Ekdom

Ik hoor en zie Gerard Ekdom graag. Geweldige stem, leuke verschijning en fantastische humor.

Op youtube was ik wat aan het rondneuzen toen ik Ekdoms Platenkast zag. Hij gaat langs bij bekende mensen, thuis of op het werk, en vraagt wat hun eerste single, slaapkamerdeuntje, uitvaartplaat, vrolijke plaat en baggerplaat is. Het zijn een soort vlogs. Ik heb erg gelachen. En vaak was het ook heel herkenbaar.

Het inspireerde mij om na te denken over mijn muzieksmaak.

Mijn eerste single: Geen idee. Maar ik was als jong meisje gek op Wham (Andrew Ridgeley en George Michael). Dus de kans is groot dat één van hun liedjes mijn eerste single was. Ook toen George Michael solo ging bleef ik fan. De cd's Faith en Listen Without Prejudice blijven favoriet.

Slaapkamermuziek. Gerard omschrijft het als: 'Je bent met je geliefde, met champagne en rozenblaadjes'. Ik kies voor alles van Barry White. Vast afgezaagd maar voor zo'n situatie heel toepasselijk, haha.

Uitvaartplaat. Que Sera van Diego Torres. Ik hoorde dit nummer tijdens de uitvaart van mijn zwager. Hij overleed aan een longembolie op 52-jarige leeftijd. Toen ik vorige jaar zelf geconfronteerd werd met meerdere embolieën in beide longen, wist ik hoe serieus en levensbedreigend het was. Ik kende deze uitvoering niet. Het maakte zoveel indruk op mij. Nog steeds kan ik het niet luisteren zonder te huilen.

Vrolijke plaat. Wat een moeilijke keuze ! Iets van Kool and the Gang? Het oudere werk van Prince ? Pentatonix ? Earth, Wind & Fire ? C+C Music Factory ? Justin Timberlake ? Shawn Mendes ? Bruno Mars ? James Bay ? The Overtones ? Na lang wikken en wegen kies ik voor Run DMC featuring Jason Nevins 'It's Like That'. Heerlijke beat. Geweldige clip zit er ook bij, ben weleens benieuwd hoe het met de dansers is.

Baggerplaat. Of zoals Gerard zegt: 'Welke plaat zorgt ervoor dat je het servies spontaan door het huis wil gooien ?' haha. Mijn keuze: 'Lambada' van Kaoma. Vre-se-lijk. En dan die afgrijselijke clip erbij, brrr. Goede tweede is Cher met 'If I could turn back time'.

Het lied waar ik de beste herinnering aan heb is 'I Need to Know' (Pablo's Miami Mix Radio Edit) van Marc Anthony. Járen geleden, midden in de nacht, op weg naar huis, in de auto. Een verlaten snelweg. Geliefde naast mij. We hoorden dit nummer, keken elkaar aan en scheurden met honderdvijftig over de weg. Terug naar Groningen. Dat euforische gevoel, de vrijheid, niet wetende wat de toekomst zou brengen. Het leven was goed, toen. Nog altijd als ik het hoor weet ik weer precies hoe ik mij voelde.

04 nov 2019 - bewerkt op 04 nov 2019 - 549x gelezen
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 49 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende