Eating dag 1

Zo. Nou gisteren dus mijn eerste dag nagenoeg glutenvrij, melkvrij en vrij van toegevoegde rotzooi. Dit wil ik tenminste 30 dagen gaan aanhouden om te kijken hoe mijn lijf reageert en of mijn klachten enigszins verminderen. Interessante dingen gelezen over mijn aandoening met mijn ontstekingen en veel positieve reacties gezien van mensen die ook echt verschil merkten toen ze hun voeding aanpasten.

Anyhow, gisteren zag mijn eetpatroon er als volgt uit:


Ontbijt (bij netwerkochtend):
3 rijstwafels
2 gekookte eieren
Mandarijn
Thee

Lunch (op locatie, opdrachtgever):
Snee brood
Gerookte zalm
Krentenbol
Mandarijn

Tussendoor (in de auto onderweg naar huis):
Granny Smith appel

Avondeten:
Kooc-maaltijd: Kabeljauw met spinaziepesto en fusilli (240 gram groente)

Tussendoor:
Klein stukje crumble met zomers fruit


Enige gluten die ik heb gehad was dus tijdens de lunch, verder heb ik me helemaal gehouden aan het 'glutenvrij, melkvrij en vrij van toegevoegde rotzooi'. De avondmaaltijd vulde echt supergoed. De fusilli was gemaakt van bruine rijst en ik had echt moeite met het voltooien van de maaltijd. Ik merk wel dat ik deze erg prettig vond. Ik moet iets hebben dat ik gemakkelijk kan klaarmaken, zonder te veel afwas en gedoe.
Dit kan ik in de oven schuiven en gewoon uit het bakje eten dat ik daarna weggooi. Niet de meest goedkope oplossing, maar op dagen zoals gister een prima alternatief.
Ik heb nog twee van dit soort maaltijden in de diepvries liggen en ik wil ze zeker vaker kopen. Niet de goedkoopste, maar ik had echt een voldaan gevoel hiervan. Eerste maaltijd die ik at viel me wat tegen, maar dat kwam voornamelijk omdat ik hem pittig vond. Nu op de website zie ik pas het icoontje van het pepertje bij het gerecht staan, dus dat is dan gewoon iets om voortaan iets beter in de gaten te houden.

In de avond nog crumble gemaakt voor de komende ochtenden. Ik ben best trots daarop, want had weinig puf meer toen ik thuis was. Ik weet niet of ik heel tevreden ben met het resultaat van deze crumble, maar weet niet zo goed waar dat nou precies aan ligt. Naja, ik ga hem zometeen weer eten en we gaan het dus wel zien. Heb hem nu al gemaakt, dus zonde om hem weg te gooien als het resultaat beetje tegenvalt.


Vandaag ontbijt dus me crumble. Qua lunch moet ik wederom buiten de deur eten, dus we gaan eens kijken of ze opties hebben die past bij mijn huidige eetpatroon. Avondeten wil ik aardappelen met wortels en vis maken, en daarbij een mosterdbotersaus (met roomboter, want daar zit wel vet, maar geen melk in).

Ugh en ik vind dit echt superspannend om te doen. Om echt telkens te noteren wat ik eet en vooral om het met jullie te delen. Want ik ga ongetwijfeld laten zien dat het eetpatroon nog helemaal niet zo goed is als ik zal willen - en ik kijk vooral op tegen de momenten dat ik de verkeerde keuzes maak.
Heb de afspraak al staan dat ik mijn eetpatroon komende vrijdag ook deel met mijn begeleidster, dus die gaat me ook lekker op weg helpen.
13 mrt 2019 - bewerkt op 13 mrt 2019 - 308x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende