bevallingsverhaal 16-12-17

ik begin even bij donderdag 14-12 , de dag dat ik een afspraak had voor inleiding bij 40w+.
de verloskundige had ons met tegenzin een verwijzing gegeven nadat ik al vanaf week 31 met zware bekkeninstabiliteit liep en niet eens meer alleen kon douchen enz.
daar aangekomen zegt de verpleegkundige dat we plaats mogen nemen , formulieren moeten invullen voordat de arts komt .
na een tien minuten geduld zijn we welkom bij de arts die vraagt waarom ik het wil en hoe lang ik zwanger ben, waarna hij heel relaxed zegt , oh dan gaan we je toch zaterdag gewoon inleiden .
zaterdag 16-12 (uitgerekende datum) moest ik om 6 uur 's morgens de afdeling verloskunde bellen van het LUMC voor de tijd dat ik mocht melden.
geschokt ja mevrouw kunt u er over een uurtje zijn ?? uh jahoor . dus snel alle laatste dingen gepakt en op naar het LUMC waar we ons om 7 uur melden .

daar aangekomen krijgen we een mooie kamer waar we ons mogen settelen en word ik nogmaals getoucheerd en zit ik nog steeds op 3 cm waardoor we de ballon kunnen overslaan en word besloten dat ik aan de opwekkers mag en mijn vliezen breken .
dat laatste word gedaan om 8.15 waarbij ik direct een infuus krijg en om 9 uur gaan de wee opwekkers aan.
rond uurtje of 11 beginnen de weeën goed door te zetten en zitten netjes elke 5 minuten , maar wat een hel zijn been en rug weeën zeg.
ze laten mij lekker ruim uurtje puffen en mopperen en komen rond 12.30 nog een keer kijken naar ontsluiting , nog steeds 3 cmgeschokt
dit trapte mijn humeur en moed flink onderuit waarna ik ook nog even in een weeënstorm belande .
14.00 werd ik nogmaals gecheckt , 3 cm ......
hierbij heb ik een ruggenprik gevraagd want ik raakte compleet van de leg qua pijn en wilde eigenlijk gewoon weer naar huis naar mijn bed.
14.30 ruggenprik gekregen , zodra ik overeind ging zitten zakte de weeën volledig weg dus kon goed stil zitten . prikt de anesthesist mis :/ gelukkig was de tweede poging wel goed en kon ik rustig in bed liggen terwijl ik op het scherm keek wanneer ik weer weeën zou hebben .
De weeën bleken niet terug te komen waarop besloten werd de opwekkers nog verder op te schroeven.
16.30 5 cm.......
Daarna kwam het avondeten voor mij en mijn vriend , toch maar wat gegeten en daarna gelachen met de visite die even kwam kijken of boon al geboren was .
Rond 21.00 5 cm......
hierop gingen de opwekkers naar de max en ben ik even gaan slapen , Ja slapen!! lang leve ruggenprik!!
om 22.45 op het belletje gedrukt dat ik het gevoel had te moeten plassen en me heel onrustig voelde , oh en ik ben misselijk . zuster kwam snel aanrennen met een zakje waar ik dankbaar gebruik van gemaakt heb.
conclusie onrust bleek volledige ontsluiting te zijn dus mocht beginnen met meepersen en de ruggenprik ging naar beneden .
23.05 begonnen met persen , waarbij de kleine dus echt geen zin bleek te hebben .
ik had een gezellige drukte in mijn kamer met 4 verloskundigen gezien ik de enige was op de afdeling .
rond 23.45 is de gynaecoloog erbij gekomen voor controle en binnen 5 minuten werden alle zijlen bijgezet want de kleine kreeg het zwaar.
ikzelf kan me vanaf dit moment niet veel meer herinneren omdat ik na elke wee flauw viel en wakker werd door de volgende perswee.
Om 00.30 ben ik flink door elkaar geschud door de gyn dat ik nog harder mijn best moest doen omdat de kleine vast zat met zijn elleboogje en zijn hartslag terug dipte naar 40 geschokt bij de volgende perswee heeft ze een knip gezet en besloot de kiwi erbij te halen (vacuumpomp).
Goddank besloot ze traag te zijn want bij de wee erna kwam de oerkracht en kwam mijn kleine man zonder hulp van de pomp , scoorde 2x 10 op de apgar en werd op mijn buik gelegd .

Jax W. geboren 00.47 op 17-12-17
3165 gram en 46 cm verliefdverliefdverliefd

Als verse mama heerlijk potje zitten huilen om mijn kleine geluk.
uiteindelijk mochten we de volgende dag pas om 11.00 naar huis omdat ik koorts had , maar dat boeide me zo weinig...ik ben mamaverliefd
04 aug 2018 - bewerkt op 04 aug 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van daily
daily, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende