Eczeem

Vandaag is het Wereld Eczeemdag. In verband met Corvid-19 is het verplaatst naar 13 maart 2021. Dan wordt in Breukelen een informatiemiddag georganiseerd door de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).

De aandoening staat op de vierde plaats in de top 10 van chronische aandoeningen in Nederland. In ons land heeft 2,5% van de bevolking atopisch/constitutioneel eczeem. Dat is ongeveer 10 tot 20% van de kinderen en 3 tot 5% van de volwassenen. Bij kinderen is het een van de meest voorkomende chronische aandoeningen. Het is een huidaandoening met fysieke en mentale impact op zowel het dagelijks leven van mensen met eczeem als hun familie. Met deze dag wordt aandacht gevraagd voor de kwaliteit van leven en een beter begrip voor mensen met eczeem.

Zelf heb ik gelukkig geen eczeem, wel HS (hidradenitis suppurativa). Al gaat het de laatste twee jaar beter. Bij eczeem lijkt de jeuk mij het meest verschrikkelijk.

Meer informatie op https://www.eczeemdag.nl en https://huidfonds.nl/wereld-eczeem-dag/
14 sep 2020 - 449x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 50 jaar
ModeMode
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende