Damens

Sinds ik my Diary ontdekt heb, zoek ik regelmatig woorden op. Om de betekenis te achterhalen of te zien of ik het woord goed schrijf. Zo kwam ik er achter dat ik het woord nieuwsgierig altijd verkeerd schreef (nieuwschierig). En toendestijds in plaats van toentertijd. Ik kwam een artikel tegen met verkeerd uitgesproken woorden. En moest daar erg om glimlachen. Hieronder een aantal voorbeelden:

- Espresso (men zegt vaak expresso)
- Avocado (men zegt vaak advocado)
- Paprika (men zegt vaak papprika)
- Medaille (men zegt vaak medalje)
- Porsche (men zegt vaak porsj)
- Sowieso (men zegt vaak zo-en-zo)
- Identiteit (men zegt vaak indentiteit)
- Symptoom (men zegt vaak symptoon)

Het wil niet zeggen dat i e d e r e e n bovenstaande woorden verkeerd uitspreekt. Het is alleen om duidelijk te maken wat de goede en wat de foute variant is.

Ik schrijf niet foutloos. Maar probeer wel zo goed mogelijk te schrijven. Dat het duidelijk is voor de lezer. Met punten, komma's en hoofdletters. Als ik zie dat iemand aan één stuk door schrijft, dat het een brij aan woorden is, dan sla ik over.

Heb jij een woord waarvan je vaker ziet dat het verkeerd geschreven en/of uitgesproken wordt ? Het woord damens (en ook op die manier uitgesproken) valt mij op. Het is toch echt dames. Dames. Of als iemand het heeft over me kind, me huis, me auto.
07 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende