Dagboek ECIW - 31 oktober 2018

Gisteren niet aan lezen in ECIW toegekomen. Dat zal zeker vaker voorkomen, maar is niet erg. Wel neem ik me voor als ik niet lees even naar de vorige paar oefeningen te kijken die ik al gedaan heb. Dit om er een beetje in te blijven. Daarnaast neem ik me voor om alleen een nieuwe oefening te doen als ik op zijn minst een stukje heb gelezen in het tekstboek. Op die manier voorkom ik dat ik het werkboek met de oefeningen straks al uit heb terwijl ik nog een half tekstboek moet lezen. Zo vind ik vast mijn weg wel door deze pil van ruim 1300 bladzijden.

Vandaag heb ik in elk geval weer een stukje gelezen. Soms kan ik enkele zinnen achter elkaar niet vatten wat er wordt bedoeld. Als ik het na een paar keer lezen nog steeds niet vat, laat ik het er maar bij. Vaak wordt het weer gevolgd door een heel stuk dat ik prima kan begrijpen. Soms roepen stukken ook wel wat vraagtekens op, die dan een stuk later soms weer worden teniet gedaan. Bijna elke leesbeurt kom ik wel een stukje tekst tegen dat erg prettig klinkt. Ik vind het ook wel belangrijk om in zo’n boek als dit voldoende positiviteit tegen te komen. Het boek beweert uiteraard de waarheid over allerlei zaken te vertellen, maar als het ook positief aanvoelt helpt dat zeker om door de stof heen te komen.

Ondanks dat ik het boek moeilijk vind, fascineert het me ook. Vooralsnog wil ik er in blijven lezen. Al gaat dat lezen niet zo snel. Ik merk dat er zeer leerzame dingen in staan. En het is zo’n kolossaal boek dat er ook heel veel in staat. Het is het boek van de levenskunst, zou je kunnen zeggen. Het daagt me uit meer te willen weten en heeft daardoor een aanzuigende werking op me. De manier van schrijven en het woordgebruik is iets waar je wel ingroeit. Ik geloof zeker dat dingen steeds duidelijker worden.
31 okt 2018 - bewerkt op 31 okt 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Illusie
Illusie, man, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende