Drie jaar samen

Gisteren hadden mijn vriend en ik iets te vieren: precies drie jaar een relatie. En om dat te vieren ging ik naar hem toe. Ik had een bordspel gekocht, dat we voor een langere periode samen kunnen spelen. Een soort Dungeons and Dragons, maar dan met vooraf al een verhaal. Het is een gigantisch spel, wat weet ik hoeveel tijd gaat kosten om volledig uit te spelen. We hebben het eerste scenario gespeeld. Nog 94 te gaan… Haha. En eventueel kunnen we daarna nog steeds doorspelen, met nieuwe personages, of zelf random dungeons maken.

Mijn vriend nam me op zijn beurt mee uit eten. En het was fijn. Paar herinneringen opgehaald, leuke dingen die we samen hebben gedaan in de afgelopen drie jaar.

Als ik in mijn dagboekje kijk hoe wanhopig ik me vaak voelde voordat ik mijn vriend leerde kennen, dan herken ik soms mezelf niet eens meer terug. Ik heb nog steeds niet altijd even beste dagen, maar toch. Wat is er veel gebeurd in die korte tijd. Een vriend, wat nieuwe vrienden erbij. Een compleet nieuwe hobby erbij. Ook op werkgebied en financieel vlak ben ik extreem gegroeid.

Zelfs een pandemie doorgekomen. En ik weet nog hoe ik in het begin van die pandemie zei: ‘Als we hier als stel doorkomen, dan is onze relatie ijzersterk.’ En nu zaten we dus samen gezellig ergens wat te eten, zonder lockdown. De pandemie doorgekomen en inmiddels alweer drie jaar samen.

Time flies when you’re having fun. En zelfs al voel ik me thuis nog best vaak alleen en heb ik het daar moeilijk mee. De dagelijkse telefoongesprekjes en het regelmatig elkaar zien, en bijvoorbeeld lekker gaan zwemmen, helpen me wel. Het helpt ons.

Geen idee wat er de komende tijd nog allemaal gaat gebeuren. We gaan het ontdekken. Een avontuur. Net zoals ons bordspel. Al hoop ik dat we in het echte leven geen wandelende skeletten en bandieten tegenkomen.

Althans, niet te veel.
29 jul 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende