De zin- en onzin van vaccinaties

Onlangs hadden mijn vriend en ik een discussie met iemand die erg bang is voor Corona. Wij zijn dat niet.
Ik zei dat ik, vanwege mijn twee auto-immuunziektes, nog geen vaccin wil. Ik weet namelijk niet hoe mijn lijf gaat reageren op dit vaccin. Dat is namelijk op lange termijn nog helemaal niet getest.

"Maar jij hebt overgewicht en twee auto-immuunziektes. Als jij Corona krijgt dan ga je sowieso dood," reageerde hij.

Ik werd best wel boos over die opmerking. Zo praat je niet over of tegen mensen. Roepen dat ze 'sowieso' doodgaan, terwijl dat helemaal geen feit is. Mijn vriend en ik zijn met talloze argumenten gekomen om hem te laten zien dat zijn opmerking echt een shit-opmerking was. Zo zeiden we dat statistieken altijd af kunnen wijken en het eigenlijk niets zegt over het individu. Toen hij zei dat het vaccin wel goed getest was, zei ik: "maar niet op de lange termijn, en niet in combinatie met mijn ziektes." Ik vervolgde daarna: "Sterker nog, medicatie wordt vrijwel altijd alleen op mannen getest, omdat dat makkelijker is. Vrouwen hebben wisselende hormoonhuishouding en laatst stond nog in de krant dat ook de coronavaccins niet goed getest zijn op vrouwen.' Daarna zei ik: 'En in Israël zijn ze, as we speak, aan het testen wat de vaccinaties doen met de vruchtbaarheid. Ik vind dat zorgwekkend.'

Hij moest op me op deze punten wel gelijk geven, al ging het niet helemaal van harte.

Wat me nog het meest boze maakt is de angstpsychose waar de wereld in zit. Anderhalf jaar geleden smeekten mensen om een lock-down. Vroegen ze of de overheid aub een lockdown wilde, want tijdens hun wandelingen zagen ze dat het overal véél te druk was. Wat is er gebeurd met eigen verantwoordelijkheid nemen? Vind je het te druk buiten? Blijf dan zelf ook binnen en maak je niet zo'n zorgen om alle anderen.
Nee, in plaats daarvan werd er gesmeekt om een lockdown, en die kregen we. Inclusief avondklok, inclusief niet-medische mondkapjes, twee maatregelen waarvan de werking nog steeds niet bewezen is.
Mensen hebben psychische klachten. Ik heb wat connecties op Facebook die duidelijk doodsbang zijn. Bang voor de viruswappies die zich 'niet aan de maatregelen houden', bang voor het virus en die niet kunnen wachten om zich vol te laten spuiten met een gloednieuw vaccin.

Ik vind het prima als mensen een vaccin willen. Waar ik meer moeite mee heb, is dat mensen tegen mij beginnen over dat ik 'sowieso doodga aan corona' als ik geen vaccin wil. Ik heb ook extreem veel moeite met het vaccin-paspoort dat in de maak is. Het is een geval van medische apartheid. Medische uitsluiting. Jij hebt wel een vaccin, dus jij mag naar binnen. Jij hebt er geen, dus je moet of een dure test in je neus proppen of je hebt gewoon pech.
En ik spreek nog steeds mensen die dat prima vinden. Want tja 'jij brengt anderen in gevaar als je geen vaccin hebt'. Euh, maar als jij er wel een hebt, is er toch niks aan de hand?

Het hele constante testen is ook zo absurd. Alsof we niet meer normaal kunnen nadenken. 'God ik heb een beetje keelpijn. Kan zijn omdat ik niet goed geslapen heb, of misschien heb ik Corona. toch maar testen.' Iemand in een groepsapp, heeft zich inmiddels al tien keer getest.

We luisteren naar adviezen van mensen die een bewezen track record hebben dat niet zuivel is. Onze heer Disssel staat op de zwarte lijst van artsen en heeft inmiddels een flink geldbedrag verdient aan de pandemie. Vanuit zijn positie is het alleen maar logisch dat het OMT maatregelen aan wil houden: hoe langer wij maatregelen hebben en het OMT nodig is, hoe meer geld en aanzien zíj krijgen.
Onze Ab Oosterhaus was aanwezig bij een trainining van een Vlaming die uitlegde hoe je mensen zo ver krijgt een vaccin te nemen. Hoe je mensen báng maakt. Diezelfde Ab Oosterhaus dronk gezellig een glaasje Whiskey toen een jong meisje in Nederland de Mexicaanse griep heeft. En hij wordt non-stop door ieder Nederlands tv-programma uitgenodigt om ons te vertellen hoe belangrijk de vaccins zijn.

Mark Rutte is betrokken bij talloze schandalen. Al tien jaar lang draait, konkelt en liegt hij, vooral voor eigenbelang. Achterkamerpolitiek en de Rutte-doctrine zijn serieuze problemen. Er lopen meerdere parlementaire onderzoeken naar hem, en dat is maar een topje van de ijsberg. Meneer 'Ik heb me dat verkeerd herinnerd' is absoluut niet betrouwbaar en heeft ook heel duidelijk niet het beste voor met de mensen in Nederland.

Hugo de Jonge, die de vervanger is van de daadwerkelijke minister die eerder flauwviel en het allemaal niet trok. Deze man heeft überhaupt nog nooit op een stemlijst gestaan. Dus NIEMAND in Nederland heeft op hem gestemd. Toch is hij minister en bepaalt hij al anderhalf jaar de Coronamaatregelen. Hoezo democratie? We hebben nooit voor die man gekozen.

Internationaal is het al net zo'n bende. Tedros Adhanom Ghebreyesus, van de WHO, was eerder Minister van Buitenlandse zaken in Ethiopië en daar is het allesbehalve goed verlopen. Tedros wordt zelfs beschuldigd van genocide tijdens de Ebola epidemie.
Bill Gates promoot werkelijk overal het vaccin en dat deed hij al zodra Corona voor het eerst bekend werd. Maar wat heeft Bill Gates in hemelsnaam voor een medische achtergrond om zulke stellige dingen te roepen? Erbij opgeteld is het een feit dat Bill Gates overal in zit met zijn geld. Ook in de vaccins, maar ook de media en zelfs de WHO.

Ik kan zo nog wel even doorgaan met mensen waar wij blijkbaar alle vertrouwen in hebben dat ze ons goed door de pandemie heen zullen loodsen. Dat we netjes onze vrijheid terugkrijgen. Als je voor de pandemie zou vragen aan mensen of ze vertrouwen hebben in de overheid, dan zou het antwoord hoogstwaarschijnlijk 'Nee' zijn. Waarom vertrouwen we het nu dan wel allemaal?

Ik riep het eerder al. Iets dat tijdelijk is, is bij onze overheid nooit tijdelijk. Kijk maar naar het kwartje van Kok. Extra zorgwekkend vind ik deze:




Noem me maar een wappie. I don't care anymore. Ik ben liever iemand die sceptischer is dan dat ik later denk; 'o shit.' En ik zal dus ook zeker de overheid niet blindelings volgen. En ik begin al een beetje te realiseren dat dit gaat betekenen dat ik straks heel erg beperkt ga worden. Want mijn onderbuik gevoel zegt dat 'testen voor toegang' groter gaat worden dan alleen maar voor grote evenementen.
22 mei 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende