Boeken

In de periode dat ik ziek was had ik alle tijd om te lezen. Het wil niet zeggen dat het altijd kon omdat concentreren vaak lastig was. Toch probeerde ik elke dag te lezen. Al was het maar één bladzijde.

Een verhaal wat indruk op mij maakte is 'De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry', geschreven door Rachel Joyce. Het boek lag al langere tijd te wachten. Ik vond het, heel toevallig, bij een buurtcentrum waar ik het gratis mee kon nemen. Het gaat over een oudere man die een brief ontvangt van een vroegere collega, zij is terminaal ziek en verblijft in een verpleegtehuis. Hij schrijft een brief terug, loopt naar de brievenbus, en besluit dan om de brief zelf te gaan brengen. Van het zuiden van Engeland naar het noorden. Achthonderd kilometer. Zonder telefoon bij zich of wandelschoenen aan. Onderweg komt hij allerlei mensen tegen. De meesten moedigen hem aan, sommigen lopen een stuk mee. Zijn vrouw maakt zich zorgen en reist hem op een gegeven moment achterna. Dan lees je over de tragedie waardoor hun huwelijk zware tijden doormaakte. Het verhaal mengt hoop, verdriet, spijt en ontroering met elkaar. Het is prachtig geschreven.

Verder wat ouder werk van Nicci French gelezen, twee boeken van Marion Pauw, verhalen van Robert Goddard, het verrassende 'Oogcontact' van Ruth Newman en 'Het huis bij nacht' van Lucie Whitehouse (al vond ik de titel misleidend).

Heb jij de laatste tijd een boek gelezen wat indruk op je maakte ?
14 okt 2019 - 527x gelezen
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 49 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende