Boeken herschrijven

In 2009 verscheen mijn eerste roman.

Vijftien in totaal verschenen er tussen 2009 en 2020. En toen was het moment daar dat mijn uitgever en ik uit elkaar gingen. De uitgeverij haalde niet het niveau dat ik graag wilde zien en deed nauwelijks iets aan promotie. Ik stapte over naar een nieuwe uitgever en het duurde helaas niet lang tot er gedonder kwam met mijn voormalige uitgever. Gedoe rondom rechten, rondom geld dat ik nooit heb gekregen en wat ik wel hoorde te krijgen en het inschakelen van de auteursbond.

Alle boeken zijn uit de handel gehaald en de rechten liggen weer bij mij. Er zijn alleen nog boeken te vinden in de bibliotheken en op tweedehands websites. Ik mag nu doen met de titels wat ik maar wil.

Veel van de boeken zijn enorm gedateerd en mijn schrijfstijl is verbeterd. Daarnaast was het redactiewerk bijzonder slecht. Er moet dus veel gebeuren om ze weer opnieuw uit te brengen. Maar: het is zonde om er helemaal niets mee te doen. Vijftien boeken. Het is heel wat en ik krijg er momenteel geen geld meer voor.

Erbij opgeteld heb ik ook nog een stuk of 8 non-fictieboekjes geschreven voor deze uitgeverij. En een fantasy young adult boek. Ook die zijn allemaal uit de handel gehaald.

Ik wil er dus wel echt wat mee gaan doen. Zorgen dat ze weer te lezen zijn, zodat ze niet volledig verloren gaan. Maar het is best een klus en ik weet niet goed waar ik moet beginnen. De oudste titel eerst klinkt het meest logisch, maar dat zijn juist de verhalen waar het meest mee moet gebeuren.

Maar eens een plan van aanpak maken.
17 dec 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende