Boeken

Hier zit ik dan, met vier grote dozen in mijn huis. Vol met boeken. Boeken die ik sinds 2008 heb geschreven. Sinds kort heb ik de volledige rechten terug van de eerste uitgever waar ik bij aangesloten was. Hoewel ik al een paar rechten terug had, heb ik nu alles gekregen.

Ik was bepaalde dingen zat. Bijvoorbeeld het feit dat ik al twee jaar lang geen royalty’s heb gekregen, terwijl er de afgelopen twee jaar wel boeken zijn verkocht. Ik was al langer klaar met deze partij. Op veel vlakken zijn ze, helaas, enorm onprofessioneel geweest. Tegelijkertijd was het een prachtige opstap voor me.

Boeken dus, die ik jaren geleden schreef. Die al lang niet meer actueel zijn en die eigenlijk wel even onder handen genomen mogen worden. Mijn schrijfstijl is verbeterd en ik weet zeker dat ik echt een veel beter boek ervan kan maken. Daarnaast zijn lang niet alle boeken meer modern te noemen.
Ik mag de boeken nu herpubliceren. Maar dat wil ik dus alleen nadat ik er grondig naar gekeken heb. Mijn nieuwe uitgever heeft zeker interesse. Dat is tof. En misschien helpt het me wel om verhalen te herschrijven en aanpakken, die ik al eerder geschreven heb. De basis staat er immers al. Het helpt me, omdat mijn creativiteit soms ver te zoeken is. Maar hierdoor kan ik wel productief zijn en stappen zetten.

Het is een gek idee om opeens dozen vol boeken te hebben, als je er altijd maar een handjevol per titel had. Ik heb geen idee wat ik precies met deze boeken wil doen. Het is leuk voor het nostalgische gevoel om ze te hebben en misschien kan er ik er soms een aantal uitdelen aan mensen die dierbaar voor me zijn.

Lang niet alle titels zitten ertussen. Hopelijk komen die nog. Maar ik houd er rekening mee dat dit niet het geval is. Alles wat toch nog komt is mooi meegenomen.

Nou heb ik me de laatste tijd al vaker afgevraagd hoe ik in hemelsnaam bepaalde dromen waar kan maken. Meer geld verdienen met eigen projecten. Eigen websites, boeken. En misschien biedt dit een stukje extra. Er zitten een stuk of veertien romans bij. Als ik die herpubliceer, in een nieuw jasje, via de kanalen van mijn huidige uitgever, dan denk ik dat ze best nog eens lekker verkocht kunnen worden. Er zijn genoeg lezers die deze boeken helemaal niet kennen – veel lezers die me na mijn laatste titel hadden ontdekt, hadden géén idee dat ik al zo veel had geschreven. Mijn boeken doen het vooral goed in bibliotheken, omdat mijn eerste uitgever zich daar vooral op concentreerde.

Maar, mijn nieuwe uitgever heeft veel meer kanalen. E-boeken, audioboeken. Er is een heel promotieteam, dus er komen altijd lekker veel recensies. En ze probeert titels aan het buitenland te verkopen. Maar bovenal: ik weet dat deze uitgever eerlijk is. Dat ik niet achter mijn royalty's aan hoef te gaan, maar dat het netjes wordt geregeld.

Dit opent deuren. En misschien is het ook wel heel erg leuk om die oude verhalen eens te verbeteren. Dingen die ik heb geleerd toepassen. Meer sfeer toevoegen, meer beschrijvingen. Dialogen sprankelender maken. Ik heb sinds 2008 zo veel geleerd op dit vlak.


Het is een kans.
Eentje die ik moet grijpen.


Ik ga het nog druk krijgen. Ik wil ook nog duizenden blogposts schrijven, en geheel nieuwe boeken produceren. En… en…. En….


Druk. Maar nu ik hier al een paar dagen over nadenk, is dit wel iets waar ik wat mee wil gaan doen. Het voelt goed. En leuk.
27 jan 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende