Drukke tijd tegemoet

Groot deel van het jaar had ik geen klus en dus geen inkomen. Dat was eerst bewust, omdat ik na al dat harde werken echt even bij moest komen. Maar daarna lukte het maar niet iets te vinden. Door inflatie houden bedrijven hun uitgaven meer in de gaten. Zonder klus heb ik 0 inkomsten en mijn buffer raakte sneller op dan ik had voorzien.

Uiteindelijk kreeg ik wel een klus via een zakenpartner, maar het aantal uur dat ik ervoor kon werken viel tegen. Ik heb regelmatig moeten wachten op werk en het was nog steeds niet voldoende. Ik verdiende minder dan dat mijn vaste lasten waren.

En toen kwam daar ook nog eens een flinke rekening bovenop die ik niet kon betalen.

Vlak na die rekening, kreeg ik gelukkig wel een freelance klus. Eentje voor twee dagen. Een dag in de week naar kantoor. Een dag in de week thuiswerken. Het is hele fijne klus, superbedrijf.

En woensdag had ik een gesprek voor een andere freelanceklus waar ik direct groen licht voor kreeg. Het bedrijf zit in precies dezelfde niche als een van mijn vorige klussen, wat natuurlijk een groot voordeel was. De klus duurt in principe tot en met eind januari. En het is nog niet bekend of er mogelijke verlenging is.

Deze week begin ik al direct. En mijn schema gaat er mega hectisch door worden. Dat komt omdat ik voor deze nieuwe klus naar twee verschillende locaties moet. Dus qua werk is het ongeveer dit:

Maandag: thuiswerken oude klus
Dinsdag: locatie 1 nieuwe klus (reistijd: 2 uur zonder files op traject met heeel veel files dus ik ben bang dat ik in totaal zeker 6 uur in de auto zit die dag)
Woensdag: locatie 2, nieuwe klus (halfuur vanaf mijn huis zonder files dus zeg drie kwartier als het druk is)
Donderdag: kantoor oude klus
Vrijdag: thuiswerken nieuwe klus

Kantoor oude klus en locatie 1 zijn makkelijker te bereiken vanuit mijn vriend en locatie 2 is juist makkelijker vanuit mijn huis. En thuiswerken is fijnste vanuit mijn eigen huis en ook beter voor de papegaai Dus qua slapen wordt het:

Maandagnacht; bij mn vriend
Dinsdagnacht: thuis
Woensdagnacht: bij mn vriend
Donderdagnacht: thuis

Gelukkig is mijn vriend zo lief dat de hond de hele dinsdag, woensdag en donderdag bij hem kan blijven. Ik ga dan dus dinsdag na het werk rechtstreeks naar huis ipv eerst naar vriend om hond op te halen. Woensdag ga ik dan rechtstreeks naar mn vriend na het werk ipv eerst naar huis.

Men.
Dit gaat echt zo extreem hectisch worden. Even knallen. En hopen dat het af en toe ook mogelijk is om thuis te werken op andere dagen.
13 nov 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende