Dankbaar voor ALLES?

Dank U Vader, God Almachtig voor wie U bent. Dank U dat ik samen met U en ieder die U geeft op mijn pad, op weg mag en kan zijn naar een dankbaar hart. Zegen hen allen. Amen.

Ik wil toch iets dieper zoeken. Help mij Vader!
Want wat zijn nu precies ALLE DINGEN? Als ik de hele tekst lees: Hoofdstuk 8 uit het boek Romeinen, helemaal aan het begin van hoofdstuk 8 lezen we hoe God door Zijn Zoon Christus de eens niet geestelijke mens van de wet van de zonde en de dood heeft bevrijdt. Ieder die door de Geest van God geleid wordt, is een zoon van God. En ieder die de Geest Gods; de geest van het zoonschap ( de aanstelling tot zonen) ontvangen heeft door welke wij roepen Abba, Vader. Die geest getuigt met onze geest dat wij kinderen Gods zijn, dan ook erfgenamen van God, en medeerfgenamen van Christus, want het delen in het lijden van Christus ( verdrukking of benauwdheid, vervolging of honger, naaktheid, gevaar of het zwaard) is om om te kunnen delen in zijn verheerlijking. Het tijdelijke lijden weegt niet op tegen de heerlijkheid, die over ons geopenbaard zal worden.
Ik lees over de hele Schepping die zucht en in barensnood is. Niet alleen de Schepping zucht maar ook de eerste ontvangers van de Geest terwijl ze de verlossing van het lichaam verwachtten. In die hoop/ verwachting is hun behoud. Ik lees ook over de noodzakelijkheid om de Heilige Geest van God die onze zwakheid tegemoet komt, omdat we niet weten wat we bidden zullen naar behoren. Het is die Geest die naar de wil van God voor heiligen pleit. Dus als we met een lijden te maken krijgen en we niet weten wat te bidden, dan mogen we weten dat de Geest naar de wil van God voor de heiligen pleit. Het lijkt te gaan om de samenwerking en communicatie tussen God, Zijn Zoon Christus Jezus en de Heilige Geest. Zou het kunnen gaan om de samenwerking tussen God, de Zoon en de heilige Geest, om ook in de tijden van het gedeeld lijden van en met Christus, (dat niet afkomstig is van God maar hij wel toestaat) d.m.v de pleitingen van de geest ter wille van ons, naar de wil van God, alle dingen medewerken ten goede/ beste voor hen , die God liefhebben, de volgens zijn voornemen geroepen zijn?

Romeinen 8 vers37: Maar in dit alles ( Om Gods wil de hele dag gedood worden, als slachtschapen gerekend te worden) zijn wij meer dan overwinnaars door Hem, (en om Hem draait het) die ons heeft liefgehad. Want, zo schrijft Paulus in Romeinen 8 vers 38: Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ook ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.

03 dec 2019 - bewerkt op 08 dec 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Thankful
Thankful, vrouw, 49 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende