Boeken schrijven challenge

Vorige week maandag leverde ik mijn laptop in bij mijn opdrachtgever. En de afgelopen week heb ik even een soort vakantieweekje gehad. Mijn vriend wat meer gezien, opgeruimd in huis en vrienden naar het ziekenhuis gebracht.

Maar, nu is het tijd om echt even te gaan knallen. Zoals altijd, als ik een opdracht kwijtraak en geen betaald schrijfwerk heb, komt bij mij weer het gevoel: ‘ik wil liever geld verdienen met eigen boeken, en eigen websites’.

Heel eerlijk gezegd heb ik daar de laatste keer nauwelijks werk van gemaakt. Ik had veel meer kunnen doen, maar betrapte mezelf er vooral op dat ik dagenlang niets deed. Of te weinig deed. En dat is doodzonde. Want ik weet dat ik echt wel het een en ander voor elkaar kan krijgen.

Mijn allereerste betaalde schrijfwerk was het schrijven van doktersromans. Je weet wel, die boekjes die in de supermarkt liggen voor een paar euro. Ik woonde nog bij mijn ouders en schreef twee doktersromans per maand. Ieder boekje leverde me 740 euro op. Per maand ving ik dus 1480 euro. En dat was voor iemand die nog bij haar ouders woonde een geweldig bedrag. Alles was ingericht op het schrijven van die romans. Ik had een woordenaantal per dag, dat ik moest schrijven. Ik stopte pas als ik dat had behaald en ging daarna zwemmen om rustig na te denken over het vervolg van het verhaal. En ik las veel soortgelijke boekjes om ideeën op te doen.

Nu wil ik iets, waar ik niet per geschreven boek voor betaald krijg. In plaats daarvan krijg ik per verkocht boek betaald. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Daarom heb ik een heel plan van aanpak gemaakt. Wat bestaat uit verschillende type boeken:
- De boeken die ik voor een reguliere uitgeverij schrijf
- De boeken die ik onder een pseudoniem zelf wil uitgeven

Ik weet dat er bepaalde genres zijn waar ziek veel geld mee te verdienen is. En als ik boeken in dat genre lees, vind ik ze vaak extreem slecht. En dat terwijl de lezers er helemaal lyrisch over zijn. Dit soort boeken worden enorm veel gelezen. Vandaar dat ik eens wil proberen om ook zulke boeken te schrijven. De titels met diepgaande, actuele onderwerpen publiceer ik onder mijn eigen naam bij een reguliere uitgeverij en de boeken die ik echt voor een bepaalde markt wil schrijven, onder een pseudoniem.

Vandaag ga ik dus beginnen met mijn plan van aanpak om mijn boeken ook echt in een realistische termijn af te schrijven. En veel te publiceren. Gisteren heeft mijn vriend me geholpen met een planning maken. De komende tijd wordt het hard werken, met vooral vaak maandelijkse doelen. Een vijfdaagse werkweek.

En omdat challenges op MD uitschrijven me vaak enorm helpen, ga ik dat nu ook weer doen. Iedere ochtend (beginnend met morgen) doe ik verslag van wat ik heb gedaan de dag ervoor.

Voor deze maand, die nog twee werkweken duurt, wil ik twee dingen voltooien:

- De roman die in juni moet verschijnen. Er moeten nog wat aanpassingen worden gedaan, die de redactrice wil zien. En daarvoor moet ik het hele boek volledig doornemen en uitbreiden waar nodig.
- Een novelle voor een andere uitgeverij. Het verhaal is een paar jaar geleden geschreven, maar hij moet worden uitgebreid om gepubliceerd te kunnen worden. Hij moet 5.000 tot 10.000 woorden langer worden.


Beide doelen moet ik deze maand zeker wel halen. En als ik het eerder dan eind april haal, dan is dat heel mooi meegenomen. Eind april wil ik namelijk twee boeken geschreven hebben. Eentje voor een reguliere uitgeverij en eentje om te gaan publiceren onder een pseudoniem. Als ik daar eerder mee kan beginnen, helemaal top.

Hoe lang doe ik deze challenge op MD?
Moeilijk te zeggen. Ik heb op dit moment geen opdracht, dus alle tijd. Maar het is niet zo dat ik niet ga zoeken naar nieuw betaald werk. De rekeningen moeten nou eenmaal ook worden betaald. Maar ik ga dus vooral niet zitten niksen op de momenten dat er geen werk is.


Morgen mijn eerste verslag. Dit wordt absoluut een uitdaging. Maar wel iets wat ik kan, en waar ik vooral mijn draai even in moet gaan vinden.
20 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende