de eerste stap

We zijn ondertussen een dag verder van het incident gisteren. Ik sta open om te praten en om te kijken hoe we het anders hadden kunnen doen. Al merk ik dat het niet omgekeerd is.

Deze ochtend ben ik nog eens gaan kijken of alles daar weg was in het oude appartement, en of het klaar was om volledig af te sluiten.
Alles blijkt geregeld en ik kan de sleutel afgeven, dus zoals afgesproken. Mama M heb ik vandaag niet gehoord, geen berichtje of eens in de groepschat, nee niks. Ergens vind ik dat wel erg. Helaas is hier niks aan te doen en moet ik er maar even mee verder.

Wel had ik vandaag een gesprek met een psycholoog, ik vertelde haar over de situatie en ze zei dat alles mss best even moest sudderen maar dat ik ze zeker niet mocht buitensluiten, wat ik al niet van plan was. Ze begreep ook mijn frustraties en merkte dat het voor mij gewoon mijn persoonlijke ruimte was die ingenomen werd. Het gesprek ging goed en ik ging even rusten, zoals ik altijd doe, om alles te laten bezinken en te verwerken. Ik had voor het eerst in enkele maanden even mezelf terug gevonden en dat voelde goed, het voelde goed om te voelen dat ik er ook toe deed en ook mijn mening belangrijk was.

Men vriend kwam deze avond thuis en we bespraken alles nog eens van gisteren, ik gaf toe dat ik inderdaad over het eten mss eerder had moeten communiceren, hij vertelde wel dat mama M in de ochtend al vanalles zocht om mij slecht te doen lijken en om een discussie over te maken, zoals een schuif. wij hebben voorlopig geen kleerkast, die komt met vertraging achter. net zoals de andere kasten vanuit de eetkamer trouwens, die komen ook nog achter en we moeten dus roeien met de riemen die we hebben. voorlopig hebben we dus voor de kleren rekjes en een groot rek waar we alles in kwijt kunnen, Mister M woonde tot onze verhuis nog thuis en zijn kleren konden ook daar nog even terecht. Nu is mama M niet akkoord dat onze keukenhanddoeken aan zijn kant van het bed in een lade liggen, dit is de eerste lade die we tegenkomen als we de kamer ingaan en verder zijn de andere 3 lades gewoon nog leeg. Maar neen, het moet echt die lade zijn om nog gerief van hem in de leggen, anders geef ik hem geen ruimte. Persoonlijk vind ik dit iets dom om over te discussieren, en ik ben hier niet alleen in. Mister M heeft ook al uitgelegd dat het onlogisch is om de handdoeken aan mijn kant te leggen omdat dat de eerste schuif is die we tegenkomen. Ik heb al gezegd van ze in de andere schuif te leggen maar ook dat is niet oke. Verder ben ik hier niet meer op ingegaan, het is dan ook ons huishouden en als wij dit zo het makkelijkste vinden, moet ze haar hierbij neerleggen. er zijn nog talloze discussies als deze waar wij niet meer op ingaan omdat ze het niet waard zijn.

Mister M vertelde dat zijn mama nog iets brengen kwam en ik vertelde dat ze zeker welkom is om binnen te mogen, ik wil hierbij toch even een kleine stap zetten naar een verzoening en naar een rustigere omgeving voor mijzelf en Mister M.
Helaas was mama M hier niet akkoord mee, ze noemde het manipulatie en een vuil spel en eiste haar eigen huissleutel terug. Mij goed, maar ik laat me niet uitschelden dag achter elkaar. Ik zei dat het oke was, dat ik de mijne terug wou EN zij die van haar dan gewoon hier op tafel mocht komen halen, ik zou wel wachten in de keuken als ze dit wou. Maar neen, ik was een feeks en zou haar zoon in zijn ongeluk leiden. Ik heb eens vriendelijk gelachen, eens gezwaaid en rustig de deur dichtgedaan. De bal ligt in haar kamp, zolang ze het rustig houd, ben ik bereid te praten en bereid opnieuw te beginnen.

Mister M is nu naar daar, want hij was zeker niet goed gezind op hoe ze tegen me deed ondanks dat ik bereid was.
We zullen wel zien waar het toe leid, het is allesinds tijd voor een gesprek met zijn mama, een gesprek waarin duidelijk gemaakt moet worden dat er betere afspraken moeten komen en ze zulke dingen niet zomaar kan blijven doen.

Wanneer? Geen idee, maar hopelijk kan ze haar gedrag ook een beetje aanpassen, want ook ik doe men best, omdat ik haar zoon graag zie.

Lots of love

- C
01 okt 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van disneygirl
disneygirl, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende