Boekverfilmingen

Men zegt weleens dat als je een boek gelezen hebt wat daarna verfilmd wordt, je de film niet moet kijken omdat het dan een teleurstelling is.

Ik zag Before I go to sleep en The girl on the train. Beide boeken heb ik gelezen en genoten van het verhaal. Vol verwachting ging ik de films kijken. Het eerste deel van Before I go to sleep was prima, daarna werd het afgeraffeld en de laatste scene viel tegen. Het verhaal gaat over de veertigjarige Christine. Zij wordt elke ochtend wakker en hoort dan van haar man dat ze een ongeluk heeft gehad waarbij ze aan haar hoofd gewond is geraakt. Elke dag is een nieuw begin. Ze heeft contact met een psychiater, zonder dat haar man dat weet, en hij spoort haar aan om dingen op te nemen. Zodat ze het kan terugkijken en zich misschien dingen herinnert. Ze komt weer in contact met een vriendin. Via haar ontdekt ze dat haar man haar man niet is. Wie is hij dan wel ? In de hoofdrollen Nicole Kidman en Colin Firth.

The girl on the train is chaotisch. Daar moet je echt doorheen. Je volgt in hoofdlijnen Rachel, die elke dag met de trein gaat, en het leven van twee andere vrouwen. Er zitten veel sprongetjes in de tijd. Je moet er dus wel bijblijven. Op een bepaald moment wordt een vrouw vermist. Rachel raakt daarbij betrokken. Maar omdat ze alcoholiste is kan ze zich niet alles herinneren. Ik vond dit een betere verfilming. Je wil toch weten hoe het afloopt. In de hoofdrollen Emily Blunt en Justin Theroux.

Spionagefilms zijn niet mijn ding. Toch keek ik Red Sparrow met open blik. In de hoofdrollen Jennifer Lawrence en Joel Edgerton. En een kleine rol voor Thekla Reuten. De martelscenes geven een ongemakkelijk gevoel. Toch is het een film die (naar mijn mening) snel vergeten wordt.

Wakefield is een rustige, voortkabbelende film. Howard Wakefield is een succesvol advocaat, echtgenoot en vader die in een opwelling besluit zijn perfect ogende leven achter zich te laten. Hij verschuilt zich stiekem op de zolder van zijn garage en observeert van daaruit zijn vrouw en hun twee dochters. Hoe gaat zijn gezin om met zijn plotselinge afwezigheid? Howard bespiedt van een afstand zijn vertrouwde omgeving en haalt herinneringen op. Het is geen aangename man, hij is manipulatief en seksistisch. Terwijl zijn vrouw leuk en prettig is. Als een vroegere vriend van zijn vrouw contact met haar opneemt neemt hij pas een besluit. Hoofdrollen voor Bryan Cranston en Jennifer Garner.
20 nov 2020 - bewerkt op 20 nov 2020 - 103x gelezen
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 49 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende