Een driekhoeksverhouding

Een driehoeksverhouding; maar dan ingewikkelder. In een onsamenhangend persoonsgerichte monoloog

Lieverd,

Het heeft weer eens anderhalf maand geduurd, maar je bent weer terug bij mij, op een bepaalde manier. Dingen zijn veranderd.. Nadat A. niet meer met D. afsprak sinds een paar weken geleden, zijn A. en ik dichter naar elkaar toegegroeid. We hebben het fijn vaak. De onzekerheid die ik had over het gegeven dat zij hem nog wel graag wilde zien, vrat me wel op. Ik geloofde niet als ze zei dat het niks tussen haar en mij zou veranderen. Ik was bang. Bang om haar weer kwijt te raken - als zij met hem afsprak, dan was er afstand tussen haar en mij. Dat wilde ik niet. Ik zou alleen akkoord gaan met dat ze hem zou zien, als alles goed zou zijn tussen haar en mij. Als het slecht zou gaan tussen haar en mij, dan wilde ik niet dat ze met hem zou afspreken. Leek me vrij logisch.

Nadat je sinds een paar dagen geleden weer terug in mijn leven kwam, onverwachts, stond ik voor een onmogelijke situatie, eigenlijk ook best wederom een vrij ironische. Immers, ik was bang om de groei die zij en ik kregen teniet zou worden gemaakt als ze hem weer zou zien. En nu was jij weer terug.

Ik wist echter wat ik wilde. Ik was gehecht aan A en ik was gek op haar. Ik wilde niet dat jij in de weg zou staan. Tegelijkertijd voelde ik dat jij en ik elkaar te lang uit elkaars leven hadden verbannen. Ik wilde niet met de wrok voor jou blijven leven. Iets moest hersteld worden.

Vandaag zagen we elkaar weer nadat we gezoend hadden woensdag. Het was vertrouwd en fijn. Je lippen op die van mij, je kusjes op mijn borst en tepels, je hand en mond om mij. Ik had het gemist. Ik had jouw handen op mijn lichaam gemist. Tegelijkertijd, toen ik in je zat, besefte ik me dat zij beter van binnen aanvoelde. Het deed echter niet af aan hoe de intimiteiten tussen jou en mij waren geweest en wederom zo blijken te zijn. Ik was heerlijk in je klaargekomen na een uur. De hele boel bij elkaar geschreeuwd. Nadat jij ook heerlijk tot een hoogtepunt van mij had genoten. Ik vond het fijn om vervolgens daarna in de stad wat te gaan eten met jou, dat we half zoenend als een stelletje konden gaan zitten, terwijl we beide wisten wat we wel en niet wilden.

Toen ik daarna moest werken, spookte je in mijn hoofd. Het was wel ontzettend intens wat we hadden. Zo was het altijd al geweest. Zoals ik je eerst zag als de vrouw van mijn kinderen later en iemand met wie ik mezelf oud zag worden, zo zag ik je vanavond als een bedreiging. Een bedreiging voor mij en A. Ik wist wat ik wilde, ik wilde mij en A niet opgeven. Jij was nooit te vertrouwen, altijd onvoorspelbaar.

Nu had ik het beste van beiden weer, maar de rollen waren omgedraaid. Ik wilde met A. verder en jou ernaast. Misschien zou dat voor ons alledrie het beste werken. Het voelde beter voor ons. Geen jaloezie, geen wantrouwen, geen valse hoop of misplaatste verwachtingen. Fijnheid, acceptatie, warmte en liefde. Ik voelde dat ik door de ervaring met jou ook gekker werd op A.

Zij gunde mij dit met jou, iets wat ik nooit zal vergeten. Ik hoop op mijn beurt dat ik ook haar kan gunnen om met hem te zijn van tijd tot tijd en te vertrouwen dat dit niet ten koste gaat van ons. Net zoals dat zij mij (terecht) vertrouwde. Dit moet werken. Het zal werken. Met openheid, eerlijkheid, vertrouwen, liefde en wederzijdse respect kom je erg ver..

Helaas ben jij niet meer de belangrijkste persoon in mijn leven. Zij komt voorop. Gelukkig gaat daar ook jouw voorkeur naar uit. Ik ben benieuwd hoe aankomende weken zullen zijn tussen haar en hem, mij en jou, jou en eventueel een ander, maar vooral ook tussen haar en mij. Blijf bij me om het met ons te ervaren. Ik wil liever niet dat je nog een keer mij een trap geeft. Daarvoor moeten we eigenlijk wel van onze fouten hebben geleerd. Ik wil jou in mijn leven, jij wil mij in jouw leven. Wie weet worden we later geweldige vrienden. Laten we voor nu gewoon maar van elkaar genieten en het fijn hebben met elkaar.
14 nov 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ferdinando
Ferdinando, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende