Controlestaat

Laatst waren er bij de talkshow van Humberto Tan een aantal BN'ers aangeschoven. Aanwezig zijn Frans Bauer, Gerard Joling, Lee Towers en Frits Wester. Er werd een fragment getoond van een dirigent die zich liet vaccineren terwijl hij aan het dirigeren was en er werd gezegd hoe deze man hoopt hier anderen mee te inspireren.
Gerard Joling uit meteen zijn enthousiasme. ‘Ik vind het wel leuk,’ zegt hij. ‘We moeten er toch een keer van af. Frans Bauer reageert minder enthousiast dan de rest. ‘Je moet het maar willen,’ zegt hij.
Lee Towers neemt meteen aan dat Frans Bauer niet is gevaccineerd.
‘Daar laat ik me niet over uit,’ antwoordt Frans Bauer. En terwijl hij probeert uit te leggen waarom, onderbreken de andere mannen hem of praten ze door hem heen. Het kost hem even moeite, maar hij zegt: ‘Ik vind dat je jezelf moet informeren over wat je wil. Als artiest, dan is het niet mijn taak om anderen te overtuigen.’
‘Ah, dus je bent niet gevaccineerd?’ vraagt nu ook Gerard Joling.
‘Dat zeg ik niet,’ reageert Frans Bauer. ‘Ik wil me daar niet over uitlaten.’
‘Maar we moeten er toch vanaf?’ vraagt Gerard Joling.
‘Ja, maar je moet toch zelf de keuze kunnen maken.’

De discussie kabbelt nog even verder. Eigenlijk is het het typische televisie geleuter. Er wordt meerdere keren toch opnieuw gedacht dat Frans Bauer niet gevaccineerd is, en zijn daadwerkelijke punt wordt eigenlijk genegeerd. Gerard Joling vindt zichzelf ontzettend grappig. Frits Wester moet vanaf de zijlijn nog wat roepen en net wanneer het een beetje interessant wordt, gaat Humberto Tan over naar het volgende onderwerp.
Ik kon het betreffende fragment niet meer vinden, op YouTube is het alweer afgehaald. Maar het staat nog wel hier: https://www.bitchute.com/video/bBbVIRsCXj4Y/

Het is een gek fragment, maar tegelijkertijd zo tekenend voor de samenleving die we momenteel hebben. Vandaag zijn de persberichten naar buiten gekomen: ‘Kabinet overweegt coronatoegangsbewijzen breed in te zetten’. Dat betekent dat ze overwegen dat er binnenkort voor musea, horeca, sportevenementen, cultuur, etc een verplichte toegangscheck komt met de Coronamelder app.

Hugo de Jonge lijkt een soort Rupsje Nooitgenoeg. Volgens hem zijn er 1,8 miljoen mensen niet gevaccineerd. En die moeten kostte wat het kost gevaccineerd worden. Meer, meer, meer. Want, anders moeten we straks wéér dicht. Erbij opgeteld hebben vakbonden aangegeven dat werkgevers personeel graag willen controleren op een vaccinatie. En het eerste bedrijf met een Nederlands hoofdkantoor dat een vaccinatieplicht voor werkgevers heeft aangekondigd is een feit. LeasePlan. En als we één ding weten van het VVD-beleid, is dat er vooral naar de grote bedrijven wordt geluisterd.
De media schriijft over versoepelingen. Alles gaat weer open. En het volk slikt het als zoete koek. Hoera! We mógen weer.

Maar we mogen juist minder. Je bent verplicht om straks overal je app mee te nemen. Om aan de weekendmedewerker van een terrasje te laten zien dat jij ‘veilig’ bent. Je deelt zo gegevens over jezelf met alles en iedereen. Alles reserveren, nooit meer spontaan ergens heen. En altijd verplicht om die telefoon mee te nemen. En verplicht om een app te downloaden, waarvan we nu al kunnen zeggen dat er vroeg of laat een datalek zal plaatsvinden. Dat is namelijk bij iedere app al gebeurt die de Overheid heeft laten maken.

Ik heb vrijwel alle Coronadebatten gevolgd. Er zijn meerdere moties goedgekeurd door de Kamer, waarin staat er geen vaccinatiedrang of -dwang mag plaatsvinden. Niet direct, maar ook niet indirect. En ondanks die moties, denkt ons Demissionair kabinet: ‘ha, wij zijn al demissionair en kunnen toch niet meer worden weggestuurd. Dus we doen het gewoon lekker toch.’

Online zie ik talloze reacties. Mensen die vinden dat het een goede zaak is. Het gaat immers om de veiligheid van de mensen. En dezelfde argumenten als bij Humberto Tan worden aangedragen: je weet ook niet wat er een frikandel zit (???), als kind kreeg je ook vaccinaties, er wordt je geen vrijheid ontnomen, het is maar tijdelijk.

Er wordt vooral niet naar de mensen geluisterd die het niet eens zijn met de gang van zaken. Die zich zorgen maken over een constante controlestaat. 1984 is dichterbij dan ooit, maar als je dat zegt, ben je een Wappie. Echte discussies blijven uit.

Vergis je niet: als wij een vinger geven aan de Overheid, grijpen ze onze hele hand. Nu is het misschien een controle op een Coronavaccinatie. Maar als de controleplicht er eenmaal is, is het een zo gepiept om dit ook voor andere zaken te laten gelden. En misschien vertrouw je blind in deze Overheid en denk je dat deze mensen dit niet zullen doen. Maar probeer je eens voor te stellen wat een volgend Kabinet kan doen. Over vier jaar bijvoorbeeld. Misschien wordt dan de partij waar jij een grote hekel aan hebt wel de allergrootste en gebruiken zij het systeem dat nu wordt opgetuigd voor nog meer absurdere dingen. Kijk niet alleen naar nu, maar ook na later.

Een tijdelijke wet is nooit tijdelijk. Kijk maar naar het kwartje van Kok en de tijdelijke strengere controles op vliegvelden na 9/11.

En los daarvan: waarom maken we ons eigenlijk zo druk om de vaccinatiestatus van een ander? Waarom moeten een paar omhooggetilde zangers constant proberen te achterhalen of Frans Bauer wel of niet is gevaccineerd? Wat maakt het allemaal uit? Frans Bauer is misschien niet gevaccineerd. Prima. Ik vind z’n muziek nog steeds niks. Gerard Joling is wel gevaccineerd. Ook prima. Ook zijn muziek vind ik niks.

Het middel mag nooit erger zijn dan de kwaal. Momenteel zijn er 200 IC-bedden bezet. En we zijn gigantisch aan het paniekvoetballen. Al bijna twee jaar lang.

Zullen we gewoon weer teruggaan naar het normale leven? Het échte normale leven? Waar je een prik laat zetten tegen de griep, of tegen corona, of tegen hepatitis. Of je doet het niet. Het échte leven. Waar ook ziekte en de dood bij horen. We hebben nou eenmaal niet het eeuwige leven. Maar laten we de tijd die we hebben dan niet stoppen in het veroordelen van anderen en in het oprichten van een non-stop controlestaat.
03 sep 2021 - bewerkt op 04 sep 2021 -
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende