlocatie en dienen via een speciale app op de telefoon allerlei raadsels en puzzels op te lossen om zo aanwijzingen te verzamelen om binnen twee uur de geheime uitgang te vinden en uit de stad te kunnen 'ontsnappen'. Elke Escape Tour heeft een geschiedkundig thema dat te maken heeft met de stad waar de tour wordt gelopen. Zie https://escapetours.com

Meer informatie op https://escaperoomday.com en https://www.escaperoomsnederland.nl
01 okt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende