Bureau

Vandaag is het Bureau Opruimdag. In het leven geroepen omdat je beter werkt aan een opgeruimd bureau. In plaats van in een chaos van papieren en overbodige spullen die je niet nodig hebt. Zelfs als het je lukt je bureau relatief georganiseerd te houden, is het toch goed om minstens één keer per jaar je bureau te reorganiseren.

Begin met al het afval weg te gooien. Verzamel dan alles wat ruimte in beslag neemt, maar je niet meer nodig hebt. Zoals oude papieren, lege verpakkingen, bonnetjes, snoeren, mappen, kopjes en glazen. Breng vervolgens alles terug op de plek waar het hoort: glazen en koffiekopjes in de keuken, kantoorartikelen in de kast, papieren en bonnetjes opgeborgen in mappen. Het is de bedoeling dat je alleen de nuttige spullen over houdt. Alles wat opgeborgen kan worden, berg je op. Laat het bureaublad zoveel mogelijk leeg. Maak je bureau schoon. Sorteer je nuttige spullen in twee categorieën: dingen die je regelmatig nodig hebt en dingen die je soms nodig hebt. De spullen die je soms nodig hebt, kun je opbergen in kasten of in laatjes van je bureau. De spullen die je vaak nodig hebt moeten gemakkelijk toegankelijk zijn.

Een opgeruimd bureau geeft je ook een opgeruimd hoofd. Een bureau dat netjes en georganiseerd is, zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren op je taken omdat er minder afleidingen en rommel om je heen zijn. Het laat je efficiënter werken, omdat je niet aan het zoeken bent naar de dingen die je nodig hebt.

Ik ga zo mijn bureau onder handen nemen. Meestal een paar keer in het jaar. Het netjes maken geeft mij een voldaan gevoel. En het werkt echt prettiger als alles weer op zijn plek ligt en ik alleen de belangrijke dingen binnen handbereik heb.
09 jan 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende