Die ene dag



Komt een dokter binnen met 4 assistentes.. Oh, oh, foute boel gaat er door me heen.
Een dokter die aan je bed komt op vrijdagavond, een dag voor koningsdag kan GEEN goed nieuws brengen.
Mijn moeder zat gelukkig naast me, toen de dokter me kwam melden dat ze een verdachte plek in mijn rechter bovenkwab hebben gevonden wat er erg grillig uit zag. Wat bedoel je? longkanker vroeg ik aarzelend niet zeker wetend of ik dit überhaupt wel wil weten? eh ja, zo ziet het er wel naar uit, maar 100 procent zeker weet je het pas na alle onderzoeken.

Ik lag inmiddels al een aantal uur op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Op het moment dat je zulk nieuws krijgt voel je letterlijk de grond onder je voeten wegvallen. Je gaat van alles bedenken, waarom ben ik niet eerder naar de dokter gegaan. Alles beredeneren, hoe kan het toch? ik heb nog nooit een sigaret aangeraakt.

Er kwam een slopende tijd aan dat wist ik wel. De eerste scan kwam de petscan, gelukkig kreeg ik gelijk de uitslag omdat ik in het ziekenhuis lag. Uitslag was als volgt: dat er teveel bruinvet in de weg zat hij moest dus opnieuw. volgende dag kon ik gelukkig weer terecht. uitslag: de grillige massa in de rechterbovenkwab en 4 aantal klieren lichtte op. Zou dus betekenen dat mocht het kanker zijn dat ik uitzaaiingen heb en dus al in stage 3 zit. Hier werd ik niet echt heel vrolijk van.

Volgende dag zou ik een bronchoscopie krijgen, iedereen die dit wel eens gehad heeft weet al dat je niet heel blij van wordt. Ze hebben wat slijm weggezogen voor kweek. Kreeg een mri scan van mijn hersenen om te kijken of hier ook uitzaaiingen in zitten. Gelukkig was dit niet het geval. Ik mocht naar huis om de uitslagen en verdere onderzoeken thuis af te wachten. Dit waren de zwaarste dagen van mijn leven kan ik je wel vertellen.

Kreeg een mediastinoscopie om een aantal lymfelieren weg te halen voor onderzoek. Uitslag was in 5 werkdagen dat waren echt de langste 5 dagen in mijn hele leven. Longarts belde me het verheugende nieuws dat er geen uitzaaiingen waren gevonden. Ik was zo blij, maar kon het ook niet helemaal bevatten. ik zou nog een ct scan krijgen voor een eventuele punctie van de massa.

CT scan was aan de beurt en zou 2 dagen later de uitslag krijgen. uitslag: massa is verdwenen.. Huh ?? verdwenen... Is dit een grap ? zit ik in bananensplit?. Komt er nu iemand binnen met de mededeling wij wilden graag weten hoe je deze 6 weken wachten zou volhouden?

Uiteindelijk wel de diagnose ABPA gekregen, allergische bronchopulmonale aspergillose
De vlek bleek een allergische reactie te zijn

Bij deze: geniet van het moment niemand heeft je een morgen beloofd.
02 nov 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Natalie24
Natalie24, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende