Change of perception

Hetgeen wat we denken is hetgeen wat we krijgen. Op het moment dat we in een negatieve cirkel zitten ontvangen we allerlei negatieve dingen. Op het moment dat we in een positieve vibe zitten ontvangen we ook allerlei positieve dingen in het leven. Het enige is dat we vaak een voorstelling hebben van hetgeen wat positief is.

We hangen waarden aan de dingen die wij als positief zien. Alleen wanneer we die waarden los zouden laten, kunnen we meer positiviteit ontvangen. Positiviteit komt in allerlei vormen, ook in vormen die we niet verwachten, alleen doordat we zo gefocusd zijn op hetgeen "hoe het zou moeten zijn", zien we hetgeen niet dat we ontvangen.

Op het moment dat men meer kijkt naar hetgeen wat er in het leven komt, leert men meer van het leven te genieten en het ook werkelijk te ervaren. Laat verwachtingen los en geloof dat je het waardig ben om een goed leven te leiden. Dit houdt niet in dat je geen vervelende ervaringen meer zult hebben alleen hoe reageer je op de vervelende ervaringen? Ga je direct jezelf in twijfel nemen? Of ga je direct in negatief spiraal zitten? Of laat je het gebeuren en accepteer je hetgeen wat er gebeurd? Op het moment dat je accepteert wat er gebeurd merk je dat het minder zwaar is dan gedacht.

Mensen komen en gaan in het leven, leer naar hetgeen te kijken wat ze brachten in plaats van te focussen op hetgeen wat ze achterlieten. Wees dankbaar voor de ervaring en haal de les eruit en laat het je eigen ik niet beïnvloeden. Weet dat niet alles wat gebeurd, iets te maken heeft met jou.

Wij mensen hebben vaak de gewoonte om te denken dat alles wat gebeurd ook iets is wat door ons komt. Dit is niet waar, wij denken dit. Door de dingen die we meemaakte en hetgeen wat ons altijd vertelt werd denken we vaak dat het aan onszelf ligt. Alleen dat is vaak niet het geval en dat zie je ook als je goed kijkt. We hoeven namelijk niet alles persoonlijk te maken.

Leer veel meer vanuit jezelf te denken in plaats voor een ander en probeer niet alles op jezelf te betrekken. Het is niet makkelijk vanwege al onze aangeleerde gewoontes maar het is zeker niet onmogelijk. Geloof in jezelf en weet dat niet alles gebeurd omdat het aan jouw ligt. Je betrekt het vaak op jezelf omdat je nog oude dingen geloofd die ooit tegen je gezegd zijn maar eigenlijk geen waarde hebben. Dit alles heeft ook te maken met het zelfbeeld en zelf liefde. Op het moment dat je van jezelf houdt heb je vaak geen twijfels omdat je weet wat je waard bent en genoeg bent.
28 jul 2020 - 76x gelezen
Profielfoto van lafemme
lafemme, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende